Prima pagina » Petitii online » Eutanasierea cainilor vagabonzi

Petitie: "Eutanasierea cainilor vagabonzi"

Vreau sa incep aceasta petitie spunand ca stiu ca este o masura radicala , care nu numai ca va ridica in picioare Asociatiile pentru drepturile animalelor, dar ii va face chiar sa riposteze si sa incerce sa stopeze asta..Insa, daca ne unim fortele, vom reusi sa devenim o tara europeana in care oamenii nu se tem sa se intoarca seara acasa sau sa isi lase copiii in parcuri..
Actiunea vine ca urmare a tragediei intamplate familiei micutului Ionut, baietelul de doar 4 ani care a fost pur si simplu sfasiat de cainii bagabonzi, si, din care,"Doar talpile mai erau intregi, restul corpului era acoperit cu sute de muscaturi", dupa spusele medicului legist ... "Cainii au atacat ca sa ucida si sa manance", a declarat ingrozit medicul legist care s-a ocupat de autopsia baietelului de patru ani, sfasiat de maidanezi in Capitala..Va puteti inchipui un asa copil fara scalp si fara fata .... eu nu mai am cuvinte"..a spus acelasi medic legist..Stiu ca fiecare familie are un catel,sau un animal, cu totii le iubim, nu inseamna ca suntem niste criminali fara suflet, dar situatia deja a depasit orice limite , si din moment ce primariile nu fac nimic din lipsa de fonduri , sau din alte motive, uitati-va cum am ajuns sa avem in jur de 1 MILION !! de caini maidanezi in tara..!!! În România au fost înregistrate nouă decese provocate de mușcăturile maidanezilor . Între cca 10.000-16 000 de persoane se prezintă anual la Centrul Antirabic din cadrul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București, după ce au fost mușcate de câini, arată statisticile din ultimii ani. În 70% din cazuri este vorba de oameni mușcați de maidanezi. Potrivit unei estimări oficiale din iunie 2011 în România existau circa 1 milion de maidanezi. În București o numărătoare ASPA a indicat o cifră de cca 65 000 maidanezi în septembrie 2012. Întreținerea unui maidanez costă 375 de lei pe lună, potrivit unei raport oficial.În Marea Britanie în fiecare oră este eutanasiat un câine, ceea ce înseamnă 24 de câini pe zi, adică 8760 câini pe an..Aproximativ 3 – 4 milioane de câini și pisici sunt eutanasiați în adăposturile din SUA, în fiecare an..Canada: 7.644 câini și 40.790 pisici eutanasiate în fiecare an..si lista continua..Imaginati-va doar pentru o clipa ca ati putea fi in situatia parintilor bietului baietel din care ''au mai ramas intregi decat talpile''..nu puteti, nu-i asa?pentru ca eu, ca mama, nu pot..nici macar pentru o clipa..nici macar nu am putut privi stirea..Dar imaginati-va si asta: imaginati-va ca va puteti intoarce seara de la serviciu fara frica pe strada, ca intrati fara nici o teama in scara blocului, ca ai nostri copii se pot juca fara absolut nici o teama in parc, ca nu trebuie sa consideram oricare alt oras, dar mai ales o capitala europeana, o jungla in care o sa trebuiasca in curand sa iesim inarmati ca sa ne aparam copiii...Poate deveni o realitate, la fel ca realitatea in care traiesc eu acum, intr-o alta tara europeana, in care nu am vazut picior de caine maidanez pe strazi, si in care nu cunosc teama de a-mi lasa copilul liber prin parc sau de a ma intoarce seara acasa..Se poate !! Daca suntem uniti pentru o cauza, putem schimba totul !! Pentru copiii nostri , ei sunt sufletele noastre , ei merita tot ce-i mai bun , si e in puterea noastra sa le-o oferim !!

04/09/2013

Autor: curca eliza-gabriela