Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Petitie impotriva subiectelor pentru Bacalaureat 2008 la disciplina Matematica (M1, M2)
image

Petitie: "Petitie impotriva subiectelor pentru Bacalaureat 2008 la disciplina Matematica (M1, M2)"

Facebook share

Domnule Ministru,

Noi, elevii clasei a 12-a contestam propunerile pentru examenul de bacalaureat 2008 la disciplina matematica (M1, M2) pentru ca :- gradul de dificultate al subiectelor depaseste cu mult nivelul mediu al cunostintelor unui elev de clasa a 12-a .
- acest aspect anterior mentionat va incuraja promovarea bacului prin mita si prin pile , va sustine coruptia in scoli si nu va fi nicidecum un mod de a ne evalua eficient. Prin urmare , va amplifica mediocritatea supraevaluata in Romania, dar si denigrarea anumitor valori , si nu cred ca ca asta ne dorim de la un sistem de invatamant care se doreste a fi european .
Dimpotriva ne dorim un mediu in care sa ne dezvoltam firesc si corect . Ne dorim un mediu in care noi , cei din generatia '90-'89 , sa nu mai fim niste "cobai" ai experimentelor din invatamant ci sa fim evaluati corect, la un nivel mediu, echilibrat, justificat.
- punctajele au fost schimbate in mod nejustificat .
- timpul de rezolvare (orientativa) si intelegere a subiectelor este mult mai limitat fata de cel de anul trecut (martie-iunie), pentru ca subiectele au fost publicate cu 2 luni mai tarziu.
- am intalnit situatii in care profesorii de la pregatire nu sunt in stare sa rezolve anumite subpuncte de la prima parte a subiectelor propuse! de asemenea, profesorul pe care il avem la clasa nu cunoaste rezolvarea a numeroase subpuncte ceea ce este mai mult decat grav .
- subiectele se axeaza foarte mult pe notiuni de geometrie, notiuni pe care s-a insistat foarte putin pe toata perioada liceului.
-au fost de asemenea sesizate greseli in redactarea textului.


Luand in considerare cele de mai sus , intentionam sa actionam in aceasta privinta. Un prim pas pentru a ne face vazuti si auziti este aceasta petitie .
In acest sens, va propunem niste cai constructive de remediere a situatiei :
- refacerea cat mai rapida a subiectelor la disciplina matematica (M1, M2)... in asa fel inca sa fie accesibile elevului cu pregatire MEDIE .
- publicarea unor rezolvari propuse dupa care sa ne ghidam in cazul in care profesorul de la clasa nu poate rezolva anumite cerinte.
- redimensionarea punctajului in conformitate cu punctajul pentru variantele din 2007.
- gasirea unei alte solutii constructive si avantajoase atat pentru noi , elevii claselor a 12-a cat si pentru invatamantul european din Romania .

04/03/2008

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Ministerul Invatamantului
Categorie: .
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =