Prima pagina » Petitii online » Reducerea duratei normale a timpului de munca de la 8 ore/zi la 6 ore/zi

Petitie: "Reducerea duratei normale a timpului de munca de la 8 ore/zi la 6 ore/zi"

Modificarea codului muncii privind durata timpului de munca prin reducerea cu 2 ore pentru salariatii angajati cu norma întreaga la 6 ore pe zi respectiv 30 de ore pe saptamâna.

Efectele acestei modificari:

- Imbunatatirea sanatatii generale a populatiei. (Datorita reduceri zilei de lucru, se va reduce stresul si va ramane mai mult timp liber de petrecut cu familia ori pentru alte activitati de relaxare. Astfel vor fi reduse boli cauzate de stres gen: diabet, tensiune arteriala, accident vascular cerebral, etc.)

- Reducerea cheltuielilor cu sanatatea. (Datorita imbunatatirii sanatatii generale a populatiei)

- Cresterea productivitatii. (Durata de 8 ore a zilei de munca este prea mare pentru ca angajatul sa isi mentina ridicata productivitatea)

- Cresterea numarului locurilor de munca si reducerea somerilor. ( Pentru a acoperi nevoia de muncitori in fabrici 24 de ore din 24 vor fi create 4 schimburi a cate 6 ore. Astfel numarul de angajati necesar va creste cu 25 % )

- Dezvoltarea industriei serviciilor.

28/04/2015

Autor: Costea Marian Florin