Prima pagina » Petitii online » Asfaltare completa DJ102L pe Valea Doftanei intre Campina-Sacele ca alternativa viabila la DN1 si DN1A

Petitie: "Asfaltare completa DJ102L pe Valea Doftanei intre Campina-Sacele ca alternativa viabila la DN1 si DN1A"

Petitie pentru asfaltarea completa a DJ102L intre Campina si Sacele, pe Valea Doftanei, prin Pasul Predelut (1298m).

Deschid aceasta petitie in numele tuturor celor care circula pe DN1 si DN1A intre Ploiesti si Brasov. Asa cum ne-am obinsnuit in ultimii ani, tronsonul de drum Sinaia - Predeal este deosebit de aglomerat, uneori chiar blocat, datorita lucrarilor la podurile de pe Valea Prahovei sau datorita trecerilor de pietoni din Busteni.

O alternativa viabila la DN1 si la drumurile aglomerate de pe Valea Prahovei, poate sa fie drumul judetean DJ102L dintre Campina si Sacele, prin Valea Doftanei, pe langa lacul de acumulare Paltinoasa, prin localitatea Tesila, Traisteni si pasul Predelut (care face legatura intre Muntenia si Transilvania la altitudinea de 1298m) si cu legatura la DN1A aproape de Sacele in localitatea Bradet. Drumul este deja asfaltat pe cea mai mare parte (cam 2/3), intre Campina si Tesila, ramanand a fi asfaltat intre Tesila si Sacele prin pasul Predelut. De mentionat ca acest drum a fost initial folosit de trupele germane in al doilea razboi mondial pentru trecerea muntilor pentru ca era mai usor si mai putin accidentat decat pe Valea Prahovei.

Altitudinea la care urmeaza sa treaca acest drum este de 1298m, fata de pasul Predeal (1060m) si fata de Pasul Bratocea (1272m) de pe Cheia-DN1A, deci nu este o diferenta semnificativa, insa ar oferi o alternativa viabila celor care circula in mod curent intre Ploiesti si Brasov si care pierd in aglomeratiile de pe Valea Prahovei muti nervi, bani si uzura la masini.

Un alt avantaj al noii sosele Campina-Sacele pe care o cerem prin prezenta petitie este ca nu are serpentine multe si nici stranse asa cum sunt cele de pe DN1A, iar datorita faptului ca zona nu este foarte locuita in partea de sus se pot face multe zone cu sosea avand doua benzi pe sens de la bun inceput, care ar ajuta in depasiri.

Petitia este adresata D-nei Elena Udrea si responsabililor din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Motto: Ati asfaltat Transalpina, deci se poate! De ce sa nu avem un trafic decent intre Ploiesti si Brasov, chiar si fara autostrada?!

22/08/2011

Destinatar: D-nei Elena Udrea si responsabililor din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.