Prima pagina » Petitii online » PETIȚIE SALVAREA OREI DE SPORT - SOLUȚIA ESTE FITNESSUL URBAN IMPLEMENTAT ÎN PROGRAMUL ȘCOLAR

Petitie: "PETIȚIE SALVAREA OREI DE SPORT - SOLUȚIA ESTE FITNESSUL URBAN IMPLEMENTAT ÎN PROGRAMUL ȘCOLAR"

În atenția MTS - Ministerul Tineretului și Sportului:

D-nei Ministru ELISABETA LIPĂ
D-nei Secretar de Stat EMILIA CARMEN TOCALĂ
D-lui Secretar de Stat ANDREI POPESCU
D-nei Secretar General CLAUDIA GEORGESCU

ORA DE SPORT,
CINE SALVEAZĂ ACEASTĂ MATERIE?

Mult Stimați Domni și Doamne,
Recent la Colegiul Naţional Vasile Goldiş din Arad, a avut loc o dezbatere cu greutate la masa de discuţii despre problemele educaţiei fizice în şcoli, importanța sportului la vârste fragede, câte săli de sport avem cu adevărat, ce condiţii oferă acestea, de ce fug elevii de ora de sport, și de ce nu mai e educaţia fizică o materie atractivă?

Ora de sport la acest moment nu mai este atractivă pentru tineri din simplu motiv că nu este "cool" din nici un punct de vedere. Tineretul din ziua de azi este sofisticat din cauza erei tehnologizate în care ne aflăm, și din această cauză sportul trebuie de oferit tinerilor la fel, în mod sofisticat, dar în același timp interesant, care să trezească curiozitate.

Ideea constă în următoarele, ORA DE SPORT, devenită materie neatractivă pentru elevi, mai poate fi salvată doar de Fitnessul Urban (eng. Street Workout), integrat în programul sportiv școlar! Venim cu această propunere către D-stră, să luați la modul cel mai serios salvarea acestei materii, care este direct răspunzătoare de sănătatea și forma fizică a următoarelor generații de români!

Mai mult de atât, suntem siguri că Fitnessul Urban, care prinde tot mai multă popularitate în rândul tinerilor, poate fi perfect implementat în programul școlar sportiv și cu această acțiune ora de educație fizică va deveni atractivă, ora va obține acel "cool" care-i lipsește. Fitnessul Urban prevede aceleași simple exerciții ca flotări, așezări, tracțiuni, abdomene, doar că pe un teren/sală special amenajat unde se adună mai multe persoane pentru aceste antrenamente. În ultimul timp acest sport capătă tot mai multă popularitate, în special printre tineri. Aceștia zilnic se antrenează afară pe terenuri neamneajate, deci în rândul tinerilor români este dorință pentru sport, doar că NU pentru sportul cel de la ora de sport. Astfel, argumentăm ideea să aducem Fitnessul Urban în școală, în sala de sport, și cu siguranță această materie va recăpăta viață și chiar interes larg în rândul tuturor tinerilor.

Pentru aceasta, ora de sport din școli trebuie supusă unui REBRANDING total, și anume aducem câteva propuneri generale de bază:

1) În primul rând profesorii de sport trebuie să fie tineri specialiști-antrenori în Fitness Urban. Aceștea au cunoștințe suficiente de exerciții, nutriție sănătoasă și bineînțeles au un corp bine lucrat, astfel vor fi ei însuși exemplu pentru tineri;

2) Amenajarea sălilor școlare de sport cu bare de tracțiunie interioare și alte echipamente care să ofere posibilitatea de a practica Fitnessul Urban. Aici am sugera în săli să fie prezentă inclusiv muzica pentru Fitness, și opțional un monitor pentru difuzarea permanentă antrenamentelor de agest gen;

3) Amenajarea terenurilor cu bare de tracțiune în toate cartierele din oraș și chiar în spatele blocurilor de locuit. Tinerii trebuie să aibă acces liber și gratuit la aceste terenuri, iar asta înseamnă ca un astfel de teren să fie amenajat în preajma casei lor, undeva “‎Dupa Bloc”. În această situație o mare parte din ei vor renunța la țigări și vor prefera să dea puțin la bare în timpul liber alături de colegi, în sfârșit ei vor avea ocupație în preajma casei, ceea ce lipsește la general în toată țara. Din păcate astăzi multe curți ale blocurilor sunt pline cu tineri care fumează, dar ce altceva să facă dacă curțile sunt echipate doar cu bănci unde poți lenevi la o țigară cu o cafea?! În plus, aceste terenuri amenajate afară, vor fi mereu frecventate de tinerii care vor termina șocala și nu vor mai avea acces la sala de sport școlară, astfel ei lejer își vor continua modul de viață sănătos pe care îl vor obișnui din școală. Mai mult, terenurile vor fi frecventate și de maturi și chiar de unii oameni în vârstă. La fel terenurile pot fi amenajate alături de locurile de joacă pentru copii, pentru ca micuții să vadă de mici aceste terenuri și cum se anttrenează tinerii și chiar părinții lor, astfel transmițând informația în subconștientul lor, că în momentul în care vor crește ei se vor muta cu activitatea de pe terenul de joacă pe terenul de fitness. Nu este necesar de amenajat terenuri sofisticate, se poate și compacte, dar să fie multe și peste tot, pentru liberul acces al tuturor;

4) De organizat concursuri de Fitnes Urban între clase, școli, locale și naționale, ca tinerii să concureze între ei, iar premianții să fie remunerați cu diverse oferte gratuite de tabere, mare, etc;

5) Un puct poate mai puțin real, dar nu am putut să nu-l luăm în calcul, și anume de stabilit o "îndemnizație a elevului sănătos". Asta presupune ca oricare elev, care își menține aspectul fizic (greutate normală la înălțimea pe care o are) și rezistența fizică (prin normative stabilite și confirmate ca realizate de profesorul de sport al acestuia), să primească lunar de la stat o anumită sumă de bani.

Fitnessul Urban este un sport elementar atât pentru băieți cât și pentru fete, și fiecare va avea normativele individuale prescrise de către profesorul/antrenorul de ora de sport. Cineva e mai greu, cineva e mai înalt, iar profesorul va putea lucra cu fiecare elev în parte pentru ca acesta să obțină rezultate bune. Dacă statul implementează Fitnessul Urban în programul școlar sportiv, obezitatea va scădea considerabil în rândul tinerilor, fiindcă oricine practică mișcările fizice va avea în primul rând un corp frumos și bine modelat.

Fitnessul Urban are toate șansele să schimbe generația târnără a țării!

Vă rugăm să analizați amănunțit această idee și să luați o decizie națională pentru binele tinerilor români!

Cu stimă,

Cetățean Român