Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Nu sunt de acord cu schimbarea denumirii specialitatii de Reabilitare Medicala in Recuperare, medicina fizica ...
image

Petitie: "Nu sunt de acord cu schimbarea denumirii specialitatii de Reabilitare Medicala in Recuperare, medicina fizica si balneologie"

Facebook share

Pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost publicat la data de 9 iulie 2015 un proiect de Ordin de Ministru pentru schimbarea denumirii specialitatii de Reabilitare Medicala in Recuperare, medicina fizica si balneologie. Acest proiect de Ordin poate fi citit la adresa: http://www.ms.ro/documente/Modif.denumire%20reabilitare_1122_2266.pdf. Consideram ca a reveni dupa doar 2 ani (cand dezbaterile de schimbare au durat 2 ani!) la vechea denumire este complet inoportun si impotriva denumirii consacrate la nivel european si international. Justificarea Ministerului Sanatatii din referatul de propunere de modificare a denumirii specialitatii privind listarea pentru Romania la Consiliul European a denumirii de „recuperare, medicina fizica si balneologie” nu se sustine, deoarece era obligatia Guvernului Romaniei sa solicite actualizarea denumirii conform Ordinelor Ministerului Sanatatii 360 si 361 din 2013. Practic acum Ministerul Sanatatii doreste sa-si acopere omisiunea prin anularea propriului ordin din 2013! Schimbarea in 2013 a denumirii specialitatii din Medicina Fizica, Recuperare si Balneologie in Reabilitare Medicala a insemnat trecerea de la o enumerare de mijloace la enuntarea clară a obiectivului specialitatii, care este tratarea dizabilitatii, adică reabilitarea medicala. Votati aceasta petitie daca nu sunteti de acord cu proiectul de Ordin al Ministrului Sanatatii!

05/08/2015

Autor: Adrian Bighea
Destinatar: Catre toti medicii, rezidenti sau specialisti de Reabilitare Medicala din Romania
Categorie: Sanatate.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =