Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Roxana Petcu - profesor universitar cu limbaj de OTV", pagina 1

Facebook share
 
Irina (24 Noiembrie 2008, 23:09)
aniri310@yahoo.com
Mi-e greu sa cred ca poate spune cineva ca dna. Petcu nu are pregatirea necesara pentru profesia pe care o practica. Mi-a fost si mie profesoara si indrumatoare pt lucrarea de diploma si pot spune ca am invatat multe de la dumneaei. Vorbiti de un tratament birjaresc si cuvinte bune de OTV, cred ca traim intr-o epoca in care fenomenul de political correctnes a capatat o prea mare amploare. Sa lasam la o parte egourile afectate si sa privim adevarul in fata. Dna Petcu este, ce-i drept, o prof dura, severa, care insa stie cum sa atraga atentia studentilor, sa se impuna in fata lor, tratament care pt elevul roman s-a dovedit a fi cel mai eficient! In afara de asta, nu mai luati totul asa de personal, munciti cat se poate si veti vedea ca va va recunoaste meritele. Mie sincer mi s-a parut ca are un farmec aparte, un simt al umorului dezvoltat, un prof in fata caruia numai de plictiseala nu poate fi vb. Nu va mai lasati atat de afectati de fatada de lup cel rau, e menita doar sa va sperie putin cat sa va stimuleze sa munciti din greu si sa obtineti rezultate...ceea ce e pana la urma in interesul vostru. Nu de asta sunteti aici, intr-un oras atat de scump?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
cioc (14 Aprilie 2009, 20:12)
autoarea e idioata
Stimata doamna decan, va aducem la cunostinta ca autoarea "petitiei" este o studenta frustrata care n-are ce face altceva decat sa scrie "petitii online" (As if anyone gives a fuck about them).
fara doamna petcu n-ar mai fi stit, bre... chiar se invata...
si chiar asa de educata la oxford esti matale, incat, daca ti s-ar vorbi elevat... ai intelege cuvintilii?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Elena (13 Iulie 2009, 18:50)
Greu cu cartea pentru unii
D-na Petcu mi-a fost profesor, indrumator de licenta, indrumator de disertatie si o voi ruga sa-mi coordoneze lucrarea de gradul I. D-na Petcu este intr-adevar un profesor exigent si care cere de la studenti ceea ce este normal sa ceara: seriozitate. Din pacate, pentru unii care au cam trecut prin liceu ca gasca prin balta e mai greu sa se apuce de invatat acum. In ceea ce priveste modul de adresare al d-nei profesor, cred ca semnatarii petitiei sunt prea pretiosi. Limbajul d-nei profesor este direct si transant, in nici un caz jignitor.
Dragi semnatari ai petitiei, mai bine ati pune burta pe carte, lasand deoparte jignirile inutile.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Bogdan (21 Iulie 2009, 17:49)
Loc de frustratri
Si mie mi-a fost profesoara. Uneori putea fi mai dura, dar era in interesul nostru. Sunt studenti la limbi straine care nu stiu bine nici limba romana. Cred ca sunt destui de acest gen printre cei care au semnat petitia. Oricum, mai tarziu o sa-i multumiti ca ati invatat cateva sinonime si in romana, nu numai in engleza. Trebuia sa va duceti la Spiru Haret. Acolo nu era necesar nici sa intrati la examene.haha
PS. Faceti-va temele ca alti profesori n-o sa va mai dea teme pentru acasa in zilele noastre..
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mihaela (7 Mai 2011, 05:02)
pt. Irina şi cei trei susţinători antescriitori
Singurul argument pe care îl daţi împotriva celor care au semnat petiţia se bazează pe asumţia că respectivii nu au învăţat carte sau că, în orice caz, nu le-a plăcut cartea. Dragii mei, asumţiile nu sunt argumente! Asumţiile pe post de argument poartă numele de argumente falacioase. Pe vremea mea, astfel de erori de gandire erau obiect de studiu la liceu, în cadrul materiei numite "logică". Nu am să asum că nu v-a plăcut cartea în liceu, dar nu pot să nu constat că, cel puţin în aceste comentarii, NU vă folosiţi de avantajele gândirii critice.
În altă ordine de idei, singurul argument PRO- este acela că domna profesoară e dură (ce eufemism inocent!!!) pentru că duritatea este o calitate a actului educaţional. Ca psiholog clinician cu state vechi nu pot să nu remarc că acest argument este contrar oricărei argumentări ştiinţifice în domeniul metodelor educaţionale, dar se încadrează perfect în sistemele sociale totalitare ori fundamentaliste, precum şi în sistemele de gândire specifice tulburărilor de personalitate.
În încheiere, nu pot să nu constat că toţi bateţi monedă pe "pusul burţii pe carte" dar schimonosiţi limba română, ignorând complet regulile ortografice privitoare la folosirea diacriticelor. Degeaba pui burta pe carte, dacă e cam golaşă...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ioana (10 Februarie 2012, 10:36)
Limba română
Ce înseamnă "asumţii"?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mihaela (7 Mai 2011, 05:38)
pt. Irina (only)
Am citit cu atenţie petiţia şi nu am regăsit sintagma "cuvinte bune de OTV". Semnatarii petiţiei scriu doar despre "exprimarea birjărească" şi nu despre "tratament birjăresc". Din câte ştiu, "exprimarea" se referă la vocabularul utilizat de o persoană, iar "tratamentul" este un pic mai complex, în sensul că include ŞI "exprimarea" (a propos, în ce constă "tratamentul birjăresc"?). Interesantă această tălmăcire a petiţiei... staţi să-l recitesc pe Freud...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Mihaela (7 Mai 2011, 05:57)
pt. Elena
Dacă vă coordonează lucrarea de gradul I, înţeleg că vreţi să fiţi (ori chiar sunteţi) cadru didactic. Dacă, într-un cadru universitar, exprimarea de la adult la adult se bazează pe vocative de genul "idioato! tâmpito!" (ca să dau ca exemplu cuvinte "soft"), iar dumneavoastră numiţi asta "a fi prea preţios", atunci nu pot decât să-mi exprim mila pentru elevii pe care îi educaţi. Respectul nu se învaţă cu bocanci în gură, ci cu puterea exemplului personal. Un om care apelează la insulte ca să se impună în faţa altor oameni, mizând pe o poziţie de forţă (profesor - elev), îşi pierde orice calitate umană. Un dascăl ar trebui să fie înainte de toate un exemplu uman...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Roxana R (3 Februarie 2012, 12:48)
eu am primit azi o dovada a limbajului ei de...
eu am primit azi o dovada a limbajului ei de mahala doar pentru ca nu i-a convenit ca nu sunt ortodoxa, asa cum probabil se crede ea a fi; discriminare manifestata intr-un mod mult prea penibil pentru o profesoara universitara. ma gandeam ca fiind mare interpreta la Bruxelles, o fi si ea mai open-minded dar se pare ca a ramas o comunista....
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ioana (10 Februarie 2012, 16:27)
Religia
Fiţi mai explicită. Cum adică, nu i-a convenit că nu sunteţi ortodoxă? Vă daţi seama în cât feluri se poate interpreta afirmaţia dv.?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Oana Corina Voicu (2 Iulie 2009, 17:20)
Nu stiu cu ce as putea incepe! De un an de zile o...
Nu stiu cu ce as putea incepe! De un an de zile o am ca profesoara pe doamna Roxana Petcu. Pe langa faptul ca dansa a hotarat sa isi tina cursurile si seminariile sambata, a dat si o dovada de totala incorectitutine in cadrul examenului de la sfarsitul acestui semestru. Materia s-a numit Teoria interpretarii, insa se pare ca normele predate de catre doamna profesoara nu au trebuit a fi respectate si in cadrul examenului tinut de aceasta! Desi unui interpret ii este permis sa ia notite, mie si altor colegi nu ni s-a permis, si asta numai din motive stiute numai de doamna profesoara! Poate ca ar trebui anuntata ca notite nu se iau in cadrul traducerilor consecutive, unde o persoana vorbeste iar interpretul transmite imediat in limba tinta ce i se comunica! Mai mult chiar, notarea nu s-a facut corect, intrucat este pur si simplu imposibil ca un elev cu nota 9 la cursul practic sa pice examenul la cursul de interpretare, si asta in ciuda faptului ca 66% din nota finala era reprezentata de traduceri! Atat am avut de spus momentan, voi mai face adaugiri daca va mai fi nevoie! Este de neconceput ca in cadrul facultatii de limbi straine nr 1 pe tara, asemenea incorectitudini sa fie acceptate!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
roxana (30 Noiembrie 2012, 14:11)
raspuns
si ai reusit sa iei din prima licenta? eu ma tem f tare de proba de interpretare si simt ca o sa innebunesc numai din cauza stresului la care sunt supusa. vreau sa temrin si sa scap!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ionuca (28 Septembrie 2013, 14:34)
Doar despre interpretare
Pai din cate am invatat eu, interpretarea poate fi cu notite si fara... Le-am avut pe amandoua. In varianta fara notite inveti sa asculti, sa intelegi, sa urmaresti o structura. Mie mi-a fost de mare ajutor, si pentru memorie, nu mai zic!
Traducerea consecutiva de care zici nu exista, nu poate fi decat interpretare consecutiva. Iar chestia cu interpretul care transmite imediat mesajul nu e consecutiva, e bilaterala.
Si ce-are cursul practic cu interpretarea? Nu-s aceeasi mancare de peste. Daca stii engleza la perfectie asta te face automat un profesor/scriitor/jurnalist bun? Nu prea cred. Ei bine, nici interpret nu te face. Si uite asa poti avea 9 la curs practic, dar 5 la interpretare, cum am avut si eu. Nu-i o tragedie...
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Ioana Camelia (12 Decembrie 2013, 11:02)
Nu sunt de acord cu petiția
Dragi colegi,
Cu tot respectul pe care vi-l datorez, nu sunt de acord cu această petiție. Am întâlnit profesori, chiar și în liceu, cu limbaj vulgar, dar d-na profesor nu se aseamănă cu un profesor neghiob. Ne predă, explică dacă nu înțelegem, la exerciții așijderea. Momentan sunt studentă în cadrul facultății și sunt mulțumită de modul de predare al dânsei, am decis chiar să-mi dau licența cu dânsa.
Nu știu cum a predat dânsa în trecut, ce a făcut cu dvs, dar generației de acum îi predă bine. Am colegi care sunt nemulțumiți, dar chiulesc, nu se sinchisesc să stea mai în față să asculte și să fie atenți. Păi cum vrei să înțelegi?
Atâta timp cât câțiva studenți sau chiar unul înțelege ce spune dânsa, înseamnă că se poate, având în vedere că n-am făcut niciodată meditații și nu am o minte genială(nu am luat vreodată bursă sau ceva asemănător). Sunt profesori buni, blânzi de care studenții își bat joc și copiază, neînvățând nimic. Asta se dorește? Atunci care mai e scopul facultății? Și vă rog, nu mă luați cu instituțiile europene și drepturi și așteptări. Nimeni nu vă sechestrează, puteți oricând să mergeți în altă țară cu bursă dacă sunteți buni și pasionați, în fond nu alegi o facultate după criterii banale, nu?
Nu doresc ofensarea cuiva, înțeleg că sunteți nemulțumiți, dar acum se poartă altfel. Seminariile sunt respectate, bine structurate, examenele la fel, suporturile de curs așijderea. Ni se adresează cu "hai, mamă" , "dragilor" , "puiule", etc, cu ton blând, nu batjocoritor. Plus că mi-aș da seama dacă ne-ar jigni, stau în prima bancă mereu și îi observ gesturile, tonul vocii, tot. NU jignește.
Ce-i drept, predă într-un ritm alert și e uneori dificil de ținut pasul, dar trebuie să-ți iei gândul de la băieți, fete, probleme și să te concentrezi pe ce predă. Se poate!
Personal, dânsa e miere față de alți profesori de la limba B din anul precedent și chiar și din anul acesta. Vă spun sincer, există mult, mult, mult mai rău.
În concluzie, sunt mulțumită de dânsa, altfel nu îndrăzneam să-mi fac lucrarea de licență cu dânsa. Chiar dacă nu voi lua examenul de LEC, tot mă voi duce cu drag la orele dânsei, iar de s-ar schimba profesoara pe semestrul următor, mă voi duce la cealaltă serie.
Și nu, nu-s un extraterestru, chiar dacă sunt singura de aici care e mulțumită de dânsa.
Vă doresc numai bine, dragi colegi !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Terorista (21 Ianuarie 2010, 19:25)
Este intr-adevar uimitor cum astfel de oameni au...
Este intr-adevar uimitor cum astfel de oameni au pretentia de a fi numiti "profesori". Fiecare minut din cursurile tinute de aceasta "mare doamne" a fost pentru mine un calvar. Dupa 4 am ramas cu sechele grave... Vreau sa spun ca am admirat-o pentru cunostintele si volumul de munca de care dadea dovada, dar din pacate nu are nici un fel de bun simt, vorbeste mai urat ca un sofer de tir si mai ales are atata sete de a-i injosi pe studenti. Cred ca nesimtirea cu care isi bate joc de tinerii care vin sa invete ceva de la ea, si care ajung pana la urma sa isi doreasca sa nu o fi cunoscut niciodata, e singurul refugiu al singuratatii in care se zbate.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Absolvent sechelat (28 Martie 2016, 19:40)
Intru totul de acord
Am avut nevoie de o pauza de 2 ani de zile pana a mai gasi puterea psihica sa ma apuc de masterat dupa licenta de la LLS si experienta traumatizanta a coordonarii lucrarii de madame Petcu, precum si o dorinta profunda de a nu mai avea vreodata de-a face cu LLS Bucuresti in urma acesteia. Mi se pare trist si penibil ca de atatia ani de zile de cand s-a inceput aceasta petitie, in fiecare an apare un nou set de studenti care confirma aceleasi lucruri pe care generatii la rand le-au experimentat, si totusi nimic nu se schimba. Spunea cineva aici ca LLS e nr 1 din tara - ma tem ca UBB a depsit demult LLS-ul la calitatea educatiei si la calitatea umana a catedrei.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: