Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Cerem Guvernului Romaniei sa aprobe construirea Aeroportului Internațional Dunărea de Jos (Galati-Braila), p...
image

Petitie: "Cerem Guvernului Romaniei sa aprobe construirea Aeroportului Internațional Dunărea de Jos (Galati-Braila), pentru zona metropolitana Cantemir"

Facebook share

Cerem Guvernului Romaniei sa aprobe construirea Aeroportului Internațional Dunărea de Jos (Galati-Braila), pentru zona metropolitana Cantemir.
La Galați a existat până în anul 1948 un aeroport. Prima cursă aeriană din țara noastră a fost efectuată de la București la Galați. Puțini oameni știu că în perioada interbelică, în orașul port la Dunăre, aveai ocazia să întâlnești mai mulți piloți decât marinari. Forțele de ocupație rusești l-au închis și au dezmembrat toate aeronavele de la Galați. Momentan sunt planuri pentru construcția Aeroportului Internațional Dunărea de Jos ce va deservi in special județele Galați si Brăila, dar si judetele Vaslui, Vrancea și Buzău.
Se estimeaza ca dupa municipiul Bucuresti, conurbatia Galati-Braila va deveni cea mai mare aglomerare urbana din Romania. Acest lucru va genera noi oportunitati de afaceri, crestere economica, locuri de munca si cresterea populatiei din aceasta zona. Se estimează că populația zonei metropolitane va fi în jur de 600.000 de locuitori. Foarte multi galateni si braileni muncesc peste hotare, iar zona dispune de un urias potential economic, natural si turistic. Prima etapă a proiectului a vizat lucrările de pregătire și consolidare a solului și asigurarea utilităților pentru viabilizarea terenurilor. Totodată, angajarea unor lucrări de construcție de anvergură asigură o creștere a utilizării forței de muncă-n domeniul construcțiilor în primă fază, iar apoi, prin apariția unui nou cartier în domeniul serviciilor, învățământului, sănătății, culturii etc. Impactul economic al programului se reflectă în stimularea și diversificarea mediului de afaceri din Galați și Brăila, precum și atragerea de noi investiții străine în zonă.
Construirea aeroportului Dunarea de Jos ar putea influenta in mod pozitiv atragerea de resurse umane si economice din zonele apropiate, inclusiv din Republica Moldova si Ucraina, precum si schimburile culturale dintre Romania, Republica Moldova si sudul Basarabiei.

03/03/2013

Autor: Stefan Iulian-Laurentiu
Destinatar: Guvernul Romaniei, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Ministerul Culturii
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =