Prima pagina » Petitii online » Opriti jaful de imprumuturi externe

Petitie: "Opriti jaful de imprumuturi externe"

Romania are deja peste 120 de miliarde de euro datorie externa si se imprumuta anual de cca 15-20 de miliarde de euro pentru asi plati rambursarile la datorii , dobanzile aferente ,salariatii ,pensionarii In anul 2004 datoria externa era de 24 de miliarde de euro , in anul 2008 la terminarea mandatului d-lui Tariceanu datoria externa crescuse la 75 de miliarde de euro , pe timpul mandatului d-lui Boc datoria cescuse cu 20 de miliarde de euro ,iar in prezent s-a ajuns la 120 de miliarde de euro In acest timp guvernele prin ministri de finante se imprumuta de la banci fie straine ,fie de pe piata interna fara nici un control parlamentar, fara nici un control al societatii civile Romania si-a distrus intreaga economie ,si-a instrainat toate bogatiile solului si subsolului , si-a instrainat padurile ,pamanturile si statul a ramas cu fabricile neperformante , cu invatamantul ,sanatatea si cu plata datoriilor externe pentru care nu mai are nici o posibilitate de stopare a cresterii galopante si necontrolabile Romania si-a amanetat viitorul pentru urmatoarele trei generatii ,care vor avea de suferit dupa urma acestei generatii care a distrus tara Sa se stopeze imediat aceasta initiativa de a imprumuta bani de la Banca Europeana de Investitii , care inseamna inrobirea si mai mult a tarii si mai mult jaful si cresterea coruptiei Aceasta banca imperialista a dat 200 de milioane de euro pentru reabilitarea scolilor din Bucuresti , pe banca neinteresand-o cum se cheltuie acesti bani ,care sunt preturile de cost ,care sunt banii dati la diverse firme colaboratoare si mai mult si-a pus firma capusa de consultanta , prin care un simplu sef de serviciu primea 10.000 de euro pe luna , din ce credeti din banii imprumutati Romani cred ca nu ati devenit imuni la ceea ce se intampla cu tara voastra ,cred ca va pasa de viitorul copiilor vostri si va lasati prada unor astfel de ciocoi imperialisti ,care ne sug sangele acestui popor fara izmene in fund In timp ce guvernanti imbecili si slugoi care vor fi trasi in teapa atunci cand mamaliga va exploda , fac aceste imprumuturi pentru a se dezvolta asa zise noi investitii in infrastructura , sau cica cofinantare la proiectele din Planul National de Dezvoltare Locala , exact in programele necontrolabile, urmarite de stat si unde se pot practica preturi necontrolabile si lucrari supraevaluate In acelasi timp nu se ia imprumut pentru cofinantarea proiectelor cu fondurile europene , unde trebuie ca anual sa se acceseze peste 8 miliarde de euro din cei 40 de miliarde de euro alocati perioadei 2014-2020 si culmea pana la aceasta data nu s-a alocat nici un ban acestei finantari europene Deci se imprumuta bani ,acolo unde se poate fura , iar acolo unde banii sunt controlati cat de cat in proiectele europene nu se aloca bani de catre bancile imperialiste nenorocite si tara pierde de doua ori-o data ca pentru cei 8 miliarde de euro alocati pentru anul 2016 tara si-a amanetat viitorul pentru 200 de ani si pe de alta parte tara a platit 20 de miliarde pentru ei direct sau indirect , si mai platim si 2 miliarde cat va fi in final imprumutul de un miliarde de euro de la BEI Popor soarta noastra este in joc treziti-va ,hienele ne inconjoara si ne sfasie In momentele grele ale istoriei am avut personalitati care au scos tara din mocirla si din faliment
MFP va negocia cu BEI un contract de finantare de un miliard de euro 12 februarie 2016 Guvernul Romaniei a adoptat un Memorandum prin care ministrul Finantelor Publice primeste mandat de negociere a Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii de un miliard de euro, in vederea finantarii partiale a contributiei bugetului de stat la Programul National de Dezvoltare Locala. Suma va fi folosita pentru accelerarea realizarii proiectelor din sectorul de apa, apa uzata si canalizare, in vederea conformarii la obligatiile pe care Romania si le-a asumat prin Tratatul de aderare la Uniunea Europeana, respectiv obligatii privind calitatea apei si accesul populatiei la reteaua de alimentare cu apa potabila si canalizare. Elementele care fac obiectul negocierii sunt atat de natura financiara (durata si numarul de transe in care se va trage imprumutul, plan de finantare), cat si de natura tehnica (atributiile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice legate de implementare, clarificari in privinta alocarii proiectelor, autorizatiile de mediu sau administrarea retelelor de un operator autorizat). Pozitia partii romane are in vedere obiectivele strategiei de administrare a datoriei publice guvernamentale. Mandatul si, ulterior, raportul negocierilor vor fi supuse aprobarii Guvernului si Presedintelui Romaniei. Memorandumul cu tema „Acordul de pricinpiu privind contractarea unui imprumut de la Banca Europeana de Investitii in valoare de pana la 1 miliarde de euro, in vederea finantarii partiale a contributiei bugetului de stat la Programul National de Dezvoltare Locala” a fost adoptat in sedinta Guvernului din septembrie 2015. In baza acestuia, partea romana a transmis BEI acceptul privind aprobarea imprumutului de catre Consiliul Director al Bancii. PNDL este finantat in proportie de peste 80% de la bugetul de stat, prin bugetul MDRAP, restul fiind acoperit de la bugetele locale. Selectarea proiectelor cuprinse in program, disponibilizarea catre beneficiari a sumelor alocate anual de la bugetul de stat si monitorizarea stadiului fizic si financiar sunt realizate de MDRAP, prin directiile sale de specialitate.

12/02/2016

Autor: Balici Mihai