Prima pagina » Petitii online » Sesizare cu privire la încălcarea unor drepturi constituționale și neconstituționalitatea Art.184 al Cap....

Petitie: "Sesizare cu privire la încălcarea unor drepturi constituționale și neconstituționalitatea Art.184 al Cap.VII din Codul de Procedură Penală"

Detenția persoanelor în spitale de psihiatrie este ilegală.
Sancţiunea privativă de libertate nu poate fi de natură medicală întrucât Constituția României prevede că sancţiunea privativă de libertate nu poate fi decât de natură penală. Expertiza psihiatrică nu este un temei legal pentru a priva de libertate o persoană.

În spitalele psihiatrice se încalcă drepturi constituționale.
Administrarea unui tratament injectabil împotriva voinței persoanei în cauză este o încălcare a dreptului acesteia la integritate fizică.
Tratamentele medicamentoase care provoacă o stare de neputință sunt tratamente inumane și degradante. Scopul acestor ”tratamente” nu este tratarea persoanei ci imobilizarea acesteia la pat.
Expertizarea psihiatrică a unei persoane împotriva voinței acesteia este o încălcare a dreptului persoanei la integritate psihică și la libertate individuală. Refuzul categoric al unei persoane de a fi expertizată psihiatric trebuie luat în considerare. Expertiza psihiatrică este irelevantă dacă este efectuată împotriva voinței persoanei în cauză.

Solicitarea unei expertize psihiatrice de către o autoritate publică este o încălcare a Art.16(1) din Constituția României și a Art.101 al Cap.I din Codul de Procedură Penală. Uneori persoane sunt constrânse și amenințate cu internarea la psihiatrie pentru ca să recunoască faptele penale de care sunt acuzate, încălcându-se Art.101 al Cap.I din Codul de Procedură Penală și drepturile constituționale.
Art.184 al Cap.VII din Codul de Procedură Penală este neconstituțional și în contradicție cu Art.101 al Cap.I din același Cod de Procedură Penală.

21/04/2016

Destinatar: Curtea Constituțională a României; Parlamentul României