Prima pagina » Petitii online » Stop Accidentelor

Petitie: "Stop Accidentelor"

Petitia face referire la intersectia semaforizată a Bd. Tomis cu Bd. Aurel Vlaicu pană la pasajul rutier de la centrul comercial 'Tom', din cauza faptului ca in numai 4 zile (11.02.2016 si 15.02.2016) au avut loc 2 accidente rutiere mortale, la care se mai adauga minim 4, toate avand aceeasi cauza, traversare prin loc nepermis intrucat in aceasta zona lipsesc iluminatul public corespunzator, trotuarul (insotit de gard de protectie fata de carosabil) si o pasarela pietonala.

Solicitam Primariei Municipiului Constanta si Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si Politiei Rutiere urmatoarele:

1. Obligarea administratiei publice locale de a investi in iluminatul public al portiunii de drum cuprinsa intre Bd. Aurel Vlaicu si pasajul rutier de la centrul comercial 'Tom' din cauza faptului ca majoritatea evenimentelor se petrec datorita vizibilitatii reduse.

2. Reabilitarea trotuarului existent din zona intersectiei semaforizate, infiintarea de trotuar in portiunile in care acesta lipseste si amplasarea unor elemente de protectie ce ar impiedica accesul pietonilor pe carosabil si traversarea prin loc nepermis.

3. Construirea unei pasarele pietonale supraterane in zona magazinului Dedeman in apropierea statiilor de autobuz tinandu-se cont de faptul ca majoritatea evenimentelor se petrec in acest loc.

4. Semnalarea de catre Politia Rutiera a acestei zone ca fiind "punct negru" si instalarea unui sistem de supraveghere video de catre autoritatile locale. "Punctul negru" reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru pe care într-o perioadă de cinci ani consecutiv s-au înregistrat minimum zece accidente grave de circulaţie, soldate cu cel puţin zece persoane decedate sau rănite grav.

DN 2A este o artera importanta care leaga municipiul Constanta de nordul judetului si de judetele invecinate, formeaza o parte din drumul european E60.

15/02/2016

Destinatar: Primaria Municipiului Constanta, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Politia Rutiera Constanta