Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Petiție Antena 3 pentru modificarea legii electorale", pagina 5

Facebook share
Pagina 5/6 1 2 3 4 5 6
Petrescu Silvia (13 Decembrie 2012, 15:14)
OK, dar e strict necesar a se lua in calcul...
OK, dar e strict necesar a se lua in calcul diversele situatii care pot apare....nu e corect sa avem doar putere, e necesar si opozitie, in consecinta, cei care cunosc mai multa legislatie in domeniu sa prezinte mai multe variante, astfel incat sa se evite majoritatea absoluta, care ar duce la totalitarism.

In cazul cum ar fi fost la alegerile din 9 decembrie, cum doar UDMR a reusit sa obtina pragul de 50+1, insemna sa avem peste 90% USL si 5 % UDM . NU E CORECT SI NICI SANATOS ACEST LUCRU PENTRU O TARA.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Maria (13 Decembrie 2012, 16:02)
haos legislativ romanesc
!. La redistribuiere au intrat inclusiv parlamentarii USL, deci aceasta vizeaza toate partidele si in acest caz procentul real nu ar fi de 90% in absenta redistribuirii.
2. Nu este corect sa fie atribuit nu numar mai mare de mandate decat numarul colegiilor prevazute de lege(camera inferioara un deputat la 70.000 de locuitori, la Senat un senator la 160.000 de locuitori. Deci tot ce excede aceste limite legale, devin logic ILEGAL.
3. Sunt de acord ca nici reconfigurarea Marii Adunari Nationale nu este benefica (adica sa nu avem opozitie), dar legea electorala trebuie sa fie in primul rand interpretata si coroborata cu intreaga legislatie.
4. O lege electorala corecta (chiar si in doua tururi acolo unde nimeni nu a atins pragul de 50%), cu RESPECTAREA REPREZENTATIVITATII LEGALE PE COLEGII NUMERIC LEGAL AFERENTE-eventual redesenate colegiile) se impune insa.
5. Aspirantii la un loc cadut, platit de la buget si cu multe beneficii (forfetare, chirii, diurna, indemnizatii, deplasari etc) trebuie sa fie responsabili si daca electoratul nu ii doreste, este clar numai vina lor. Cred ca uneori ar fi suficient sa nu enerveze SI SA UMILEASCA ELECTORATULl cu AROGANTA, INCRANCENAREA SI DISPRETUL LOR. FATA DE CEI MULTI. POATE NUAMI O PROASTA INTERPRETARE A LEGII DE A DUS LA O MONSTRUOZITATE DE 588 insi!!! sI SIGUR NU ESTE LEGAL SA AVEM MAI MULTI PARLAMENTARI DECAT CEEA CE ESTE prevazut NUMERIC, TOT PRIN LEGE.
6. Din pacate, sngurii vinovati de haosul legislativ al Romaniei sunt cei care elaboreaza si voteaza legi/ordonante agramate, confuze, lipsite de logica, contradictorii. Si pt. ca nu ii sanctioneaza nimeni cand gresesc, greseala se perpetueaza.
7.Sunt foarte putini cei care ar merita sa faca parte din parlament (Marea Adunatura de politicieni de ocazie, efemer si vesnic migratori, orgoliosi si frustati, smecheri si guralivi -constituie marea noastra problema).
8. Alegerile ar trebui sa ii responsabilizeze pe toti, sa fie atenti la ceea ce fac si ceea dce vorbesc! Daca ii punem pe toti prin redistribuiere aiurea, pana la 588, cred ca ESTE MAI IEFTIN SA DESFIINTAM ALEGERILE SI SA PERPETUAM MAREA ADUNARE NATIONALA.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Balin (13 Decembrie 2012, 15:19)
Ce face USL? Nu a marit bugetul dar a inmultit...
Ce face USL? Nu a marit bugetul dar a inmultit numarul de persoane in parlament?
M-a dezamagit, nu trebuia sa merg la votare.
Toti sunt la fel.
Istoria se repeta.
Deja darurile au inceput sa se imparta pe la prieteni. CFR?
Taxele si impozitele cresc ......
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
AnaC (13 Decembrie 2012, 16:19)
mitianac@yahoo.com
mai, balescule, nu a facut USL-ul legea asta! Tocmai de-aia vor s-o schimbe!

CCR nu a aprobat legea in varianta propusa de USL... Si de fapt, uninominalul e o mare prostie pt un stat ca Romania in orice varianta ar fi
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
COMANECI MIRCEA (11 Decembrie 2012, 23:23)
TREBUIE SCHIMBATA ACEASTA ABERANTA LEGE !!!!!
TREBUIE SCHIMBATA ACEASTA ABERANTA LEGE !!!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
PETRESCU VALERIU (13 Decembrie 2012, 22:11)
ACUM ORI NICIODATA
LEGEA SA FIE SCHIMBATA CU EFECTE PENTRU ACTUALUL PARLAMENT, FARA A SE DEPASI NUMARUL MAXIM DE PARLAMENTARI!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Michael (13 Decembrie 2012, 22:49)
petitie antena 3 - idei amestecate
Ideea schimbarii legii electorale este obligatorie, altfel paralmentul Romaniei o sa fie ca o piata de zarzavaturi.

Nu sint sigur insa ca schimbarea parlamentului din bicameral in unicameral face parte tot din egea electorala, in care caz petitia amesteca rau de tot obiectivul declarat si creeaza confuzie.

Chiar daca a fost aprobata prin referendum, creearea parlamentului unicameral in Romania este o idee catastrofica, tinind cont de lipsa de cultura democtarica a romanilor. E ca si ideea cu soselele suspendate in Bucuresti.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ioan (13 Decembrie 2012, 23:01)
ioan.voica@gmail.com
Ideea ca daca ar fi fost aplicat 100% uninominalul am fi avut unanimitate in Parlament nu sta in picioare. Castigatorul alegerilor nu era un partid ci o alianta. In plus in Parlament mai erau minoritatile, UDMR si chiar unul sau doi PDL-isti. Alianta se putea rupe si guverna separat sau putea forma un guvern de uniune nationala cum s-a mai invocat. Nici vorba de unanimitate. In schimb se termina cu toti acesti oameni din PDL pe care o majoritate importanta din votanti nu-i mai vor. Adica se respecta dorinta celor ce voteaza. Pe liste de partid sau cu mizeria asta de lege votam tot ce vor ei ca sa existe in Parlament un echilibru al hotilor. Se echilibreaza intre ei. Ce este de facut?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
nelutu (13 Decembrie 2012, 23:10)
fara cuvinte.....
offfffffffff doamne ce porcarie au intrat si ARD-isti lui basescu in parlament cu 8 mii de voturi nu stiu ce cauta acolo blaga si udrea si anastase si neamtu si era sa il uit pe nenea unguent toti hoti lui base stau si iar ne fura bafta multa antena 3
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Daniela (14 Decembrie 2012, 03:53)
RUSINE!!!
Sunt scarbita si totodata socata de ceea ce s-a intamplat. Nu am inteles de la bun inceput ce inseamna aceasta "redistribuire", am banuit ca este un subterfugiu disperat de a mai prinde niste locuri si in actualul legislativ, dar nu mi-am imaginat ca este posbil ca astfel sa intre in parlament tocmai acele personaje care au fost deja dezavuate de cetateni prin actiunile de protest de la inceputul acestui an, intr-un dispret total fata de ceea ce ne-am exprimat prin referendumul din 2007, intr-o perioada cand masurile de austeritate ne-a golit deja buzunarele si ne-a adus in pragul depresiei pe majoritatea dintre noi.
Ca principiu, este de-a dreptul aberant ca indivizi care au avut doar cateva mii de voturi sa intre pe usa din dos in parlament, iar altii cu un nr de voturi de cateva ori mai mare sa nu intre, iar ca regula de bun simt, este imoral ca aceleasi personaje sinistre, penale si incompetente care au adus tara in pragul colapsului economic iar pe noi, cetatenii, in pragul saraciei extreme din lumea a 3-a, sa ne sfideze inca 4 ani din fotoliile caldute si gras platite din munca noastra.
Pt o prezenta de cateva ore pe saptamana in parlament, acesti imbuibati si profitori ai tuturor legislaturilor trecute, prezente si viitoare au salarii si beneficii uriase, in timp ce majoritatea populatiei se zbate in lipsuri si saracie, iar salariatii care muncesc zeci de ore pe saptamana, unii chiar cu 2 joburi, abia isi pot asigura un trai la limita decentei.
Alt motiv de profunda indignare este si intrarea in parlament a celor care au probleme cu legea, iar asta ma face sa cred ca si acesta a fost un motiv pt care s-a adoptat o asemenea lege, astfel incat cei cercetati penali sau deja condamnati sa scape din nou datorita imunitatii parlamentare.
Propun ca noul parlament sa adopte cu prioritate o lege prin care imunitatea parlamentara sa se aplice doar pt ceea ce se spune/face in parlament, asa cum ar trebui sa fie normal si cum este in tarile civilizate, la nivelul carora visam sa ajungem. Unde este asa zisa egalitate in drepturi prevazuta de constitutie? Unii sunt mai egali decat altii in fata legii? ARTICOLUL 16 din constitutie prevede: 1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege. Nu s-a sesizat nimeni pana acum de cate ori a fost incalcat acest principiu??? In ce articol se mentioneaza ca "alesii neamului" sunt exceptati de la regula? Rog ca macar mass media, ca portavoce a poporului, sa se sesizeze si sa promoveze si o astfel de initiativa.
Impreuna putem face mult, am dovedit-o de atatea ori in istorie, am daramat un regim care ne-a oprimat 50 ani si ne-am castigat cu sange drepturile si libertatile de care am fost privati. Sa nu devenim iar o mamaliga inerta din comoditate si lehamite! Sa nu-i lasam sa ne mai umileasca, sa le demonstram ca suntem hotarati sa nu mai acceptam batjocura si ignorarea voturilor noastre, sa nu-i lasam sa doarma linistiti in fotoliile de plus, sa le reamintim tot timpul ca ei au ajuns acolo prin vointa si voturile noastre! Sa protestam si sa ne mobilizam ca la inceputul acestui an de fiecare data cand suntem iar calcati in picioare, pt ca numai asa vor ajunge sa inteleaga o data si o data ca NOI i-am trimis acolo pt a lucra in folosul nostru, nu impotriva noastra si nu pt a se imbogati ei prin coruptie, fraude si eludarea legilor!!! Daca vom sta mereu cu capul plecat, atunci sa nu ne mai plangem niciodata de soarta noastra amarata, pt ca ne-o meritam !!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
torres (14 Decembrie 2012, 11:23)
aberanta intrare a celor de pe locul 2,3,4 in parlament si culmea cistigatorul de pe locul 1, sa nu poata intra in parlament
Daniela, esti fata isteata, acest lucru a fost posibil numai cu ajutorul slugilor basiste de la CCR,altfel nu intra niciun basist in parlament,i-a salvat aceasta lege inepta si aberanta pe care ei au contestat-o la ccr iar astia au dat ca neconstitutionala legea propusa de usl cu vot uninominal pur
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vali (14 Decembrie 2012, 08:59)
Usl
Mama ce de prosti semneaza pe aici
Vedeti sa nu va trebuiasca si voi descarcerare sa va scoata limba din curu' lui Felix!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
torres (14 Decembrie 2012, 11:18)
basist timpit
prosti, dar multi idiotule basist
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Dan (17 Decembrie 2012, 10:43)
Raspuns
Mai Vali, dupa cate vad esti singurul prost de pe aici.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ion (14 Decembrie 2012, 10:08)
vorbe
Asteptam cam demult sa vedem si ceva fapte
De vorbe sintem satui pina la greata
Singurele fapte vazute acum sint certurile pe masini de serviciu, diurne, case de protocol, bani alocati lor.
Acolo nu exista criza
Prostimea e in criza economica
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ION (14 Decembrie 2012, 10:24)
PETITIE CU GRESELI
REFERENDUMUL RESPECTIV A FOST IN 2009!!!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Enoiu Eugen (14 Decembrie 2012, 10:55)
Contest rezultatele alegerilor din 9...
Contest rezultatele alegerilor din 9 dec`12.Sustin propunerea sistemului uni cameral si rezultatul referendumului naţional din 2007, când majoritatea celor prezenţi la urne s-au pronunţat covârşitor pentru restrângerea numerică a reprezentării parlamentare- 300 de locuri .
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Enoiu Eugen (14 Decembrie 2012, 10:55)
Contest rezultatele alegerilor din 9...
Contest rezultatele alegerilor din 9 dec`12.Sustin propunerea sistemului uni cameral si rezultatul referendumului naţional din 2007, când majoritatea celor prezenţi la urne s-au pronunţat covârşitor pentru restrângerea numerică a reprezentării parlamentare- 300 de locuri .
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
dobre (14 Decembrie 2012, 11:17)
rusineeeee
Esti un basist nenorocit abonat la banul public si retelele mafiote, motiv ptr care nu-ti convine acest scrutin
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ION (14 Decembrie 2012, 11:32)
PETITIE CU GRESELI
PETITIE CU GRESELI
REFERENDUMUL RESPECTIV A FOST IN 2009!!!!!
Semnaturile pot fi NULE !!!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pagina 5/6 1 2 3 4 5 6