Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Societatea civila se pronunta impotriva numirii Noricai Nicolai la Justitie
image

Petitie: "Societatea civila se pronunta impotriva numirii Noricai Nicolai la Justitie"

Facebook share

Coalitia pentru o Guvernare Curata considera nominalizarea Noricai Nicolai ca ministru al Justitiei o grava eroare si solicita premierului Calin Popescu Tariceanu sa revina asupra acestei nominalizari.
Prin activitatea sa parlamentara, in cadrul Comisiei Juridice din Senat, dna Nicolai s-a opus cu consecventa agendei civice si anticoruptie din Romania, in privinta unor proiecte importante precum declaratiile de avere si interese transparente pentru demnitari (pe care le sustinea chiar Guvernul la acea vreme), legea Agentiei Nationale de Integritate, sau ordonanta menita sa eficientizeze DNA.
Si la capitolul legea lustratiei si a CNSAS dna Nicolai a promovat consecvent agenda celor mai conservatoare forte ale politicii romanesti.
Aceste motive, alaturi de gestul incalificabil de a incredinta fraudulos dreptul ei de vot unei rude, sunt suficiente pentru a considera numirea ei un ultraj la adresa statului de drept.
Apreciem drept o dovada de intelepciune propunerea premierului pentru ministru interimar la justitie si speram ca in continuare se va cauta un titular pentru acest portofoliu care sa satisfaca asteptarile publicului si ale Comisiei Europene in privinta reformelor anticoruptie.

Va puteti alatura acestui demers la www.romaniacurata.ro sau www.petitieonline.ro, sau prin email la gds@ong.ro, mihai@freedomhouse.ro, office@sar.org.ro sau direct la sediul GDS din calea Victoriei 120.

Intre semnatarii apelului se numara:

Alina Mungiu-Pippidi (SAR)
Radu Filipescu (GDS)
Sorin Iliesiu (Alianta Civica)
Florian Mihalcea (Societatea Timisoara)
Dan Mihai (APADOR-CH)
Mihaela Danga (CJI)

18/01/2008

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica
Destinatar: Prim-ministrul Romaniei, dl. Calin Popescu Tariceanu
Categorie: .
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =