Prima pagina » Petitii online » Opriti SUFERINTA!

Petitie: "Opriti SUFERINTA!"

Va rog sa ma ajutati sa lansez un apel catre ‘iubitorii de oameni’, desigur ca in contrapondere cu cei ce iubesc DOAR animalele! Acele animale de care poti sa-ti amintesti doar o data pe zi, pe luna, ori deloc, care nu te critica si nu te dau jos din functii, care nu te ajung daca ai SUV-ul bine dimensionat, care nu voteaza si nici nu-ti arunca inapoi bataia de joc cu care le tratezi… As vrea sa vad cata sustinere au oamenii, cata trecere au ei (nu de mult scoborati din acelasi regn, dupa parerea multor ‘maimute urlatoare’…)in fata celor care arunca un os unor haite, ca prim antrenament pentru oasele (de om) pe care le vor zdobi mai tarziu! Vreau sa vad daca se vor strange pentru salvarea oamenilor macar atatea semnaturi cate s-au tot inhaitat pentru salvarea celor cu 4 labe si o muscatura, daca nu mortala, macar invalidanta. Cati oameni trebuie sa mai moara, cate ZECI DE MII mai trebuie sa treaca prin groaza unui atac, ca in salbaticie, pana cand sa ne sesizam ca trebuie sa aparam INTAI semenii NOSTRI, si nu cainii, pe care, de altfel, tot noi trebuie sa-i aparam de cei care cred ca le fac un bine lasandu-i sa se salbaticeasca?! Este impardonabila alocarea de fonduri substantiale (irosite cu consecventa damboviteana) pentru alinarea patrupedelor, si ZERO eforturi in apararea oamenilor!!! Si ce daca au fost sterilizati enspe mii de caini?!?(desi cei mai multi dintre ei nu se mandresc cu ‘cercelul ‘ in ureche…) Cu ce ii aparara asta pe zecile de mii de oameni care au experimentat furia lighioanelor innebunite de foame, sete, frig/caldura, da’ sterile?!?!?
NU, aceasta nu este mila, grija, omenie, civilizatie, este pur si simplu un ABUZ al unui grup restrains de indivizi inhaitati cu animale, asupra oamenilor care nu au cum sa se apere!!! Ce fac oamenii cu semenii lor care isi omoara/musca/ataca/ranesc/ingrozesc aproapele? Ii IAU DE PE STRADA, in primul rand, dupa care, in functie de gravitatea faptei, ii INCHID/OMOARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Va rog sa fim la fel de ‘OMENOSI’ cu prietenii nostri, cainii, cand fac lucruri la fel de grave. In plus, cei responsabili cu cainii respectivi, sa suporte acelasi tratament!
In fiecare revolutie/schimbare e o masa critica de victime care rastoarna mersul lucrurilor. Au murit destui oameni, destui oameni au fost sfasiati – e cazul sa DISPARA cauza acestui masacru, si felul disparitiei e mai putin important! Cui ii e mila de un caine condamnat la moarte, sa il ia IN CASA LUI. Tot ce e lasat pe strada TREBUIE SA DISPARA! Daca ii iubiti, luati-i acasa! (un calcul de om normal nu are cum sa gaseasca mai multi caini decat iubitori de caini, NU?)Daca va repugna masacrul cainilor, OPRITI ACUM MASACRUL OAMENILOR!!! Fie ca sunteti de partea animalelor, fie de partea oamenilor, acordati fiecaruia partea cuvenita de atentie, de grija de sustinere!

In concluzie:
1. Toti cainii de pe strada trebuie sa dispara ( in adaposturi/in casele adoptatorilor/prin eutanasiere) fara nicio derogare.
2. Edilii sa fie facuti responsabili pentru nerezolvarea acestei probleme, inclusiv cu despagubirea celor afectati in atacuri canine.
3. Adoptatorii si cainii lor sa fie inregistrati si facuti responsabili de revenirea pe strada/atacuri.
Oricine plimba un caine fara lesa comite o infractiune – orice caine fara lesa este un infractor, dar el poarta doar povara infractiunii celui care l-a aruncat in strada. Opriti perpetuarea suferintelor celor nevinovati, fie ca sunt ei caini, dar mai ales, OAMENI!

29/01/2011

Destinatar: Primaria sector 4, Primaria Bucuresti, Guvernul Romaniei, Fundatii pentru ocrotirea animalelor, Protectia Consumatorului, Avocatul Poporului