Prima pagina » Petitii online » Carti de identitate biometrice obligatorii de la 1 ianuarie 2011

Petitie: "Carti de identitate biometrice obligatorii de la 1 ianuarie 2011"

De la începutul anului viitor vom avea cărţi de identitate noi, pe modelul paşapoartelor. Noul buletin se va numi carte electronică de identitate şi va conţine date biometrice, inclusiv amprente.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a propus un proiect de lege prin care datele de identitate vor fi stocate pe un cip.

Acesta va conţine fotografia posesorului dar şi amprentele.

“Cartea electronică de identitate este de tip smart card şi conţine date cu caracter personal, inclusiv date biometrice ale titularului, în format tipărit şi/sau în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă. Datele biometrice incluse în cartea electronică de identitate sunt imaginea facială şi imaginile impresiunilor papilare a două degete” se arată în proiectul de modificare şi completare a Ordonanţei de urgenţă 97/2005, aflat în dezbatere publică pe site-ul MAI.

O noutate apare în cazul copiilor care, începând cu vârsta de 6 ani, pot deţine carte de identitate electronică, în vederea calatoriei în străinătate.

Tot de la 1 ianuarie şi cetăţenii străini rezidenţi vor avea cărţi electronice de rezidenţă.

Ministerul de Interne susţine că introducerea noului sistem nu presupune cheltuieli bugetare suplimentare.

Pentru crestini: In biblie sunt date detalii clare care corespund cu situatia in care ne aflam astazi, iar daca le corelati cu istoria reala a lumii si a Romaniei veti observa ca totul are sens, si astia vor sa il aduca pe Antihrist, iar Romania e una din tintele principale si mereu noi Romanii, popor ortodox de peste 1900 de ani am fost dusmanul diavolului. In ultimii 70 de ani aproape ca a triumfat, ne-a omorat si torturat eroii- unii dintre ei au devenit sfinti (cazul sfintiolor de la Aiud). De ce a murit Brancoveanu si fii si ginerele sau la Istanbul? Ce ne vor face daca refuizam macar 80% din populatie? Ne scot din tara? Pai e tara noastra. Luptati si fiti uniti fratii mei ca "vremea" se apropie.

Pentru non crestini: ok am inteles ca nu sunteti crestini ca nu credeti in biblie ca nu va deranjeaza numarul 666, dar sa ne gandim, cipurile alea se citesc si exista tehnologia de a crea aparate care sa le detecteze in o anumita zona, mai mare sau mai mica, da? Si ce s-ar intampla daca aceste aparate ar ajunge pe mainile cui nu trebuie? Ganditi-va un pic si o sa vedeti ca pierdeti mai mult decat daca ati refuza sa va faceti buletin. Pentru ca buletinul trebuie sa-l purtati mai mereu cu dumneavoastra si mai rau asta "le da apa la moara" ca sa introduca si implanturile cu cipuri. Si atunci chiar ca vor sti absolut orice miscare faceti, cand intrati intr-un magazin, ca faceti nu stiu ce... Atenteaza la libertatea voastra.

Pentru cei pe care nu-i deranjeaza subiectul: nici nu insist, stiu ca nu am cu cine vorbi.

17/08/2010

Destinatar: Guvernul Romaniei