Prima pagina » Petitii online » Taxa de poluare auto anulata, taxa de prima inmatriculare anulata, taxa de mediu anulata; anularea taxei de po...

Petitie: "Taxa de poluare auto anulata, taxa de prima inmatriculare anulata, taxa de mediu anulata; anularea taxei de poluare pentru toate autoturismele noi si vechi indiferent daca au fost sau nu au fost inmatriculate in UE"

SEMNATI PENTRU ANULAREA TAXEI AUTO PENTRU TOATE AUTOTURISMELE NOI SI VECHI

1. Taxa este discriminatorie si nu respecta principiul "poluatorul plateste", pentru ca se aplica doar cetatenilor care inmatriculeaza incepand cu 01.07.2007 masini noi sau second hand care nu au mai fost inmatriculate in Romania. Constitutia Romaniei interzice discriminarea: ART. 16 Egalitatea in drepturi - Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.

2. Taxa este incasata injust, in avans pentru 15-20 de ani cat ar fi estimata dupa initiatori, durata de viata a masinii.

3. Modul de calcul este subiectiv

4. Este mai mult o taxa protectionista care te forteaza sa cumperi o masina noua sau una de peste 16 ani vechime, un are nici o legatura cu poluarea, acestea sunt doar motive pentru populatie, motive se gasesc tot timpul pentru inventarea unei taxe.
Romanii nu ar fi cumparat masini mai vechi de 9-10 ani daca taxa nu favoriza masinile mai vechi de 16 ani, de exemplu un ww passat din 2000 1,9 tdi euro 2 taxe este de aproape 1900 euro. ANULAREA TAXEI S-A OPRIT LA CAMERA DEPUTATILOR CARE NU O PUNE PE ORDINEA DE ZI

SEMNATI PENTRU ANULAREA TAXEI AUTO PENTRU TOATE AUTOTURISMELE NOI SI VECHI

20/11/2008

Destinatar: Guvernul Romaniei, Presedintia Romaniei, Comisarul european pentru taxe şi uniune vamală