Prima pagina » Petitii online » Corelarea salariilor europarlamentarilor romani cu salarul mediu din Romania

Petitie: "Corelarea salariilor europarlamentarilor romani cu salarul mediu din Romania"

De ce un europarlamentar roman sa primeasca 15-20.000 de euro pe luna , egal cu un europarlamentar german sau francez , in timp ce salarul mediu in Germania, Franta este de 2500-3000 de euro, iar in Romania este de 400-500 de euro
Deci in europarlamentar german are o retributie de 5 ori salarul mediu, iar un europarlamentar roman are un salar de cca 40 de ori salarul mediu din Romania
Acest lucru are o influenta catastrofala asupra calitatii candidatilor propusi de partide , toti vor sa ia aceste salarii uriase si pe lista apar tot felul de pile, relatii, obligatii , amante etc
Tot din cauza acestor moduri de promovare se rasfrange asupra modului cum apara acestia interesele nationale si mai mult multi dintre ei , nici nu le cunosc
Daca va continua cu acest mod de plata unitar, Bruxelul se va desfiinta , cat de curand , deoarece populatia este tot mai sceptica, vede ca politica UE a adus Romania in pragul falimentului cu o datorie externa si interna de peste 160 de miliarde de euro , ca ne imprumutam anual de 20-25 de miliarde de euro pentru a supravietui
Propun ca salariile europarlamentarilor romani sa creasca doar de 4-5 ori fata de salarul mediu din Romania si atunci acolo vor pleca doar oameni neinteresati de castiguri fabuloase, vor pleca oameni bine pregatiti profesional si patrioti cu adevarat
Daca nu se va lua aceasta masura , poporul ar trebui sa nu iasa la vot pentru un Rares Bogdan, Norica Nicolai, Macovei, Manda, Basescu etc , de ce sa le dam salariile nemeritate platite din contributia Romaniei la bugetul UE de cca 2 miliarde de euro pe an

09/04/2019

Autor: Balici Mihai