Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Compensarea intervenţiilor chirurgicale în obezitatea morbidă.
image

Petitie: "Compensarea intervenţiilor chirurgicale în obezitatea morbidă."

Facebook share

Medicii cer compensarea intervenţiilor chirurgicale în obezitatea morbidă.


Asociaţia Română pentru Studiul Obezităţii şi Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice cer Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să caute soluţii pentru compensarea operaţiilor pentru pacienţii cu obezitate morbidă.

„Aşa cum suntem convinşi că ştiţi, obezitatea şi comorbidităţile acesteia (în primul rând hipertensiunea arterială şi diabetul zaharat tip 2) reprezintă una dintre cele mai grave provocări (dacă nu cea mai gravă) la adresa sănătăţii populaţiei în lume, dar şi în ţara noastră. Studiile epidemiologice populaţionale recent efectuate în ţara noastră (studiul Predatorr şi studiul ORO) confirmă faptul că ne înscriem, din păcate, în aceleaşi tendinţe îngrijorătoare privind incidenţa şi prevalenţa obezităţii observate şi în celelalte ţări europene”, în ciuda eforturilor făcute de lumea medicală pentru găsirea soluţiilor terapeutice optime, intervenţiile farmacologice au efecte modeste.
„Studii importante, efectuate pe un număr mare de pacienţi, cu o durata de urmărire a efectelor de peste 10 ani şi comunicate în reviste de cea mai înaltă calitate, au demonstrat convingător beneficiile chirurgiei bariatrice atât în ceea ce priveşte creşterea calităţii vieţii şi creşterea speranţei de viaţă cât şi în ceea ce priveşte reducerea costurilor de îngrijire a acestor pacienţi”,
Preţurile sunt prohibitive pentru pacienţi în România sunt mulţi chirurgi care s-au perfecţionat în efectuarea acestor intervenţii. „Din păcate însă, costurile materialelor necesare fac ca accesibilitatea pacienţilor la aceste intervenţii să fie foarte redusă.

nota:
Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJE) a decis, joi, ca obezitatea severa poate fi considerata un handicap la locul de munca si poate fi invocata in cazul unui tratament considerat discriminatoriu.
Daciana Sarbu catre presedintia letona a UE: Nu ignorati problema obezitatii infantile

Daciana Sarbu catre presedintia letona a UE: Nu ignorati problema obezitatii infantile - e Stirea Zilei - ultimele stiri de la Agerpres, stiri Agerpres onlineUnul din trei copii intre 6 si 9 ani din Uniunea Europeana sufera de obezitate, iar institutiile europene nu fac suficient pentru a se lupta cu acest fenomen, considera eurodeputata PSD Daciana Sarbu, care a cerut presedintiei curente a Uniunii Europene sa ia masuri urgente in acest sens, informeaza un comunicat transmis joi.

22.01.2015 12:14 Agerpres sursa

23/02/2015

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)
Categorie: Sanatate.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =