Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Scrisoare deschisa catre Prefectura Judeţului Timiş cu privire la modificarile recente din patru prestigioas...
image

Petitie: "Scrisoare deschisa catre Prefectura Judeţului Timiş cu privire la modificarile recente din patru prestigioase licee teoretice timişorene"

Facebook share
Aceasta petitie si-a atins obiectivul propus.
Prin urmare, procesul de semnare al acesteia a fost incheiat.
Va multumim pentru interes si sustinere.
Pentru a contribui la finalizarea cu succes a altor petitii, puteti consulta petitiile active.

Comitetele de părinţi a patru prestigioase licee teoretice timişorene - Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Colegiul Naţional „C. D. Loga”, Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” - au luat la cunoştinţă cu profundă îngrijorare faptul că măsurile de restructurare comunicate de ISJ Timiş prevăd reducerea numărului de locuri la aceste şcoli, specializarea afectată de reduceri fiind mai ales cea de matematică-informatică, informatică intensiv, dacă avem în vedere atât faptul că Liceul Teoretic „Gr. Moisil” este exclusiv axat pe această specializare, cât şi realitatea că majoritatea elevilor care se înscriu în clasa a noua la liceele teoretice amintite optează pentru specializarea în discuţie.
În virtutea calităţii noastre de parteneri în procesul de fundamentare a cifrei de şcolarizare şi de stabilire a reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, calitate recunoscută în Instrucţiunile furnizate de minister în acest sens, dorim să ne adresăm comunităţii locale, precum şi autorităţilor locale – Prefectura Judeţului Timiş, Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul local – care, conform aceluiaşi document, au drept de decizie în aprobarea cifrei de şcolarizare pentru anul şcolar 2010/2011.
Precizăm din capul locului că suntem conştienţi de faptul că societatea românească este într-o criză profundă, dar ne exprimăm convingerea fermă că aceasta nu poate fi depăşită dacă nu acordăm atenţie deosebită calităţii educaţiei, iar reducerea numărului de clase la liceele teoretice mai sus menţionate, îi privează pe copiii noştri de dreptul legitim de a beneficia de un învăţământ de cea mai bună calitate.
Nivelul deosebit al performanţelor acestor şcoli se reconfirmă an de an prin rezultatele la olimpiadele şolare şi la alte concursuri judeţene naţionale şi internaţionale, prin proiectele şi parteneriatele internaţionale la care participă cu succes, prin mediile de absolvire, care, în proporţie de 90% sunt de peste 9. Prin calitatea actului educaţional şi prin emulaţia din rândul elevilor acestor licee, ele sunt o pepinieră valoroasă pentru învăţământul superior din ţară şi din străinătate.
Ca urmare a rezultatelor de cea mai înaltă performanţă, cele patru şcoli s-au situat pe primele locuri în ceea ce priveşte opţiunile absolvenţilor de gimnaziu, îndeplindu-şi în fiecare an cifra de şcolarizare, iar mediile de admitere au fost cele mai ridicate din municipiu/judeţ. Analiza opţiunilor pentru anul în curs confirmă situaţia din anii anteriori.
În plus, dorim să atragem atenţia asupra faptului că măsura de reducere a numărului de clase la specializarea matematică-informatică, intensiv informatică, la aceste licee teoretice contravine profilului dezvoltării prezente şi viitoare a oraşului Timişoara, ca pol de creştere. Astfel, Planul integrat de dezvoltare al Polului de creştere Timişoara precizează ca misiune Consolidarea profilului polului de creştere Timişoara de centru economic dinamic şi inovativ şi ca prim obiectiv Dezvoltarea economică durabilă pe baza industriilor de înaltă tehnologie, a informaticii, telecomunicaţiilor şi serviciilor creative.
Într-o epocă în care informatica pătrunde în toate domeniile de activitate şi într-un oraş în care informatica tocmai a fost individualizată de autorităţi ca domeniu strategic de dezvoltare, solicităm ca deciziile ISJ Timiş să fie responsabile şi concordante cu nevoile comunităţii, cu criteriile obiective ale performanţei şi cu aspiraţiile copiilor noştri.
********************************************************************
Lect. dr. Cătălina ANCUŢA - Comitetul de părinţi al C. N. „C. Diaconovici LOGA”

08/02/2010

Autor: Catalina ANCUTA
Destinatar: Prefectura TIMIS
Categorie: .
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
Stiri in legatura cu aceasta petitie:

Informatii 28/02/2010
In urma ultimului Consiliul de Administratie al ISJ, de miercuri, 24 februarie, conducerile Colegiilor LOGA si MOISIL au fost anuntate ca
nu li se va mai reduce numarul de clase.
Speram ca nu se va reveni asupra acestei decizii!

Mai ramane, in cazul liceului MOISIL, problema ca doar 3 din 5 sunt clase de intensiv informatica (!).

Consideram ca aceasta hotarare a Consiliului de Administratie al ISJ se datoreaza in mare parte sprijinului Dumneavoastra si ecoului pe care acest demers democratic l-a avut in media.

Va multumim!

Informatii 14/02/2010
Azi, 12.02.2010, la Prefectura Timis, a avut loc o intalnire a liderilor sindicali afiliati la sindicatul ,,Spiru Haret\" unde doamna lider de sindicat de la liceul CN Loga, Cucu D. si-a aratat nemultumirea fata de faptul ca petitia adresata de sind. ,,Spiru Haret\" ministerului nu exista referiri la situatia celor 4 licee. Personal am intrebat pe domnul inspector general adjunct Popescu Marinica urmatoarele:
- in conditiile in care exista cerere din partea copiilor sa asceada in aceste licee de ce se taie clase incalcandu-se dreptul la alegere, drept al omului
-la Lovrin, la cererea conducerii acestui liceu din anul scolar 2010-2011 aici va functiona o clasa de informatica, raspunsul a fost afirmativ
Am mai intrebat daca aceasta decizie nu este una politica, drept rasplata pentru faptul ca la Lovrin PDL a castigat 90% din sufragii, iar impotriva celor 4 licee nu este o razbunare cu conotatie politica. Nu am primit raspuns!
La sfarsitul discutiilor liderul sindical Popescu a tinut cuvantarea de incheiere in care spunea ca trebuie sa fim realisti si sa acceptam realitatea adica taierea claselor, o scoala de calitate se poate face si la tara.
Dupa ce am ajuns acasa pe posturile TV apare doamna Udrea si anunta intentiea de construire in mediul rural a 25000 de case pentru medici si profesori care activeaza in mediul rural, o afacere care va costa statul roman cam 800 000 000 milioane de euro!!! Ciudate coincidente!

*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =