Prima pagina » Petitii online » Nu vrem un Colegiu al Geodezilor

Petitie: "Nu vrem un Colegiu al Geodezilor"

Semnatarii prezentei PETITII, in calitate de reprezentanti ai de persoanelor fizice din Romania autorizate sa desfasoare activitati de specialitate in domeniul cadastrului, geodeziei si cartografiei, solicitam deputatilor sa NU VOTEZE
proiectul de ,,Lege privind organizarea si exercitarea profesiei de geodez si infiintarea Colegiului geodezilor din Romania’’, inregistrat la
Camera Deputatilor la nr. PL 505/2010
In sustinerea cererii noastre aducem urmatoarele argumente :
1. Prin proiectul proiectul de lege se doreste ca Colegiul Geodezilor sa autorizeze persoanele care au dreptul sa execute lucrari in domeniul cadastrului si geodeziei. La ora actuala singura autoritate a Statului Roman este Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara prin Ordinul nr. 107 din 29 martie 2010 care reglementeaza aceasta activitate
2. Proiectul de lege nu reprezinta vointa sau interesele majoritatii profesionistilor din domeniu, ci, este emanatia unui grup monopolist in spatele caruia se ascund mari interese economice.
3. Cei cativa deputati care au initiat proiectul legislativ nu au nici cea mai mica legatura cu profesionistii autorizati din domeniu, ei punandu-si semnatura pur si simplu din spirit de colegialitate cu domnul deputat Taga – unul din conducatorii fostului Ordin al Geodezilor si patron la firma de topografie GAUSS din Timisoara
4. In anul 2007 a mai fost promulgata o lege – legea nr.16 – care reglementa modul de exercitare a profesiei de geodez si prin care se infiinta – impotriva vointei profesionistilor din domeniu – un ordin al geodezilor. Si atunci ca si acum , grupul de interese format din domnii Neuner, Paunescu , Taga (fost deputat ) si Manolache au gasit un grup de parlamentari pe care sa-i manipuleze si sa semneze acel proiect legislativ sustinand ca el reprezinta vointa tuturor celor 6000 de autorizati din domeniu. In realitate, asa cum s-a demonstrat mai tarziu, nici macar 1% dintre autorizati nu au stiut despre aceasta initiativa.
5. La ora actuala exista mai multe asociatii profesionale www.apgt.ro
http://ugr.ro , ASOCIATIA TOPOGRAFILOR ALBA,
ASOCIATIA TOPOGRAFILOR ARDELENI etc.
6. Odata promulgata legea 16/2007, beneficiarii ei (adica grupul enuntat mai sus) au publicat in Monitorul Oficial un Regulament propriu de interpretare si aplicare a legii, prin care contestau dreptul de a profesa si anulau certificatele de autorizare emise de ANCPI (autoritate al Statului Roman) in urma unor riguroase examene ,pentru aproximatiov 80% dintre autorizati.
7. Legea 16/2007 si confiscarea ei de catre un grup restrans de mari interese economice , a generat o puternica riposta din partea persoanelor fizice autorizate, riposta concretizata prin sute de memorii adresate institutiilor fundamentale ale Statului.
8. Desi legea 16/2007 a fost declarata neconstitutionala, conducatorii defunctului Ordin al Geodezilor mint cu nerusinare in continuare si induc in eroare alesii poporului si institutiile abilitate ale Statului Roman , afirmand ca de data asta au acordul tuturor autorizatilor din domeniu. Acesti oameni sunt disperati sa reinfiinteze ordinul geodezilor nu pentru binele profesiei, ci pentru ca altfel nu pot justifica sumele uriase stranse in anul 2007 de la toti autorizatii din Romania drept taxe de inscriere in ordin pentru ca apoi sa refuze recunoasterea dreptului de a profesa pentru 80% dintre autorizati, fara a le restitui nici un ban inapoi. Astfel, sumele uriase stranse au fost cheltuite in zeci de articole calomnioase in ziare de mare tiraj, in zeci de procese impotriva autorizatiilor pe care-i pagubise de bani si carora le contesta dreptul de a mai profesa si nu in ultimul rand in organizarea mai multor ,,banchete’’ prin care au sarbatorit prematur instaurarea monopolului si inlaturarea concurentei de pe piata.
9. Avand in vedere abuzurile savarsite de conducatorii fostului OGR, consideram ca cea mai
inteleapta si transparenta decizie este ramanerea acestei profesii si practicantilor ei autorizati sub directa competenta a Statului Roman, respectiv Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
10. Scopul nedeclarat al initiatorilor proiectului de lege este ca sa incaseze
sume de ordinul milioanelor de euro (din cotizatii si asa zise taxe de
reautorizare)
11. Proiectul de lege odata adoptata permite conducatorilor Colegiului