Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Susţine colectarea selectivă!
image

Petitie: "Susţine colectarea selectivă!"

Facebook share

Te-ai întrebat vreodată din ce e făcut puloverul preferat? Din 50 de pet-uri.

Deşeurile nu sunt gunoaie!


Fiecare deşeu are o poveste. Sticla îşi păstrează calităţile pe tot parcursul poveştii şi poate fi reciclată la nesfârşit. La tipărirea unui cotidian de mare tiraj se folosesc 1500 de arbori cu o vârstă de 50 de ani.


Fiecare deşeu are mai multe vieţi. Semnează petiţia Viaţa după colectare pentru implementarea de sistemelor de colectare selectivă şi reciclare ca să le oferi deşeurilor noi poveşti şi să trăieşti într-un mediu mai curat.


Hotararea 621/2005 privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje prevede cooperarea tuturor actorilor relevanți: populație, autorități locale, firme de salubritate şi operatorii economici care preiau responsabilitatea îndeplinirii obiectivelor de valorificare şi reciclare. De asemenea, legislația prevede ca obligația implementării colectării selective este o responsabilitate a autorităților locale.

Semnând această petiţie, ne ajuţi să convingem autorităţile din România că implementarea unui sistem de colectare selectivă este o datorie pe care o au atât faţă de Uniunea Europeană, cât şi faţă cei pe care îi reprezintă.


Cere autorităţilor să amplaseze sistemul de colectare selectivă a gunoiaelor lângă locuinţa ta!

05/05/2009

Autor:  
Destinatar: Primariile oraselor/comunelor semnatarilor
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =