Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » STOP UMILINTEI PERSOANELOR CU DIZABILITATI! VOI GENERATI HANDICAPUL!
image

Petitie: "STOP UMILINTEI PERSOANELOR CU DIZABILITATI! VOI GENERATI HANDICAPUL!"

Facebook share

PETITIE PENTRU TRANSPORT ADAPTAT LEGE Nr. 448 din 6 decembrie 2006 *** Republicata privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap Text în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2009 SECŢIUNEA a 5-a / Transport Art. 22

AUTORITATILE ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE AU OBLIGATIA să ia următoarele măsuri specifice în vederea asigurării transportului în comun al persoanelor cu handicap:
a) să achiziţioneze mijloace de transport în comun adaptate;
b) să adapteze mijloacele de transport în comun aflate în circulaţie în limitele tehnice posibile, conform reglementărilor în vigoare;
c) să realizeze, în colaborare ori în parteneriat cu persoanele juridice, publice sau private, programe de transport al persoanelor cu handicap.

(6) Pâna la data de 31 decembrie 2010, ADMINISTRATORII INFRASTRUCTURII FEROVIARE si OPERATORII DE TRANSPORT FEROVIAR AU (AVEAU) urmatoarele DOUA OBLIGATII:
a) sa adapteze cel putin un vagon si statiile principale de tren, pentru a permite accesul persoanelor cu handicap care utilizeaza fotoliul rulant;
b) sa marcheze prin pavaj tactil contrastant caile spre peroanele de îmbarcare, ghisee sau alte utilitati (pentru persoanele nevazatoare).

Art.64 (2) In termen de 6 luni de la data intrarii în vigoare a prezentei legi, TOTI OPERATORII DE TAXI AU avut OBLIGATIA sa asigure cel putin o masina adaptata transportului persoanelor cu handicap care utilizeaza fotoliul rulant.
(3) Constituie DISCRIMINARE refuzul conducatorului de taxi de a asigura transportul persoanei cu handicap si a dispozitivului de mers.

In 2017 (DUPA 7 ANI DE ASTEPTARE), în 98% din cazuri, LEGISLATIA NU SE APLICA:
1. NU EXISTA MIJLOACE DE TRANSPORT ADAPTATE IN TOATE LOCALITATILE DIN ROMANIA.
2. NU EXISTA CEL PUTIN UN VAGON ADAPTAT LA FIECARE GARNITURA DE TREN.
3. NU EXISTA CEL PUTIN UN TAXI ADAPTAT, CU CARE OPERATOII DE TAXI SA ONOREZE COMENZILE UTILIZATORILOR DE FOTOLII RULANTE.

In calitate de PERSOANA CU DIZABILITATI, care se implica VOLUNTAR IN PROCESUL INCLUZIUNII SOCIALE A GRUPURILOR VULNERABILE, solicit imperativ:
1. Revizuirea tuturor LEGILOR SPECIALE DE PROTECTIE SOCIALA.
2. Infiintarea unui numar scurt (gen 112) la care persoana cu dizabilitati sa poata semnala prompt situatia NEFAVORABILA intalnita in traseu.
3. Legi ferme pentru sanctionarea tuturor actelor iresponsabile semnalate, in orice domeniu: social, sanatate, educatie, cultura, sport etc.

Atentie! Dupa ce ati semnat petitia, verificați-vă căsuța poștală pentru un e-mail de la petitieonline.com și faceți clic pe link pentru a vă confirma semnătura.

26/06/2017

Autor:  
Destinatar: AUTORITATILE ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE; ADMINISTRATORII INFRASTRUCTURII FEROVIARE; OPERATORII DE TRANSPORT FEROVIAR; OPERATORII DE TAXI; MINSTERUL MUNCII SI PROTECTIEI SOCIALE, MINISTERUL SANATATII.
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =