Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Protest pentru cultura libera
image

Petitie: "Protest pentru cultura libera"

Facebook share

Astazi, 06 iulie 2009, am aflat o veste tristă ce confirma zvonurile din zilele trecute: pe numele directorului Fondului Cultural Național, dna. dr. Andreea Grecu, a fost emis un ordin de eliberare din funcție. Acțiunea nu are la bază activitatea persoanei, ci interesele politice dictate de negocierile dintre PSD si PDL și algoritmul pe care autist acestea l-au semnat. Performanțele persoanei nu mai au relevanță și se supun unei logici de partid fără a ține seama de concursurile în derulare și posibilitatea blocării activității instituției. Și, mai ales, fără a ține seama de competențele noului director, absolvent de teologie.

Grav este ca un post câștigat prin concurs poate fi negociat politic în detrimentul beneficiarilor instituțiilor publice, operatorii culturali și prin ei cetățenii României. În aceeași siuație se afla deocamdata ORDA si CNC, urmând probabil și CNDB. Nu merită să comentăm mai mult, ci vă invităm să protestați împotriva acestor abuzuri fără precedent exercitate de partide politice fară ideologie și fără nici cel mai mic respect față de oamenii de cultură, față de intelectualii performanți.

Societatea românească suficient de crizată, refuză talentul, cinstea si onoarea.

Poporul român pare mai degraba a cumula mediocritate şi nu inteligenţă. Nimeni nu a facut nimic concret, nimeni nu a spus: aşa ceva nu se poate!

Soarta culturii este in mâinile dvs.
Cerem Ministrului Culturii să anuleze ordinele de eliberare din funcție a persoanelor competente, fără o minimă evaluare a performanțelor profesionale.

Va invităm sa spuneti: așa ceva nu se poate!
Semnați petiția pentru a protesta împotriva acestor abuzuri.

Răzvan Ion
Eugen Rădescu
Ioana Nițu
Andrei Crăciun
Silvia Vasilescu

09/07/2009

Autor: PAVILION & BUCHAREST BIENNALE
Destinatar: Ministerul Culturii si Cultelor, Consiliul Europei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =