Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Protest împotriva nerecunoașterii dreptului profesorilor titulari pe informatică de a preda, ca titulari, tehnologia informației și comunicațiilor", pagina 1

Facebook share
 
Sinedrin (29 Ianuarie 2018, 12:59)
"O tu neam viclean..." spunea IIsus Hristos ... și ei l-au răastignit ca pe ultimul om
Lovirea în plan profesional a profesorilor de informatică titulari care din considerente pur birocratice nu au primit pe decizia de titularizare "informatică și tic" ci numai "informatică" este cu dedicație și reprezintă un abuz profesional realizat în scopul sprijinirii ilegale a unor persoane care nu sunt mulțumite cu starea lor actuală.
Manipularea elevilor de catre persoane interesate în scopul compromiterii și distrugerii în plan profesional a unor cadre didactice reprezintă alt formă de abuz în sistemul de învățământ realizat din spatele elevilor și fară riscuri deosebite din partea celor care îl orchestrează. De fapt este un abuz care într-o oarecare masură ține de anumite "tradiții".
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vocea electronică (30 Ianuarie 2018, 18:20)
Fie ca Domnul să se îngrijească de făpturile sale aflate sub teroare
În România făpturi ale Domnului numite în genere animale au drepturi limitate sau nu le au deloc. Sunt considerate niște chestii care pot fi distruse, consumate... de cei care se consideră abuziv stăpânii lor. Sursă de venit, bunuri de consum, uneori private de libertate, fară să li se recunoască calitățile ascunzându-se păcatul făptuit împotriva lor. Cote de vănătoare de urși, vulpi - sursă de profit ieftin.
Romănia își permite să cheltuiască miliarde de euro pe înarmări dar nu poate să ajute pe cei care dorm pe străzile sale în plină iarnă.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vocea electronică (30 Ianuarie 2018, 19:34)
***
"Fie ca Domnul să se îngrijească de făpturile sale aflate sub teroare" este un fel fel de dorință - dar Dumnezeu poate să mă ignore cu desăvîrșire. Dacă Dumnezeu le-ar rezolva de unul singur pe toate omul ce merite ar mai putea avea?!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vocea electronică (30 Ianuarie 2018, 19:42)
***
Tehnologia informatiilor și comunicațiilor ca specialitate universitară este altceva decât tic-ul la nivel de liceu.
Unii vor să ia pâinea de la gura altora prin metode mai mult sau mai puțin elegante!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vocea Electronică (17 Februarie 2018, 11:17)
Un simbol
Din stema și de pe steagul României lipsește capul de lup și trupul de șarpe. Există persoane pe care acest simbol le reprezintă la propriu și/sau la figurat.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vocea Electronică (17 Februarie 2018, 11:23)
Întrebare către Inspectoratele Școlare
Ce competențe au în plus, ce concursuri au susținut cei care sunt titulari pe orele de Informatică și TIC comparativ cu aceia care sunt considerați titulari doar pe ore de Informatică?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vocea Electronică (17 Februarie 2018, 12:06)
O părere glumeață
Dacă un profesor predă la 10 clase atunci face parte din 10 consilii de profesori ai claselor. Dacă un elev pe clasă are o abatere față de comportamentul regulamentar atunci un profesor trebuie să participe la 10 consillii pentru a hotărî ceva în legătură cu elevii respectivi. Dar pot fi mai mulți elevi și mai multe abateri de elev. Atunci profesorul trebuie să participe la "n" consilii. Unii consideră că de fapt profesorul la ora căruia s-a realizat abaterea este vinovat și nu educabilul inocent sau mentorul ascuns care l-a îndrumat părintește, duhovnicește în acest sens pentru a ajuta un coleg, un prieten, o rudă neapărat mai bună, mai deșteaptă decăt cel vizat care nu poate să controleze educabilii din zilele noastre și nu are măiestria de a-i face să studieze,...și să cadă în extaz atunci când la vorbește despre o ecuație, un algoritm, o formulă chimică... și nu se pricepe să inducă educabilului interesul și pasiunea față de materia predată până la super-super...orgasm. Educabilul n-are nici-o vină. Educabilul
te evaluează, te dă afară din școală, te înalță sau te coboară, educabilul te vrea sau nu te vrea, în România educabilul este mare și tare.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vocea electronica (21 Iunie 2018, 13:25)
Subiect de SCANDAL
În guvernările anterioare profesorilor titulari pe Informatică li se recunoștea implicit dreptul de a fi titulari și peste orele de TIC din Instituția de învățământ unde profesau ca titilari. De anul trecut în Dămbovița acest lucru nu mai este aplicat, existănd profesori de Informatică în restrângere de activitate în raport cu orele de Informatică dar beneficiind de completare de catedră cu ore de TIC, fară a mai fi considerați de drept titulari peste aceste ore. Aceste ore de TIC au fost luate de la profesorul titular pe Informatică devenind ore vacante (diponibile profesorilor cu specializarea TIC-Tehnologia Informației și comunicațiilor). Deoarece nu sunt mulți profesori cu această specializare aceste ore de TIC sunt acordate în completare de catedră unor profesori de Informatică care anterior erau considerați titulari și peste aceste ore. Continuturile disciplinei școlare TIC au fost istoric vorbind scoase din disciplina școlară Informatică. În anul 2003 de exemplu s-a dat titularizare pe Informatică care la acel moment cuprindea și conținuturi care ulterior au fost numite TIC. După ce a fost creată disciplina școlară TIC la nivel de liceu, mulți ani profesorul titular de Informatică era titular pe ore de Informatică și TIC.
În timp unele Universități ca să atragă studenți au creat programe de studii cu numele TIC pentru a pregăti profesori care să predea orele de Tehnologia Informației în învățământul preuniversitar, ore pentru care au considerat că nu existau profesori calificați. Profesorul de informatică a început să fie considerat de altă specializare decât profesorul de TIC. Acum se consideră că orele de TIC nu se mai cuvin profesorului de Informatică decât în situația de întregire a catedrei în lipsa unor profesori de TIC care să revendice aceste ore. Problema a fost creată de acele universități și persoane care consideră că Informatică și Tehnologia Informației sunt două specializări diferite. Adică profesorul de Informatică nu este profesor de TIC, cu alte cuvinte nu este pregătit să predea TIC-nu este competent pentru această disciplină școlară deși ani de zile a predat materia respectivă în sistemul de învățământ romănesc. Alte guvernări au avut o altă abordare a problemei, profesorul de Informatică fiind considerat specializat pe Informatică și TIC iar dacă promova examenul de titularizare putea să predea ore de Informatică și TIC ca titular.
Pentru a preda TIC trebuie ca actualul profesor de Informatică să obțină o nouă specializare universitară numită TIC? În trecut, repet, specializarea universitară Informatică era suficientă pentru a preda ore de Informatică și TIC în Învățământul preuniversitar. Eu nu cred că Miniștrii Educației, care au considerat profesorul de Informatică specializat pentru orele de Informatică și TIC, au fost niște oameni depășiți de problemă.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vocea electronică (21 Iunie 2018, 13:38)
Vaucherul lui Pește
Aș fi preferat ca vaucherul de vacantă să poată fi folosit și pentru a cumpăra diferite produse chiar bunuri care să ajute cadrul didactic pentru activitatea profesională. În general camerele de hotel...sunt de minim 2 locuri deci nu sunt potrivite persoanelor care ar dori să meargă singure în vacanță. În spatele acestor vauchere există niște interese posibil dubioase.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: