Prima pagina » Petitii online » Petitie pentru modificarea legii de vanatoare 407/2006 si inasprirea pedepselor date acelor vanatori care nu r...

Petitie: "Petitie pentru modificarea legii de vanatoare 407/2006 si inasprirea pedepselor date acelor vanatori care nu respecta legea"

Atentie: cititi bine petitia inainte sa comentati. Inainte ca sa descriu lucrurile, imi exprim dezaprobul total fata de acest sport criminal, spun asta cu tot dreptul: in calitate de vegetarian strict. Dar cum eu nu pot schimba lucrurile, in mod radical, cer macar schimbarea legii existente care pericliteaza viata: cainelui si a omului.. Dar mai intai sa aduc la cunostiinta cele intamplate: acum cativa ani in padurea Faget de langa mun. Cluj un vanator beat a impuscat cainele ce apartinea de un grup de excursionisti, chiar in fata oamenilor.Tot asa in data de 15 Martie 2009, in padure era un dulau mare, ce era al romilor satrari, acestia l-au neglijat, si a fost hranit, ingijit si iubit de mai multi oameni, ca nu era agresiv. Nu l-am putut adopta din lipsa de spatiu deoarece mai am caini. In data amintita a fost impuscat de un vanator care l-a lasat sa agonizeze vreo 30 de minute; la fel a procedat cu un alt caine care la randul lui a murit agonizand groaznic, fiind impuscat cu alice. Oamenii care au fost atrasi de focul de arma si de urletele cainelui (primul) au venit sa ajute cainele iar o persoana dinte ei s-a dus acasa dupa ajutor si a revenit, dar din cauza ranilor grave nu s-a mai putut face nimic. Intre timp, un grup de vanatori beti, au amenintat cu arma, tragand focuri in aer, mai multi detinatori de caini, care erau pasnici, spunand sa-si lege cainii ca altfel ii impusca. Vanatorii erau atat de beti incat se contraziceau intre ei, nestiind nici ei legea. Intamplarea este descrisa, o puteti vedea pe google.ro, scriind: caine impuscat in Cluj Manastur. (atentie imagin socante!) Cat priveste primul caine, al satrarilor, era unul din cei mai buni prieteni ai mei, spre deosebire de multi oameni, care mi-au facut numai rele.
Conform legii 407 din 9 Noiembrie 2006, vanatorii au dreptul sa impuste pisica sau cainele considerat hoinar. Sa vedem insa care este pericolul acestei legi pline de cruzime:
1. Animalul este suflet viu cu un anumit grad ce constiinta dar cu sentimente si simturi mult dezvoltate, si nici o lege nu ar trebui sa aibe dreptul de a-i lua viata si sa-l considere un "simplu obiect", asa se intampla in Germania unde cainele NU este impuscat nici daca haituie un animal salbatic: se intervine insa dar nu cu uciderea, iar detinatorul acestuia este luat la raspundere. In calitate de egalitarist las deoparte ori ce umanocentrism, spun ca si constatare urmatoarele: nerespectand viata unui animal se poate intampla inca o nenorocire: un om poate iesi cu cainele la padure, si omul poate suferi un accident, (boala da inima,cadere etc.) cainele doreste sa ajute, avand in felul lui comportamentul de a anunta ceilalti membri al familiei, asa ca: poate fugi acasa, iar daca in drum il vede un vanator, il impusca considerandu-l hoinar. In acest timp omul poate muri fara sa primesca ajutor. Astfel de cazuri sunt reale. Am dovezi.
2. Folosirea armelor de foc in locuri de agrement ca padurea Faget, poate periclita viata si a tuturor nu numai a cainelui, mai ales in locul unde s-a petrecut crima era in apropiere un loc de joaca pentru copii.
3. Deasemenea mai exista o lege care nu are ce cauta intr-o tara U.E.: ordinul nr. 280 din 14 Aprilie 2003 unde se cere portul jujeului la cainii ciobanesti, fapt ce intr-o tara U.E. sau in S.U.A. ar constitui cruzime. Romania este singura tara unde putem vedea caini cu jujeu. In tarile amintite cainii ciobanesti sunt hraniti bine si educati asa incat nu fug dupa animale salbatice. Nici o lege nu ar trebui sa aiba dreptul sa ceara maltratarea unei fiinte! Cer: schimbarea legii 407, anume:
a) taranii sunt pricipalii vinovati pentru existenta cainilor hoinari, pentru faptul ca din traditie nu-si hranesc cainele, astfel cainii ajungand sa vagabondeze si sa vaneze. Deci sa se interzica impuscarea cainilor, pisicilor si punerea in aplicare a unei noi legi dupa modelul German amintit, anume: pedepsirea omului pentru infometarea, neglijenta fata de animal si pentru daunele aduse de caine. Celelalte animale hoinare care nu au detinator, sa fie capturate, sterilizate, castrate si date spre adoptie, fara sa se ucida.
b) sa se inaspreasca pedepsele date vanatorilor care nu respecta legea si sa se faca o evaluare psihologica mai severa tuturor persoanelor care doresc sa detina arme de foc letale.
c) sa se abroge ordinul care cere cainilor jujeu si sa se ceara hranirea si educarea animalului pentru a nu haitui animalele salbatice.
d) sa se interzica consumul de alcool in timpul vanatorii.
e) sa se interzica vanatoarea in zone de agrement inclusiv in padurea Faget din Cluj. Rog toti oamenii, care vor sa faca un bine, iubesc linistea si pacea sa semneze aceasta petitie. Multumesc dinainte pentru toti care semneaza aceasta petitie.

01/04/2009

Destinatar: oamenilor cu bun simt