Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Zile libere in Romania - Compensarea zilelor de sarbatoare care cad in weekend cu zile libere in zilele lucratoare", pagina 1

Facebook share
 
Monica (6 Ianuarie 2010, 09:55)
Cele 11 zile libere legale se transformă în patru, în 2010
Astfel, 2 ianuarie 2010, a doua zi din noul an pică în ziua de sâmbătă. 1 mai din 2010 va fi tot sâmbătă, iar Sfânta Marie de pe 15 august o vom sărbători duminică.

Prima zi de Crăciun, 25 decembrie 2010 pică sâmbătă, iar a doua zi de Crăciun, respectiv 26 decembrie, duminică.

Nici la începutul anului 2011 weekend-urile nu se diferenţiază de prima şi a doua zi din noul an. Aşadar rămân libere doar: 1 ianuarie 2010, a doua zi de Paşti, a doua zi de Rusalii şi 1 decembrie 2010. Doar patru zile din 11 libere! Aşadar, pregatiţi-vă de mai multă muncă şi mai puţine vacanţe.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Eu (6 Ianuarie 2010, 20:41)
semnaturi
Incredibil, toti semnatarii au semnat in aceesi zi, fara localitate varsta etc, sunteti angajati la aceeasi firma si va e frica sa nu afle sefii? :)) Da da,popor de lenesi...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
petre (7 Ianuarie 2010, 10:40)
la munca!
ba nu va e rusine, nu am mai vazut asa lenesi...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Laur (7 Ianuarie 2010, 10:49)
te angajezi la mine, Petre ?!
S-au trezit astia ca suntem noi lenesi. A-ti cere drepturile in tara asta asta e interpretat ca Petre asta. Sa-ti fie rusine tie ma, ca d'aia muncesc, ca sa am ... nu muncesc ca sa NU am !
Nu vrei sa te angajezi la mine .. iti dau 3 milioane pe luna si 2 zile de salariu pe an. Daca nu iti convine, sa-ti fie rusine !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
obnoxious (7 Ianuarie 2010, 16:19)
La munca baaa
La munca baaa, nu la intins mana dupa zile libere...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Elena (8 Ianuarie 2010, 10:33)
rautate
Cine nu stie cum este sa lucrezi pe bani putini, vorbeste aiurea. As vrea sa stiu, "obnoxious", cum ti-ai fi petrecut tu sarbatorile cu 5 zile taiate din salariu, plus alte cinci zile taiate din salariul sotului, tot bugetar. Asta in conditiile in care la peste 45 de ani nu poti sa bati la usile parvenitilor cu firme sa-ti cauti un alt loc de munca.................
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
o mama (8 Ianuarie 2010, 11:49)
incredibil
Incredibil cum s-au strans 1000 de semnaturi in 4 zile, eu incerc sa strang semnaturi pentru copiii nostri de 3 luni si nu sunt atatea... zilele libere pe primul plan, dar poate semnati si pentru noi....
http://www.petitieonline.ro/petitie-p47134046.html
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Eu (11 Ianuarie 2010, 17:27)
Jos Guvernu
Jos Guvernu
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Privatizatu' (12 Ianuarie 2010, 16:57)
Suntem un popor lenes
Cand o sa-i ajungem din urma pe cei din UK, Spania, Franta sau chiar Noua Zeelanda, atunci sa facem petitii dinastea!
O petitie pentru 6 zile lucratoare pe saptamana nu face nimeni...
Pentru Elena bugetara: putin munciti, putin primiti. Ia vino la privat sa vezi cum se munceste. Nu doarme nimeni cu nasul in hartii.
Pentru "o mama": am semnat petitia!
Spor la lucru!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Codrin Munteanu (14 Ianuarie 2010, 14:56)
Formidabil
Petntru Privatizatu'

Daca nu suntem la nivelul celor din UK, Spania, Franta, Noua Zeelanda inseamna ca nu ne putem sa initiem/semnam o petitie? Tu ai idee macar ce inseamna o petitie? Daca esti de acord o semnezi , daca nu, nu o semnezi. Da nu poate nimeni sa-ti bage pumnul in gura sa initiezi sau nu petitia respectiva.

Tu probabil ca ai vrea 6 zile lucratoare pe saptamana, sa-ti mai exploatezi putin angajatii pentru salariul pe care li-l platesti pentru ca est privatizat.

Da, nu-i nici o problema, bine ca a venit criza ca "deratizeaza" tara de firme de astea de 2 lei. Cand o sa incepeti sa va respectati angajatii atunci vor munci si ei mai mult. Pana una alta ciocu' mic, asta e o petitie adresata angajatilor nu oamenilor de afaceri.

Vizitati va rog:
WWW.TAVITE.RO
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Andrei A. (14 Ianuarie 2010, 15:31)
noi in U.E.??!!
AVEM CEVA CA IN U.E.?... Legi NU, justitie NU, anti-coruptie NU, hoti prinsi NU, conducatori NU, salarii NU, locuri de munca NU, autostrazi NU, servicii NU, securitate NU...... totusi AVEM ceva lafel ca in U.E.?... DAAA... PRETURI!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cichi (14 Ianuarie 2010, 19:46)
sclavie curata
nu mai vorbiti voi (la bugetari ma refer) ca nu stim ce inseamna sa muncim pe bani putini,pentru ca voi ati stat bine la birou cu caldura, scaun si alte alea fara sa produceti nimic.ati semnat harti si atat.de ce nu aveti curajul sa incercati sa va mutati de la stat la patron.nu puteti ca la stat se munceste 8 ore si atat zile libere mai multe benefici la concedii prime la fiecare sarbatoare etc. etc.lasa ca bine va face BOC sa va dea afar pe toti ca voi nu produceti decat nervi altora la coada la ghiseu cand trebuie sa platim cate ceva.LA MUNCA CU VOI sa munciti ca mine 14-16 ore pe zi.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
ciocumic@yahoo.com (15 Ianuarie 2010, 14:47)
ciocumaimic
In primul rand eu lucrez la patron. In al doilea rand muncesc de rup. in al treilea rand nu lucrez cu firme in parteneriat cu statul. in al 4-lea rand mi-e scarba de voi astia care lucrati la patron si lucrati cu statul obtinand contracte de 10 ori mai mari decat ar fi normal intr-o economie concurentiala reala. Asa ca ciocu mai mic astia care va bateti cu pumnu in piept ca voi sustineti bugetul. Voi de fapt il jegmaniti si multi dintre voi, daca nu ar exista statul si afacerile murdare ale patronilor vostri ati fi niste incompetenti someri si notorii. lucrez in mediul business bucurestean de peste 11 ani si va spun clar astia de lucrati la patroni ca peste 50% dintre voi sunteti prosti facuti gramada. la stat nu stiu ca nu lucrez cu statu cum spuneam. Asa ca ciocu mai mic scursurilor, la 50 de ore muncite pe saptamana in 5 zile am dreptul sa-mi cer drepturile
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
komunistu (15 Ianuarie 2010, 16:58)
zile libere legale
cu scuzele de rigoare, dar intr-adevar initiatorii acestei petittii lasa impresia ca nu vor sa munceasca. legea nu spune ca avem dreptul la 11 zile libere pe an, ci spune ca anumite zile (sarbatori civile sau religioase) sunt nelucratoare in cazul in care pica in cursul saptaminii. ergo, prin aceasta petitie dovediti ca nu ne place munca. trebuie sa invatam sa respectam legea.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
furtuna (15 Ianuarie 2010, 21:48)
ha ha ha sau hi hi hi
Eu nici macar zilele de concediu de odihna nu le iau toate intr-un an si nici platite nu-mi sunt. Deci..........ha ha ha- si ce drepturi mai avem in tara asta??????????? NOI ? SAU EI ?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Paul (16 Ianuarie 2010, 21:50)
maturizati-va!
cati ani aveti? nu intelegeti ca zilele zibere sunt o favoare cere ne este facuta pentru ca noi sa putem sarbatorii evenimentele respective? daca sarbatorile cad in weekend nu inseamna ca trebuie sa primim liber in timpul saptamanii doar pentru ca daca sarbatoarea ar fi cazut in timpul saptamanii am fi primit liber! nu vi se pare ca exagerati un "pic"? in plus, stiti vre-o petitie on-line care sa fi dus la vre-un rezultat concret?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Paul (16 Ianuarie 2010, 21:56)
maturizati-va
nu ati mai sarbatorit revelionu` pentru ca in 4 ati mers la lucru?
ce o sa faceti de 1 mai? stati acasa si protestati ca-i de ce ii sambata si nu luni?
bucurati-va dreq de sarbatori! ce conteaza ziua in care au loc?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
prozatos (16 Ianuarie 2010, 22:03)
hahaha
eu oricum nu prea stiu ce e ala liber...dar pentru restul lumii...sa li se dea liber
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
bolt (17 Ianuarie 2010, 16:02)
Jeez.....puteti comenta chiar daca nu semnati pentru petitie!!!!!
Puteti face comentatii la aceasta petitie chiar daca nu semnati. Va rugam sa nu semnati daca nu sunteti de acord. Acesta nu e un forum sa va exprimati parerile contra...semnati numai daca sunteti de acord.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
g13 (20 Ianuarie 2010, 16:04)
Echiar bine ca se poate adauga un comentariu
Asa se poate vede si ce sustinere poate avea aceasta petitie cine este publicul tinta etc..
Observ ca foarte putini vor sa respecte legea sau stiu cum se procedeaza pentru a modifica una :D

Oricum este fain asa ca sondaj ...

PS
nu sunt de acord cu mesajul petitiei si mi se pare nejustificat ca pentru o tara cu o economie praf sa se ceara masuri sociale de stanga ...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: