Prima pagina » Petitii online » Cazul Florentina Cirstea - stop abuzurilor!

Petitie: "Cazul Florentina Cirstea - stop abuzurilor!"

Magistratul Lucreţia Postelnicu, de la Judecătoria Sectorului 6, a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele asistentei Florentina Cîrstea, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă în legătură cu incendiul de la Maternitatea Giuleşti.
A sosit momentul ca societatea civilă să se implice activ şi să stopeze abuzurile care se fac în justiţie, unde se pare că deciziile se iau la presiunea mass-media. Gravitatea accidentului este evidentă, însă acest fapt nu justifică sub nicio formă găsirea unor vinovaţi doar de dragul de a găsi vinovaţi. Ancheta trebuie să continue, însă deciziile trebuie să fie cele corecte.
Arestarea asistentei şi tratarea acesteia precum un criminal periculos nu se justifică. S-a mers pe ipoteze: dacă asistenta era acolo nu se întâmpla, dacă respecta programul, dacă şi iar dacă. Putem privi problema şi din alt punct de vedere: dacă asistenta avea o cădere de calciu şi leşina în salon? Dacă i se făcea rău şi stătea la baie 20 de minute? Aceste întrebări cred că pun sub semnul întrebării decizia judecătoarei.
Cu siguranţă că asistenta Florentina Cîrstea poartă o parte din vină, motiv pentru care şi pedeapsa trebuie să se aplice proporţional. De asemenea, trebuie ca toţi vinovaţii să îşi asume responsabilitatea şi să suporte consecinţele: un asemenea caz nu poate fi închis doar găsind un ţap ispăşitor!

25/08/2010