Prima pagina » Petitii online » Umilirea dascalilor - un nou episod din ciclul "Sa ne (de)zintegram in UE"

Petitie: "Umilirea dascalilor - un nou episod din ciclul "Sa ne (de)zintegram in UE""

Daca in urma adoptarii noii legi a invatamantului, se va ajunge ca profesorii sa umble din scoala in scoala sa-si caute de lucru pentru o ora 2 pe saptamana pentru un salariu mai mult decat modest vom ajunge nu numai sa-i alungam pe cei care ar mai putea sa-i invete pe copii nostri "CARTE", ci sa-i umilim si mai mult pe cei care si-au facut din aceasta o meserie, dupa ce de 20 de ani de la revolutie clasa politica (repetenta la capitolul bun simt) a reusit treptat sa umileasca si sa injoseasca clasa dascalilor care se diminueaza pe zi ce trece ca numar si ca valoare.
Frica politicienilor de intelectuali a dus ca in fabricile de legi de sub parlamentul Romaniei sa se mai inventeze masuri de "intrare in UE" si iesire din tara.
Principiul politicienilor e simplu: Daca s-ar ajunge ca dascalii sa-si caute de munca in fiecare an pe la scoli, cei mai castigati sunt directorii de scoli care devin astfel mici baroni scolari, aserviti politic, caci banii la scoli vin de la Primarii si Consilii Locale, iar directorii sunt de multe ori pusi pe criterii politice sau trebuie sa se afilieze la structuri politice de o anumita culoare.
Directorii pot pretinde pt acordarea catorva ore diverse servicii cum ar fi:
- servicii politice (simpatii pt anumite partide)
- servicii diverse, obligatii
- posibil si servicii extraconjugale
- diverse sume de bani
Asadar nu conteaza cata carte ai, ce stii ci doar PE CINE STII, si cu ce POTI FI DE FOLOS - Directorului, Primarului, PARTIDULUI - oricare ar fi acela.
Adio valoare umana si profesionala, aceasta nu mai are ce cauta in noul SISTEM in UE-(ul) Romanesc.
La ce ne trebuie stabilitate in invatamant cand instabilitatea si dezbinarea e mai de folos clasei politice.
Adevarat a spus cine a spus DIVIDE et IMPERA.
Invatamantul Romanesc mai are un bastion de aparat inainte sa decada in DERIZORIU - Demnitatea Dascalilor pe care Politicienii vor s-o striveasca.
Dumnezeu e insa sus si nu va lasa ca sa cadem cu totul in mocirla ALGORITMULUI POLITIC.
Politicieni, daca mai aveti demnitate renuntati la experimente de laborator asa cum faceti de 20 ani incoace.
Intrebati si "POPORUL" (Prostimea) poate va mai desteptati.
Sa speram ca ai nostri copii vor ajunge sa-si cunoasca profesorii nu sa vada alte fete la fiecare 2-3 saptamani dupa cum este algoritmul politic.
Poate e mai bine ca Titularizarea sa ramana un examen definitoriu, altfel nu vom mai avea dascali valorosi.
De ce nu se face experimentul asta cu clasa politica la scara mai mica? La fiecare an un examen - sa vedem cati mai raman dupa un an?

19/03/2010

Destinatar: Ministerul Educatiei si Cercetarii