Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Indemnizatia pentru cresterea copilului - Legea pentru mame
image

Petitie: "Indemnizatia pentru cresterea copilului - Legea pentru mame"

Facebook share

"Pachetul de legi care îşi propune eliminarea plafonului pentru indemnizaţia pe care o primesc mamele pentru creşterea copilului nu va intra în Plen la vot final nici săptămâna aceasta, deşi trebuia să intre încă de săptămâna trecută.

De la Comisie, proiectul legislativ a mers către Departamentul legislativ pentru verificări, apoi trebuia să ajungă în plen în această săptămână. Iată însă că cel mai devreme va fi băgată pe ordinea de zi săptămâna viitoare şi asta pentru că spun deputaţii, în acest moment nu au o ordine de zi pentru un plen cu vot final, în sensul în care nu vor mai avea o şedinţă în care să dezbată proiectele cele mai importate şi să le şi voteze.

De asemenea, Guvernul face tot posibilul să amâne aplicarea acestui proiect, cel puţin până la începutul anului viitor pentru că spune că ar fi un efort bugetar pe care nu şi-l permite în acest moment." ( sursa RomaniaTV: http://www.romaniatv.net/legea-privind-indemnizatiile-pentru-mame-amanata-din-nou_281776.html)

"Efort bugetar pe care nu si-l permit in acest moment!" Aceasta este concluzia alesilor in ceea ce priveste schimbarea legii privind indemnizatia de crestere a copilului ce ar fi trebuit aprobata si publicata in monitorul oficial in luna iulie a acestui an. Cel putin bizar este faptul ca in ceea ce priveste pensiile parlamentarilor (lege aprobata in unanimitate intr-un timp record) sau bugetul de 42 de milioane de euro oferit politicienilor pentru a-si sustine campaniile electorale, nu reprezinta deloc un efort bugetar pentru statul roman, in schimb sustinerea familiei, a mamei si a copilului reprezinta un "efort bugetar" pe care nu ni-l putem permite ( la fel ca si in cazul educatiei sau al sistemului sanitar).

Multe mamici sunt obligate sa se intoarca la munca dupa primul an de maternitate. La varsta de 1 an multi dintre copii nu au facut inca primul pas sau nu au rostit inca primul cuvant. Copii nostri sunt crescuti de la varsta de 1 an de bunici sau de cresa unde invata sa faca primul pas, sa spuna pentru prima data "mama"! Toate acestea pentru un "efort bugetar prea mare" pe care statul roman nu si-l permite. Orice mamica are dreptul sa isi invete copilul sa spuna "mama" sau sa il tina de manuta cand face primul pas...Este un drept natural cu care ne nastem si care nu poate fi luat abuziv!Trebuie sa dovedim solidaritate fata de copii nostri! Scopul acestei petitii este acela de a lupta impreuna pentru un tel comun: viitorul familiei, al copiilor nosti! A venit momentul ca dreptul mamei si al copilului sa fie respectat si in tara noastra ca in orice alta tara membra a UE.

Cerintele petitiei:
1. concediul de maternitate sa fie 2 ani de zile ( 3 ani de zile in cazul copiilor cu handicap)
2. suma alocata sa fie 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni ( pe perioada ambilor ani de maternitate)
3. plafonul de 3400 de lei eliminat

Haideti sa votam impreuna, sa fim solidari fata de copii nostri, fata de viitorul lor! Haideti ca rand pe rand sa votam aceasta petitie, fiecare vot conteaza! Haideti sa demonstram iubire fata de copii nostri! Votam impreuna petitia: "Indemnizatia pentru cresterea copilului - Legea pentru mame". Luptam impreuna pentru viitorul copiilor nostri!

24/03/2016

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Statul roman
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =