Prima pagina » Petitii online » Salvati parcurile de la betonare, salvati vietile noastre

Petitie: "Salvati parcurile de la betonare, salvati vietile noastre"

Scrisoare deschisa catre Camera Deputatilor

Initiata in numele asociatiilor de proprietari/locatari ai cartierelor Tineretului si Vacaresti care sunt marginite de Bd Tineretului la nord, de Calea Vacaresti la est, de strada Pridvorului la vest si de dealul Martisor la sud, in vederea stoparii prin orice mijloace a crimelor ecologice si umanitare prin care se urmareste betonarea parcurilor amenajate ca atare.
In aceasta situatie se afla si Parcul Tineretului unde, o suprafata de peste 20.000 de metri patrati ajunsa in proprietatea numitei Marioara Micsunescu printr-un concurs dubios de imprejurari, poate fi betonata daca veti respinge OUG 114/2007 (desi aceasta zona de parc vizata spre betonare este cea mai dens populata de catre locuitorii si vizitatorii cartierelor Tineretului si Vacaresti, datorita accesului sau facil, fiind protejata cu un gard masiv din fier forjat cu fundatie de beton care imprejmuieste plantatii variate, inclusiv de arbori vechi de zeci de ani, infrastructura variata constand din alei, utilitati pentru grupuri sociale si pentru iluminat public, banci pentru ohihna vizitatorilor si locuri de joaca pentru copii, spre exemplificare putandu-se anexa schite semnificative ale zonei in cauza.
Tot asa cum betonarea parcului Bordei a fost stopata prin actiunea concertata a tuturor entitatilor rationale si capabile s-o faca, va invitam sa actionati concertat, in virtutea functiilor cu care electoratul v-a investit, pentru stoparea producerii acestor crime ecologice odioase, indreptate nu numai impotriva bucurestenilor, dar si impotriva umanitatii si a ratiunii insasi!
In cazul in care nu veti da curs invitatiei noastre de a stopa imediat crimele puse la cale, va veti asuma riscul de a deveni copartasi la acestea, intrand in istorie ca groparii parcurilor, moment din care va veti pierde in fata electoratului nu numai ratiunea de a mai exista ca persoane responsabile in cadrul institutiilor pe care le reprezentati, ci si ca cetateni onorabili ai Bucurestiului, ai Romaniei sau ai Uniunii Europene!

Acum aveti ocazia sa demonstrati cu adevarat electoratului si Uniunii Europene ca va respectati promisiunile asumate de salvare si chiar de extindere a parcurilor si a altor zone verzi, conform propriilor campanii, programe, si in special conform OUG 114/2007 !

Asa sa va ajute Dumnezeu!

25/05/2009

Destinatar: Camera Deputatilor
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Parcul Tineretului a fost imprejmuit si au aparut pancarte cu titlul "Proprietate Privata" 01/09/2010
Parcul Tineretului, intre Costache Stamate si Pridvorului, a fost azi noapte imprejmuit si pancarte cu "Proprietate Privata" au fost amplasate. Este revoltator si o sa ne trezim peste noapte ca se vor taia copacii. Va rugam sa va mobilizati si sa protestam cit timp se mai poate.