Prima pagina » Petitii online » Opriti politica criminala in domeniul agriculturii

Petitie: "Opriti politica criminala in domeniul agriculturii"

In prezent Occidentul , prin organismele UE si prin reprezentul Romaniei la UE d-l Ciolos impune pe toate caile o politica total gresita in Romania in domeniul agriculturii.
Astfel, cum au fost distruse intreaga industrie romaneasca, mineritul si alte domenii economice pe motiv de nerentabilitate (vezi opinia Petre Roman care a spus ca industria romaneasca este un morman de fiare vechi ) , dupa aceasta distrugere avem in prezent peste 6 milioane de pensionari fortati ,si asistati social , pe care cu greu ii plateste statul ,doar luind imprumuturi lunare de la Occident , acum Occidentul ne impune aceeasi politica in agricultura.
Prin asa zisele masuri de subventionare , indeamna prin noii mosieri care impun legi ca taranul cu o suprafata mai mica de teren sa vanda mosierului pamantul.
Interesul este ca intreg pamantul arabil al tarii sa fie in mana imperialistilor americani si vest europeni , care vor urma aceeasi politica ca in industrie ,vor deveni toti taranii pensionari muritori de foame.
Un exemplu: in sat la mine sunt 500 de familii cu 1-5 ha fiecare , acestia isi tin 1-3 vaci , 2-4 porci , 5-10 oi , isi cultiva terenul cu cereale , porumb , legume , pomi fructiferi , isi vand 2-3 vitei toamna si traiesc modest , dar nu apeleaza la stat cu nimic , mai mult hranesc si alte cateva sute de familii de la orase .
Prin aceasta politica criminala care seamana izbitor cu ceea ce a facut un alt savant al Romaniei d-l Ciorbea cu minerii (a desfiintat minele ,a dat salarii compensatorii si dupa 1-2 ani sutele de mii de mineri au devenit asistati sociali de stat) cele 500 de familii isi vor vinde pamantul noului mosier , vor trai bine 1-2 ani , dupa care vine vremea ca nu mai au ce manca , nu au pamant , nu mai au unde tine un animal , mai mult este si dezvatat de munca si i s-a luat si dragostea de pamant cultivata de sute de ani.
Culmea este ca imperialismul american si vest european prin posturile de radio veninoase Europa Libera si Vocea Americii au instigat taranii in perioada 1950-1965 ca comunistii le iau pamantul , ca vor colhozuri , colective etc si sute de mii de tarani au cazut prada si au facut puscarie din cauza acestor nemernici.
Acum acelasi Occident promoveaza infiintarea marilor tarlale , noilor mosieri , vanzarea pamantului in special catre straini.
Acum sa analizam ce se intampla cu cele 500 de familii de la mine din sat : dupa 2-3 ani ,vor deveni cel putin 400 de familii asistati sociali ,vor merge la primarie sa ceara ajutor social.
Primaria nu castiga nimic din trecerea pamantului la noul mosier ,ca este acelasi impozit ,statul nu castiga nimic ca firma mosierului are economisti buni si va scoate profitul zero si deci impozit la stat zero si mai mult vor ierbicida ,vor da cu chimicale pamantul pentru a obtine recolte mari si dupa 10 ani pamantul este complet distrus din cauza chimicalelor.
Deci dupa cativa ani Guvernul va avea pe cap pe langa cei 5-6 milioane de pensionari actuali ,asistati sociali actuali , inca 6 milioane de tarani deposedati de pamant , fara nici un mijloc de trai , mai mult si fara dragoste de pamant si animale si atunci sa vedem de unde guvernul va hrani 12 milioane de pensionari si asistati sociale , pentru ca petrol nu mai avem , gaze nu mai avem , industrie nu mai avem , bogatii ale solului nu ne mai apartin , nu mai avem nimic in afara unei datorii actuale de 100 de miliarde de euro si care peste 10 ani va fi de 300 de miliarde de euro.
Deci propun revizuirea acestei politici total gresite de distrugere a clasei taranilor cu pamant putin si propun ca guvernantii sa ajute pe acestia cu
- carburanti pentru lucrarile agricole la pretul de 10 ori mai mic fata de Franta , daca luam comparativ salarul minim 200 euro in Romania si 2000 de euro in Franta
- seminte ,ingrasaminte la preturi de 10 ori mai mic
- sa infiinteze statiuni de masini si tractoare pe langa primarii care sa efectueze lucrari agricole pentru tarani cu contracte de a da un procent in toamna din recolta (cum era in anii 1950-1955)