Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Nu scumpiti calatoriile cu metroul si mai ales NU anulati abonamentul de 62 de calatorii- Metrorex
image

Petitie: "Nu scumpiti calatoriile cu metroul si mai ales NU anulati abonamentul de 62 de calatorii- Metrorex"

Facebook share

Conform unui comunicat de presa publicat pe pagina de internet la data de 11.03.2015, Metrorex anunta scumpiri ale preturilor pentru calatoriile cu metroul pe cele 4 linii magistrale de metrou, precum si anularea abonamentului de 62 de calatorii ca urmare a "numeroaselor nemultumiri exprimate de publicul calator".

Avand in vedere ca lungimea totala a retelei de metrou gestionata de Metrorex este de aproximativ 70 km si avand un trafic mediu zilnic de 600.000 pasageri- date din 2012, in fiecare an metroul bucurestean anunta pierderi- cu toate ca sunt subventionati de la stat au reusit ca sa aibe pierderi cumulative de aproape 40 de milioane de euro in ultimii 4 ani.
Acest lucru este posibil si prin faptul ca pentru fiecare 1.000 de pasageri trafic zilnic sunt "alocati" 6.9 angajati. Ca si comparatie, metroul din Tokyo- care are un profit de 13% in anul fiscal 2013, reuseste sa atinga cifre profitabile cu doar 1.4 angajati pentru fiecare 1.000 de pasageri trafic zilnic.

La un simplu calcul in care includem taxele platite catre stat de angajati/angajatori- ce se revad si in subventiile de la stat destinate Metrorex, precum si pierderile anuale, costurile noastre, ale calatorului de rand, sunt enorme.

Pe langa scumpirile prognozate, Metrorex anunta ca se anuleaza abonamentul de 62 de calatorii ca urmare a "numeroaselor nemultumiri exprimate de publicul calator".
Abonamentul de 62 de calatorii este abonamentul cel mai accesibil pentru persoanele care il folosesc pentru a se duce la servici si a avea si o rezerva de calatorii- in medie avem 20 zile lucratoare x 2 calatorii/ zi -> 40 calatorii. Acest abonament avea flexibilitatea de a-l putea taxa fara a astepta acei 15 minute, precum si marele avantaj ca pretul per calatorie este de 1.24 lei.

Este posibil ca profitabilitatea acestui abonament sa-i fi adus si obstescul sfarsit, avand in vedere ca pentru cartela de 2 calatorii pretul unitar este de 2 lei/ calatorie, iar pentru cea de 10 calatorii, pretul este de 1.5 lei/ calatorie.

Nu este normal ca preturile sa se poata majora, iar abonamentele sa dispara doar cu ajutorul cuvintelor precum "numeroase nemultumiri exprimate de publicul calator".

Mai jos aveti un link de unde puteti observa comparatia facuta de o persoana calificata intre metroul din Bucuresti si cel din Tokyo:

http://logec.ro/metrorex-are-de-13-ori-mai-multi-salariati-decat-metroul-din-tokyo-raportat-la-traficul-de-calatori/

12/03/2015

Autor: Iulian I. Florea
Destinatar: SC Metrorex SA
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =