Prima pagina » Petitii online » Stop braconajului in Dunare

Petitie: "Stop braconajului in Dunare"

O sa incerc sa fiu scurt si la obiect. Stiu ca poate pentru unii exista probleme mult mai importante decat subiectul pe care doresc sa-l abordez, insa si in ceea ce priveste Dunarea trebuie sa facem ceva.
Cum foarte bine cunosc, atat locuitorii din zona Dunarii si persoanele ce obisnuiesc sa viziteze Dunarea pentru pescuit, excursii, etc., braconajul este inca foarte ridicat.
In aceasta petitie doresc sa lovesc daca se poate, in cei ce pescuiesc (daca se poate numi pescuit) cu ajutorul curentului electric.
Acesti braconieri fac adevarate dezastre in Dunare, introduc curent electric in apa (asa cum bine cunoasteti, apa este un foarte bun conducator de electricitate), omoara cantitati foarte mari de peste (asta depinde si de puterea instalatiei), plus alte vietuitoare din Dunare (melci, raci, serpi, ocazional pui de pasari).
Cum bine stiti, Dunarea este o apa curgatoare, in momentul cand pestele este UCIS, prin curentare acesta iese la suprafata, iar apa il poarta. DECI curentam si prindem ce putem!!!! si tot asa.
Nu o sa intru in detalii, despre cum afecteaza animale moarte calitatea apei.
Am incercat sa discut cu politia de frontiera, aici ca peste tot oameni si oameni. Problema este urmatoarea. In clipa cand braconierii sunt depistati de politia de frontiera acestia arunca in Dunare tot pestele si instalatia electrica (deci nu exista dovezi, decat cuvantul politistului contra celui al braconierului). Politia de frontiera incearca mai nou sa ii filmeze si apoi sa ii aresteze.
Ce credeti ca se intampla in instanta? Filmarea nu este acceptata ca proba (ceva de genul ca trebuie anuntate ambele parti -de filmare, ABERANT) ba mai mult judecatorul spune ca braconierul NU REPREZINTA PERICOL SOCIAL. Adica trebuie sa electrocuteze un pescar sau un copil si acesta sa moara ca sa se faca ceva.
De ce trebuie sa asteptam mereu sa se intample ceva foarte grav pentru ca POLITICUL sa intervina. Oare frumusetea DUNARII nu trebuie salvata, oare cei ce iubesc DUNAREA nu au dreptul sa se bucure de ea asa cum este, sa aprcezieze pescuitul ca sport si nu ca MASACRU.
SPER CA ACEASTA PETITIE VA AJUNGE UNDE TREBUIE SI CA NU SE VA SFARSI DOAR CU UN SIMPLU delete DIN PARTEA UNUI FUNCTIONAR PUBLIC.
Nu am mentionat zone deoarece se intampla peste tot pe DUNARE, iar ce ce merg acolo stiu asta.

SEMNATI !!!!

08/09/2009