Prima pagina » Petitii online » Anularea subiectului de la subiectul II lit.A pct.3 referitor la tipul propozitiei subordonate

Petitie: "Anularea subiectului de la subiectul II lit.A pct.3 referitor la tipul propozitiei subordonate"

Avand in vedere ca fraza supusa analizei putea induce un grad mare de ambiguitate privind tipul propozitiei subordonate, aceasta putand fi incadrata in toate cele trei tipuri inscrise ca varianta unica de raspuns, inclusiv atributiva, in conditiile in care nomele si metodologiile de examinare prevad obligativitatea formularii de subiecte cu dificultate medie si fara ambiguitati, va rog sa anulati in intregime subiectul mentionat, prin acordarea a 6 puncte din oficiu tuturor elevilor participanti la proba de limba romana.
In acest fel nu ar fi dezavantajati niciunii dintre elevi si nu s-ar mai da ocazia de a judeca dupa principiul "nu stiu daca eu chiar am dreptate, dar daca moare capra vecinului e cel mai bine pentru mine".
Pana la urma este o greseala a celor care au acceptat un astfel de subiect, ca nu au analizat temeinic ce ambiguitati induce si e omeneste sa gresesti, cu conditia sa recunosti si sa nu accentuezi efectele negative prin alte actiuni.
Prin urmare, Ministrul Educatiei trebuie sa dea ordin sa nu se puncteze diferit acel subiect ci sa se anuleze pur si simplu si toti elevii sa primeasca 6 puncte din oficiu.

28/06/2012

Destinatar: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului