Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Grupa 1 de munca - Cerem reducerea corecta a varstei de pensionare pentru perioada anterioara anului 2001
image

Petitie: "Grupa 1 de munca - Cerem reducerea corecta a varstei de pensionare pentru perioada anterioara anului 2001"

Facebook share
Aceasta petitie si-a atins obiectivul propus.
Prin urmare, procesul de semnare al acesteia a fost incheiat.
Va multumim pentru interes si sustinere.
Pentru a contribui la finalizarea cu succes a altor petitii, puteti consulta petitiile active.

Ne adresam tuturor celor abilitati sa inlature discriminarile din legea pensiilor referitoare la reducerea varstei de pensionare pentru cei care au fost incadrati in Grupa 1 de munca inainte de anul 2001.
Pentru o mai buna intelegere a situatiei in care ne aflam precizam urmatoarele discriminari la care am fost supusi de-a lungul timpului:
Legea 19/2000 a inlocuit incadrarea grupei 1 cu conditii speciale, grupa 2 cu conditii deosebite si grupa 3 cu conditii normale, iar cei care nu se mai incadrau in conditii speciale conform noii legi au fost lasati la latitudinea angajatorului de a solicita expertiza conditiilor de munca si incadrarea unitatilor in conditii speciale, unitati care au functionat inainte de 2001 in Grupa 1 de munca.Articolul 167^1 a oferit posibilitatea pensionarii in conditiile vechii legi pe o perioada LIMITATA de 10 ani, legiuitorul nemaitinand cont de cei care urmau sa se pensioneze dupa expirarea acestei perioade, chiar daca acestia au muncit in aceleasi conditii si in aceeasi perioada de dinainte de 2001 cu colegii lor care au beneficiat de reducerea varstei de pensionare si s-au pensionat in conditiile vechii legi.
De la 01.01.2011 a intrat in vigoare legea 263/2010 care prin art 158 a cumulat Gr 1 cu Gr 2 , acestea fiind impreuna considerate *conditii deosebite* ceea ce corespunde gr 2, astfel cei ce au muncit in grupa 1 fiind inca o data discriminati si privati de drepturile lor .Mai trebuie sa mentionam ca acest articol incalca prevederile constitutionale: 1= O lege civila nu poate fi aplicata retroactiv. 2=Constitutia garanteaza drepturile CASTIGATE, acesti oameni au inscrisuri in cartile de munca sau adeverinte care certifica faptul ca au muncit in Gr 1 de munca inainte de 2001, fapt de care nu se mai tine seama cand se reduce varsta de pensionare. 3=Nu se pot cumula doua grupe diferite de munca deoarece au fost contributii diferite, conditii de munca diferite (cei din Gr 1 au muncit in conditii GRELE care si-au lasta amprenta asupra sanatatii lor si au redus cu mult speranta de viata, multi dintre ei deja nemaifiind printre noi).
Acestea fiind spuse facem apel la cei abilitati sa ne redea dreptul la reducerea varstei de pensionare corespunzatoare incrisurilor din cartea de munca sau adeverintelor care certifica acest fapt asa cum ni s-a promis ca se va face.
Va facem cunoscut ca in Parlament exista in dezbatere un proiect de lege care trebuie analizat cu atentie :PL-x 717/2011 care a fost amanat timp de 2 ani. Acest proiect poate sa repare aceste nedreptati DACA va fi adoptat intr-o varianta care sa ne redea dreptul de a beneficia de reducerea varstei de pensionare conform fostei Gr 1 de dinainte de 2001, adica de 6 luni reducere / an de vechime.Mai mentionam ca varianta propusa de comisia muncii nu este in masura sa repare nimic, fiind doar o varianta cosmetizata a actualelor reglemantari, ea propunand un tabel care nu corespunde Gr 1 de munca.
Rugam pe toti cei ce sunt in aceeasi situatie sa se alature noua si sa semneze petitia pentru a ne recastiga un drept FURAT de legi strambe.
Inca mai speram ca se va face dreptate asa cum ni s-a promis si mai speram sa nu fim din nou ignorati.
Multumim

03/03/2013

Autor:  
Destinatar: Parlamentul Romaniei , Guvernul Romaniei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =