Prima pagina » Petitii online » Anularea definitivă a desființării autobazei Pipera

Petitie: "Anularea definitivă a desființării autobazei Pipera"

Trebuie să trecem cu vederea faptul că se desființeaza una dintre cele mai mari unități ale SC STB S.A. unde lucrează aproximativ 600 angajați? În autobaza Pipera sunt 209 autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 3, 76 autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 4 și 73 autobuze Otokar Kent C.

Următoarele trasee fac parte din autobaza Pipera: 104, 112, 135, 232, 243, 300, 301, 343, 605, 641, 682, 782, autobuzul școlar T3, R413, R442, R443, R446, R448 și R469. În total sunt 19 trasee care pleacă din această autobază.

Trebuie să trecem cu vederea faptul că în momentul de față transportul public din capitală se desfăsoara cu foarte mari dificultăți din cauza lipsei investițiilor în infrastructură, din cauza multor autovehicule cu defecte și a faptului că autobuzele întarzie aproape zilnic din cauza aglomerației? Știe cineva concret, la acest moment, ce se va întampla cu acesti angajați, unde vor fi mutați? Ne poate spune cineva cu cât vor creste costurile asigurării transportului public în zona de nord sau dacă se va mai asigura de către SC STB S.A.?

Primaria Capitalei construieste acest spital metropolitan pentru a ajuta cetațenii capitalei dar și cetațenii din județul Ilfov. Cu toate acestea banii pentru acest spital provin doar de la primăria capitalei, respectiv de la cetațenii care plătesc taxe și impozite în București. Doamna primar, în luna februarie, ne-a prezentat o listă cu 50.000 de semnături ale unor cetațeni care doresc construirea acestui spital dar restul de aproximativ 1.8 milioane bucureșteni ce părere au? Sunt deacord acești 1.8 milioane de bucureșteni să plăteasca din buzunarul lor și să parcurgă o distanță de 10 ori mai mare și mai aglomerată decât locuitorii din Tunari, Voluntari sau Otopeni pentru a ajunge la acest spital?

Nu sunt împotriva construirii unui spital, dar, trebuie să trecem cu vederea faptul că cetatenii cu domiciliul in sectoarele 4, 5 și 6 , în cazul unor urgențe, vor ajunge extrem de greu la acest spital? Trebuie să trecem cu vederea și faptul că sunt cel puțin 5 spitale, în aceste sectoare, care au nevoie urgenta de investiții?
Dacă edilii nostri sunt atât de preocupați de sănătatea noastră de ce lipsesc investițiile în colectarea deseurilor și reciclarea selectivă, amenajarea gropilor de gunoi, modernizarea și întreținerea sistemului de canalizare, modernizarea și întreținerea sistemului de termoficare, transportul public ecologic, creearea barierelor forestiere stradale si a spațiilor verzi, modernizarea inelelor de centura ș.a.m.d?
Avem nevoie de investiții dar acestea trebuiesc corelate cu necesitațile cetățenilor, puterea financiară actuală precum și cu soluțiile de protecție a mediului.

În loc să fie modernizate spitalele curente, care sunt în momentul de față funcționale, cu aparatură nouă, paturi noi, mobilă nouă etc, care au nevoie de modernizare, se construiește un spital nou!
Dacă ar fi dusi cetățenii din sudul Bucureștiului, până la acest spital, care este în nord, luând în calcul faptul că, în București este un trafic infernal, timpul de deplasare până la spital poate ajunge până la 60 de minute, fapt pentru care pacientul are de suferit în tot acest timp în care stă pe drumuri!

Sunt destule spitale în București, care, acelea au nevoie de investiții mari, în modernizarea lor.
*Pe doamna primar a interesat-o construcția Catedralei Mântuirii Neamului, care, construcția a costat 110 milioane de euro, bani luați de la actualele spitale!
*Pe doamna primar, se pare, că nu o intersează refacerea infrastructurii capitalei, și, nu caută nici o soluție pentru a combate traficul infernal care există zi de zi în București.

12/12/2019

Autor: Savin Ștefan Alin