Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » DN 73 (Pitesti-Cimpulung) REPARATIE CAPITALA
image

Petitie: "DN 73 (Pitesti-Cimpulung) REPARATIE CAPITALA"

Facebook share
Aceasta petitie si-a atins obiectivul propus.
Prin urmare, procesul de semnare al acesteia a fost incheiat.
Va multumim pentru interes si sustinere.
Pentru a contribui la finalizarea cu succes a altor petitii, puteti consulta petitiile active.
Documente:
Raspuns:

DOMNULE EMIL BOC, PRIM MINISTRU AL GUVERNULUI ROMANIEI

"DN73 este un drum national care leaga Municipiul Brasov de Municipiul Pitesti si are o lungime totala de 133 de kilometri. Traseul propriu-zis al DN73 porneste din Comuna Maracineni, de langa Pitesti, si se incheie la intrarea în cartierul brasovean Bartolomeu. Este unul dintre cele mai pitoresti drumuri din Romania. De la nord la sud traseul drumului DN73 este urmatorul: Brasov - Rasnov - Bran - Rucar - Campulung - Pitesti. Face parte din drumul european E574, care are traseul: Craiova - Pitesti - Brasov - Sfantu Gheorghe - Onesti - Bacau."
Astfel este prezentat DN73 in Wikipedia, enciclopedia libera. Adaugam si faptul ca DN73 traverseaza in 3 puncte meridianul de 25 grd.long.E, doar in jud.Arges, meridian pe care este localizat si Mun. Cimpulung Muscel si faptul ca DN73 este racordat la A1(Pitesti) si va fi racordat la A3 (Rasnov).
In ultimii ani de zile NOI, MUSCELENII, am sesizat TOATE Autoritatile Statului cu privire la starea de degradare avansata a DN73 pe o portiune de 55 km., pe distanta Cimpulung Muscel - Pitesti.
Nu suntem afectati numai noi muscelenii, care suntem nevoiti sa parcurgem acest drum IN STARE AVANSATA DE DEGRADARE, catre Pitesti, ci si turistii, care viziteaza un bazin turistic imens: Lacul de acumulare Rausor, Pecineagu, Cheile Dambovitei si Cheile Dambovicioarei, pesteri, acces in masivul Iezer-Papusa si Piatra Craiului sau care pur si simplu, prin Pasul Giuvala (alt.1400 m.), traverseaza muntii catre zona turistica Fundata-Moeciu-Bran. DN73 este parcurs si de transportatori, fiind o cale rutiera directa de legatura intre Muntenia si Transilvania, Moldova.
Este aprobata prin HG largirea la 4 benzi de la Pitesti-Piscani (cca 12 km) si se pare ca exista studiul de fezabilitate pentru modernizarea drumului, care are rang de drum european. Noi am intervenit la oameni politici, la parlamentari, la ministri ai transporturilor, la Directia de Drumuri a Jud. Arges. Drumarii argeseni nu fac altceva decat sa aplice plombe pe acest drum, fara sa aiba prea mari sanse de reusita. Cele 4 pasaje de cale ferata (Stalpeni, Mihaesti, Draghici, Apa Sarata) sunt neintretinute.
Ne folosim de aceasta petitie sa va semnalam si starea avansata de degradare a DN73C (Cimpulung - Curtea de Arges) si DN72A (zona Cimpulung - Cetateni, pina la intrarea in jud. Dambovita, spre Targoviste.

Noi, Muscelenii, credem ca Guvernul Romaniei NU NUMAI CA NE-A ABANDONAT. Noi, Muscelenii, credem ca Guvernul Romaniei REFUZA SA ALOCE FONDURI PENTRU MODERNIZAREA DRUMURILOR NATIONALE DIN JUD. ARGES.

DOMNULE EMIL BOC, PRIM MINISTRU AL GUVERNULUI ROMANIEI
NOI, semnatarii petitiei, MUSCELENI, TURISTI, TRANSPORTATORI, SIMPLI CETATENI, VA CEREM SA DISPUNETI alocarea fondurilor necesare pentru modernizarea DN 73 (E574) pe distanta Pitesti - Campulung.

20/01/2010

Autor:  
Destinatar: Emil Boc, Prim-Ministru al Guvernului Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 27/10/2011
CNADNR
nr. 55208 / 19.10.2011

În atenţia: Domnului Eugen Manu,
eugen.manu@gmail.com

Spre stiinta: Directia Informare Publica si Comunicare, MTI
Adresa dvs. nr. RP/DIPC/42294/21.09.2011

Ref: Petiţia dvs. transmisă Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (nr. înregistrare 92/55208/22.09.2011)

Stimate Domnule Eugen Manu,

Ca urmare a adresei transmise de dumneavoastra Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, prin care solicitati informatii cu privire la stadiul proiectului de reabilitare DN 73 Pitesti – Campulung, precum si la datele semnalate pentru finalizarea acestor poriecte, va comunicam urmatoarele:

In data de 05.07.2011 s-a incheiat contractul de achizitii publice de lucrari nr. 62 intre CNADNR – DRDP Bucuresti si Asocierea AZVI SA – STRACO GRUP SRL – PIOMAR DEVELOPMENT SRL – TRACTEBEL ENGINEERING SA, pentru obiectivul: “Modernizare DN 73 Piteşti – Câmpulung Muscel – Braşov, km 13+800 – km 42+850 şi km 54+050 – km 128+250”. Durata de executie este de 33,5 luni din care 5,5 luni reprezinta durata de efectuare a serviciilor de proiectare in fazele P.T. si D.E..

In data de 18.07.2011 a fost emis Ordinul de incepere pentru elaborarea fazei P.T. avand ca termen de finalizare al cocumentatiei – Noiembrie 2011.

Pe parcursul sezonului rece se vor obtine toate avizele si aprobarile necesare, urmand ca la inceputul primaverii anului 2012, cand conditiile meteorologice vor permite, sa fie emis Ordinul de incepere pentru executia lucrarilor, care se vor derula pe o perioada de 28 de luni, conform contractului semnat.

Cu stimă,

DIRECTOR GENERAL
Daniela DRĂGHI

Informatii 01/05/2011
MESAJ CATRE MINISTRUL BOAGIU:
On 01/05/2011 12:13, Eugen MANU wrote:
> Stimata Doamna Ministru Anca-Daniela Boagiu
>
> Ma numescu Eugen Manu si sunt autorul Petitiei care cere in numele a peste 7.500 de petitionari reparatia capitala a DN 73 pe tronsonul Pitesti - Campulung Muscel.
> Gasiti pe link http://www.petitieonline.ro/petitie/dn_73_pitesti_cimpulung_reparatie_capitala-p59725054.html
> toate informatiile necesare legate de NEPASAREA C.N.A.D.N.R. fata de participantii la traficul rutier pe acest tronson de drum national cu rang de DRUM EUROPEAN (E574).
> Datele mele de contact le gasiti in documentele postate urmand link-ul de mai sus. Castigam timp, scutim hartie si informatia trebuie sa ajunga cat mai repede la Domnia voastra.
>
> La varsta pe care o am NU ACCEPT sa fiu mintit. Presedintele Basescu, Deputatul Buta si Boureanu, Senatorul Urban stiu FB pe cine am votat, ce am asteptat de la cei pe care i-am votat si ce asteapta familia mea de la voturile date.
>
> Lasand la o parte partizanatul politic, VA NOTIFIC ca la ultimele deplasari facute in localitatea natala, din motive personale intemeiate (nu neaparat de placere), ca datorita starii avansate de degradare a DN 73 (in special, zona Maracineni, zona Radesti, zona Bariera Draghici) am suferit urmatoarele pagube la autoturismul meu:
> - dezechilibrare jenti (anvelopele de vara si echilibrarea jentilor s-a realizat la finalul lunii martie a.c.)
> - pierdere capace roti (ambele roti punte spate)
> - s-au ars ambele motorase de basculare faruri/proiectoare fata (proiectoarele sunt instalate in far).
> Fac precizarea ca am achitat c/val rovigneta de cand s-a infiintat si de cand posed autoturism.
> Ma voi sfatui cu avocatul nostru de familie cum voi actiona in Instanta de judecata C.N.A.D.N.R pentru ultimele pagube inregistrate la autoturismul meu, un Peugeot 307 Hdi.
>
> VA SCRIU pentru a va solicita sa dispuneti ca NOUA, PETITIONARILOR care suportam calvarul traversarii tronsonului Pitesti - Campulung SA NI SE REMITA UN COMUNICAT OFICIAL LEGAT DE PERSPECTIVA REPARATIEI CAPITALE A DN 73.
>
> Va notific pe aceasta cale ca in cazul in care C.N.A.D.N.R. nu va emite respectivul comunicat, imi rezerv dreptul de a inainta DOSARUL PETITIEI PRIVIND \"REPARATIE CAPITALA DN 73\" la Comisia Europeana. Nu am facut acest lucru, pentru ca imi iubesc tara si nu am vrut sa ma intorc impotriva Tarii mele.
> Voi PROPUNE PETITIONARILOR organizarea unui protest de 55 de km. care sa sustina reparatia DN 73.
> M-am saturat sa circul cu nodul in gat ca-mi distrug masina si ca imi pun viata in pericol, m-am saturat sa fiu mintit.
>
> Ing. Eugen Manu, 01 Mai 2011

Informatii 01/05/2011
Aşa cum a anunţat prefectul de Argeş, Gheorghe Davidescu, în scurt timp ar trebui să înceapă lucrările de modernizare a DN 73 Piteşti-Câmpulung-Braşov, cu prelungire pe DN 73D. Mai exact, 4,1 km lărgire la 4 benzi a drumului actual DN73, plus 2,6 km drum nou cu 4 benzi legătură DN 73 - CKD - site Dacia, inclusiv pasaje peste râul Târgului, calea ferată şi peste DN 73D şi sensul giratoriu la Poarta 3 a uzinei DACIA.

Acest proiect in valoare de 43 milioane euro, ar trebui finalizat în doi ani defirma Straco, o interfaţă a consorţiului Strabag din Viena, una dintre cele mai mari companii de construcţii din Europa va realiza şi proiectul şi execuţia. Principalii acţionari ai Straco Grup sunt Alexandru Horpos, care deţine 37,5% din acţiuni, Traian Horpos, cu 27,5%, şi Vlad Vameşu, cu 20%.

Celălalt tronson, care începe de la kilometrul 11,5 şi se termină la Câmpulung, apoi de la Câmpulung la Braşov, a fost şi el licitat, conform directorului Bogdan Ivan, dar una din firme a contestat evaluarea în urma căreia a fost desemnat câştigătorul. Ca atare, se aşteaptă încă un răspuns de la Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor, după care se va semna contractul şi vor începe "credem că anul acesta", lucrările şi pe acest al doilea tronson, care presupune practic înlocuirea totală a asfaltului.

Eugen Manu

RASPUNS C.N.A.D.N.R. 14/07/2010
RASPUNS C.N.A.D.N.R.

COMPANIA NATIONALA DE AUTOSTRAZI SI DRUMURI NATIONALE DIN ROMANIA S.A.
Serviciul Comunicare si Relatii Internationale
Tel/fax : 021-318.66.36; E-mail: relatii_publice@andnet.ro
Nr.23446/28.05.2010

Catre: Directia Informare Publica si Comunicare,
In atentia:Domnului Director Laurentiu Voicu,
Ref.:
- Petitia domnului Eugen Manu,
- Adresa DIPC nr. 24/RP/333/2010

Stimate Domnule Director,
Ca urmare a petitiei domnului Eugen Manu, referitoare la drumul national DN 73 Campulung - Pitesti, va aducem la cunostinta urmatoarele:

Pana la data prezentei, in anul 2010 au fost executate pe acest drum lucrari de plombare pe o suprafata de 54.506 mp.

Incepand cu data de 15.06.2010, pe sectorul de drum cuprins intre km 1+285 - km 7+100 se vor realiza covoare asfaltice in 2 straturi (BAD25 si MASF16).

In data de 27.01.2010 a fost adjudecat contractul privind \"Largirea DN 73 la 4 benzi de circulatie pe sectorul km 7+000 - km 11+100 si drum de legatura cu DN 73D\". Valoarea totala a investitiei este de 201.542 lei, in prezent nefiind asigurata sursa de finantare.

Pe sectorul km 11+100 - km 13+800 este programata asternerea de covoare asfaltice in 2 straturi (BAD25 si MASF16).

De asemenea, in perioada imediat urmatoare va fi organizata licitatia pentru executia lucrarilor de \"Modernizare DN 73 Pitesti - Campulung - Brasov, km 13+800 - km 42+850 si km 54+050 - km 128+250\". Valoarea totala a acestei investitii este de 493.512 mii lei.

Cu stima.
DIRECTOR GENERAL, Dorina TIRON

Intocmit:Daniel R; Avizat Sef Serviciu:Carmen Dinca

Informatii 26/03/2010
La data de 25.03.2010, la adresa domiciliului meu din Mun. Bucuresti, am primit din partea Secretariatului General al Guvernului, Directia Relatii Publice, Serviciul Comunicare si Relatia cu Cetatenii, urmatoarea scrisoare, sub nr. 15C/744/p din data de 03.03.2010:

"Va raspundem in legatura cu petitia dumneavoastra, inregistrata la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 15C/744/p/2010. Va comunicam ca, in conformitate cu prevederile art. 6^1 din O.G. nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, asa cum a fost modificat de Legea nr. 233/2002, petitia a fost transmisa Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, cu rugamintea de a dispune informarea dumneavoastra cu privire la concluziile analizei. Cu stima. Sef Serviciu"

Informatii 16/03/2010
La Stirile PRO TV din seara zilei de 13 martie 2010 a fost semnalata si Petitia pentru reparatia capitala a DN73 (E574). La orele 0:00 ale zilei de 14.03.2010 Petita era semnata de 7.222 de cetateni (sunt cumulate toate semnaturile obtinute de Petitie, incl. cele colectate direct la Primariile traversate de acest drum national). Petitia se afla pe locul 31 al celor mai semnate petitii si mai are nevoie de 510 semnaturi pentru a urca pe locul 25. Asteptam raspunsul Primului Minsitru al Romaniei, raspuns care va fi redat integral prin intermediul acestui site.

Informatii 04/03/2010
Petitia noastra a fost inregistrata la Secretariatul General al Guvernului sub nr. 744/02.03.2010.

Informatii 23/02/2010
20.02.2010 orele 07:45: Petitia noastra a atins un numar de 7.784 de semnaturi, din care: semnaturi electronice (4.446), semnaturi electronice oppinio (49), semnaturi colectate de Primarii (Campulung Muscel/ 213; Schitu Golesti/ 256; Mihaesti/ 217; Stalpeni/ 1.169; Maracineni/ 434). Astazi Petitia noastra implineste o luna de zile si ocupa locul 32 in topul celor mai votate petitii pe acest site. Multumim Administratorului acestui site si tuturor celor care au semnat aceasta Petitie. Puteti semna in continuare, noi, astazi la Campulung vom purta o discutie legata de inregistrare, cu Petitia in fata noastra. Vom adauga pana in ziua inregistrarii si ultimele semnaturi care se vor inregistra.
Va multumesc si va tin la curent cu inregistrarea Petitie la Guvernul Romaniei.

Informatii 14/02/2010
Astazi, sambata 13.02.2010 se inventariaza toate semnaturile acumulate de Petiei si urmeaza sa va comunicam numarul de semnaturi inregistrate, incl. semnaturi date direct la Primariile traversate de DN73.
Semnaturile inregistrate, comentariile, toate scrisorile emise de autoritati privind starea DN73 (E574) vor fi inaintate Primului Minsitru al Guvernului Romaniei.
Va vom comunica nr. inregistrare si raspunsul autoritatilor prin intermediul presei argesene care a sprijinit Petitia noastra.

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =