Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » NU VREM Dispozitia 1 2012 - evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica
image

Petitie: "NU VREM Dispozitia 1 2012 - evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica"

Facebook share

Ca multe alte masuri profesionale, din aceasta tara, nici DISPOZITIA 1 2012- evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica NU a fost un rezultat al consultarilor, cu cei a caror drepturi sunt reprezentate de Colegiul Psihologilor.
Aceasta atitudine o consideram neadecvata si consideram necesar sa luam pozitie, pentru a stopa aplicarea ei.
De buna credinta am primit toate masurile, care au venit anterior si am realizat platile cerute de catre forurile reprezentative. Dar a venit timpul sa se inteleaga sensul acestei reprezentari, pornind de la respect reciproc si colaborare.
Consideram ca e necesara masura boicotului acestei dispozitii, deoarece:
1) Nu au existat consultari si propuneri pe acesta tema cu membrii colegiului (toti psihologii autorizati) asa cum este corect cand se ia o astfel de decizie ;
2) Aceasta dispozitie ingreuneaza activitatea psihologilor atat financiar cat si ca timp alocat: statului la coada la posta lunar, scrisului in 4 registre, cumpararii de registre, hartie, timbre si utilizarii a o parte din timpul alocat examinarii si/sau terapiei completarii dosarelor
3) Avem deja registru unic, parafe cu cod, stampile cu nr.de inregistrare . Legea 214/2004cap.II art.2 spune ca dreptul de libera practica se exercita olograf, cu mentionarea in clar a numelui si a codului personaldin Registrul Unic concomitent cu aplicarea parafei, nu a timbrului.
4) Acesta dispozitie nu creste calitatea actului profesional si nu elimina profesarea fara autorizatie, dar ii descurajeaza pe cei care se straduiesc sa lucreze corect.
A devenit un lux sa fii psiholog din cauza: cotizatiei, taxelor, costului cursurilor si deplasarilor si cazarii pentru participare, costului testelor .
Refuzam sa consideram ca aceasta dispozitie este a psihologilor din Romania si cerem ca, orice masura legala, care ne priveste sa fie rezultatul unei consultari.
Va cerem sa reveniti asupra masurii initiate si sa reganditi, in mod colaborativ,toate masurile, ce ne privesc.
Va cerem sa reganditi pozitia psihologului prin masuri protective.
Va cerem sa ne protejati drepturile legale, drepturile proesionale si sa va luptati mai mult pentru integrarea profesionala in domeniul sanatatii.
Va multumim respectuos, noi, membrii Colegiului Psihologilor!

17/02/2012

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Colegiul Psihologilor Romania
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 24/03/2012
23 martie 2012

INVITATIE

la conferinta de presa organizata de catre Colegiul Psihologilor din Romania

Deoarece in ultima perioada a avut loc o crestere alarmanta pe teritoriul Romaniei a incidentelor violente ce au avut ca personaje persoane care au obtinut permisul de port-arma (vezi incidentul coaforul si altele), s-a nascut in mod justificat intrebarea: ”Cine autorizeaza psihologic acesti oameni pentru a detine permis de port-arma?”

La aceasta intrebare va raspunde presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, prof. dr. Mihai Anitei, intr-o conferinta de presa, organizata luni, 26 martie 2012, ora 11,00, la sediul situat in str. Stoian Militaru nr. 71, sector 4, Bucuresti .

Iata si cateva alte teme care vor fi abordate cu prilejul acestei conferinte de presa :

Mii de avize psihologice sunt emise in fiecare luna fara nicio acoperire legala sau metodologica, in timp ce majoritatea psihologilor atestati nu realizeaza aproape nicio examinare. Beneficiarii nu pot distinge intre un aviz psihologic emis legal si un aviz psihologic produs de catre o persoana fara competente profesionale. Statul roman nu detine nicio evidenta a examinarilor si interventiilor psihologice. Psihologii atestati isi disputa contractarea serviciilor cu furnizori de servicii care functioneaza in mod ilegal. In aceste conditii, a intrat in vigoare Dispozitia presedintelui Colegiului Psihologilor din Romania nr. 1/2012 privind evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica, care prevede ca incepand cu data de 1 aprilie 2012 actele profesionale ale psihologilor se timbreaza. Efectele acestei masuri sunt menite sa elimine practica ilegala din serviciile psihologice, prin imposibilitatea ca firmele neautorizate sa intre in posesia timbrelor profesiona le si implicit sa presteze servicii psihologice. Evidenta profesionala va diminua prezenta pe piata serviciilor psihologice a unui numar atat de mare de avize psihologice, emise in conditii de ilegalitate. Costul timbrului profesional acopera cheltuielile de productie, transport, distributie si evidenta statistica realizate de catre compania nationala contractata.

Presedintele Colegiului Psihologilor din Romania

Prof. dr. Mihai Anitei

Contact

companie:Colegiul Psihologilor din Romania

persoana de contact:kingombet elisa

email:a_y_y_a_n_a

telefon/fax:0214401351

adresa:str. stoian militaru, nr. 71, et. 2, ap. 9, sector 4, Bucuresti, Bucuresti 040713, Romania

publicat:2012-03-23

Sursa : http://www.comunicate-de-presa.ro/comunicate%20de%20presa,%20sanatate-c24/invitatie-la-conferinta-de-presa-organizata-de-colegiul-psihologilor-din-romania-a10724.html

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =