Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
image

Comentarii "Scrisoare deschisa catre Prefectura Judeţului Timiş cu privire la modificarile recente din patru prestigioase licee teoretice timişorene", pagina 1

Facebook share
Aceasta petitie si-a atins obiectivul propus.
Prin urmare, procesul de semnare al acesteia a fost incheiat.
Va multumim pentru interes si sustinere.
Pentru a contribui la finalizarea cu succes a altor petitii, puteti consulta petitiile active.
 
Gaina Aurel Marius (10 Februarie 2010, 17:18)
Nu distrugeti invatamantul Timisorean
Cosider ca prin reducerea numarului de ore de la aceste licee cu profil de matematica-informatica cu traditie in Timisoara, s-ar aduce un mare dezavantaj elevilor care doresc sa isi continue studiile superioare la Universitatea Politehnica din Timisoara, cat si acestei Universitati.

Avand in vedere faptul ca pe intreaga periada, cat vor fi studenti in Politehnica, matematica superioara este un instrument elementar la toate materiile predate in universitate. De asemenea programarea/ proiectarea cat si analiza unor masini din domeniul electric/ electronic/ automatic/ mecanic se bazeaza pe cunosterea unor limbaje de programare ce au la baza programarea generala predata in licee.

Astfel pentru ca elevii din Timisoara sa aiba cunostiintele minime necesare pentru a putea fi pregatiti pentru o astfel de facultate este imperios necesar ca programul liceelor cu profil mate-info sa nu fie redus, ba chiar daca se poate suplimentate orele de informatica.

Gaina Aurel, absolvent mediocru al Lic Grigore Moisil;
actualmente student bursier la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din Timisoara
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Florentina carmen (11 Februarie 2010, 20:44)
restructurare si comasare
Ce atat rezultate ce scolii de prestigiu ca astea ..... numai profesorii incepand cu Prof geografie un ratat ca are copilul in Loga si inspectorii scolarii in colegiu Bantean si Moisil ..Se milogesc sa le raman catedrele lor si se milogeste de parintii cica pentru binele copiiilor lor ..Milogii Ce atatea performante au adus ca numai banii cer sunt renumite ca sunt copii sefilor banatului si care mai de care colecteaza banii ca milogii .Nu aveti nici o performanta nu exista calitate suntem ultimi in Europa la educatie Rusine !!!!!!!!!! Va lasati ca prostii amnipulatii de niste monstrii cu chip uman .Totii profesorii au semnat petitia Sa paltitii voi profesorii acasa daca ai vreti Un grup de parintii nu comanda pe bugetul local al Timisoarei si al tarii Cata eminenta .....Nu faceti nimic pentru elevii sunteti pleava societatii Sex diplome false evaluare dupa ureche. si urla presa de incompetentii SA VA FIE RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Adrian Buciuman (11 Februarie 2010, 20:57)
Nu distrugeti invatamantul. Faceti-l eficient si bun
As semna petitia asta daca as avea mai multe date. Inteleg ca initiatorii ei vor mentinerea numarului de clase si de locuri. Problema se pune daca sunt intradevar necesare toate clasele.
Se aminteste de rezultatele bune obtinute peste tot. Nu contest asta, dar, care e numarul CONCRET de elevi cu rezultate la olimpiade si din cate clase fac parte? Daca sunt unu-doi elevi cu rezultate extraordinare intr-o clasa, asta e mai degraba un motiv sa se comaseze clasele.
Pe de alta parte la Politehnica Timisoara (inclusiv sectia de Calculatoare) nu vin doar elevi din Timisoara. Si nu numai de la mate-informatica. Eu am terminat mate-fizica si acum programez la o firma de IT din oras dupa ce am terminat facultetea amintita. In aceeasi ordine de idei, reducerea numarului de locuri ar trebui sa creasca nivelul claselor si sa stimuleze competitia. Asta nu poate decat sa aduca si mai multe rezultate bune si foarte bune.
E inutil sa menti-i 10 clase (sau cate or fi) in situatia in care din 300 de elevi (probabil sunt 30 intr-o clasa) doar 20-30 (banuiesc ca e mult mai mica proportia) au rezultatele de care se mentioneaza in petitie. Mai bine ar fi sa existe 2-3 clase in care sa fie doar cei mai buni. Nu toata lumea trebuie sa termine un liceu teoretic. Exista meserii pentru toti. E absurd sa faci o scoala doar ca sa obtii o diploma. Cati absolventi de facultate nu culeg capsuni prin Spania sau au meserii care nu necesita o diploma universitara? Aici e problema majora. Din liceu ies mult prea multi "teoreticieni" care ajung in alt loc decat cel pe care il viseaza - viata e dura si nu te intreaba ce vrei sa faci.
De cealalta parte a "baricadei" - cati dintre profesorii care predau la liceul asta au intradevar competentele necesare unui liceu de calibrul asta? Ce facem - pastram toti profesorii si clasele doar ca sa nu dam pe nimeni afara sau ii punem si pe profesori, la fel ca pe elevi intr-o competitie din care sa obtinem doar valorile adevarate?
Legat de notele de absolvire... sa fim seriosi - si Vanghelie are diploma de bacalaureat.
Sustineti ca: "Precizăm din capul locului că suntem conştienţi de faptul că societatea românească este într-o criză profundă, dar ne exprimăm convingerea fermă că aceasta nu poate fi depăşită dacă nu acordăm atenţie deosebită calităţii educaţiei". In cazul asta care e problema competitiei? Reducerea numarului de locuri exact la o competitie mai acerba duce => o calitate mult mai buna a cunostintelor copiilor si a profesorilor.
Citat: "Într-o epocă în care informatica pătrunde în toate domeniile de activitate şi într-un oraş în care informatica tocmai a fost individualizată de autorităţi ca domeniu strategic de dezvoltare...". Ca sa fi utilizator de calculator nu iti trebuie diploma de informatician. Ideea cu patrunderea informaticii in toate domeniile e adevarata. Doar ca asta nu inseamna ca, daca te folosesti de un calculator ca sa faci o traducere iti trebuie diploma de informatician.

Din pacate felul in care a fost facuta petitia asta, mie imi da impresia ca de fapt se incearca salvarea unor joburi de profesori mai degraba decat dragostea de carte si dorinta de ai invata pe copii ceva de calitate. Imi pare rau ca cei care au scris petitia si cer semnaturi pentru ea nu au venit cu cifre (cati copii, cati profesori, care e nevoie adevarata...) ci doar cu povesti.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Cristina S. (11 Februarie 2010, 21:00)
Departajare in functie de rezultate
Sunt de parere ca este eronat sa pui toate liceele la gramada, da Liceul Moisiil are rezultate la informatica, fiind un liceu de profil, dar la liceul Loga de exemplu, si la alte licee din Timisoara, din pacate informatica e mai mult o materie "la moda" decat o materie serioasa, cum va explicati ca liceul Carmen Sylva (care dupa parerea mea e mai mult un liceu umanist) are clase de informatica? Pentru ca se cere pe piata, dar asta nu inseamna ca elevii chiar invata informatica.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Costea Marius (11 Februarie 2010, 21:02)
Foarte buna restructurare -comasare sa fie ! banul nostru
Mai putinii si mai calitate si rezultate... AFARA CU TOTIII SUNT BANII PUBLICII !!!!!!!!!!!Nu a iesit nimeni eminenet de aici doar pe banii parintiilor nu profesorilor Nu s-au afirmat cu nimic nu au performante totul este o afacere invatamantul faceau greve ca banii putinii acum se milogesc si de unii si altii pe banii putinii. Foarte multi profesorii semneaza nu reali parintii si elevii .Directorii nu fac nimic doar strang banii si lasa liber la corutie in aceste licee Trafic de influenta si proaste rezultate si evaluari elevii tot mai putinii .De ce nu ai palteste parintii sa ramana doar profesorii bunii sa fie evaluati corect .In aceste licee sunt multi inspectorii si asi pierde osul .Ce elev vrea sa invete invata si la sat sau la OXford sa ai duca .Piata economica zice ce trebuie nu dicteaza ei ci de la Bucuresti!!!! PDL conduce .Psd s-a folosit in aceste licee de propaganda si acum la fel fac POLITICA SI ACUM SI AU DECAZUT GROAZNIC ACESTE COLEGII .O sa vedeti ce se alege de elevii .
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Todorescu Alexandru (11 Februarie 2010, 21:10)
Buna decizie de la BUCURESTI !
Aici este banul nostru ! al lui totii .Multii profesorii habar nu au de informatica nimic util Nu sunt pregatitii nu cunosc meserie
Decat mult prost fara rost sa ramana cei mai cei mai bunii Nu este vorba de moda ci de reala piata .Decat 10 15 - elevii intr-o clasa si catedre platite inutil mai bine o clasa si buna
O sa se mance intre ei profesorii pentru un ban .
Se vede in societate ce au facut si unde am ajuns sa fim realistii ce au realizat NIMIC !!!!!!!! ESTE O DECIZIE BUNA SA FIE COMASATE SI RESTRUCTURARE
PSD a angajat inutilii si fara sa cunoasca nimic.
s-AU MILOGIT DE PARINTII MEI SA INTERVINA CA AU FUNCTIE SA LE FIE RUSINE ce fac ins colii cu elevii cum evalueaza si cum dau notele Daca mama este la agentia de mediu si tata in politie sau folosit d emine ca elev .Asta nu este scoala este ciorba !
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Magdalena Otan (11 Februarie 2010, 21:18)
Degradarea invatamantului romanesc
bai Gaina >..asociezi VANGHELIE CU cumpararea de diploma cu aceste colegii ....Pai s evede ce opine ai ..Mai bine comasate si resructurate Putin si bun avem nevoie tu lupti pentru tine sau pentru ei ???Ce calitate vrei made in Romania sau Made in Finlanda .aICI TOTO CU BANII TRECI FRATE
Este jale si durere in invatamatul romanesc astia nu au nimic in plus sunt degradate rau .Eu sunt inginera chimista si am fost la LOGA Timisoara vai de ei cum sau purtat elevii si profesorii si nu am ce rezultate..... lucru la o firma mica no name si nu am facut carte acolo si in 1990 se bateau profesorii pe ajutoare umanitare si carau acasa fata de elevii Ami este greata ce am trait si abia asteptam sa plec .Nu s-a ales nimic de mine
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vasile Vasile (11 Februarie 2010, 21:20)
Domnilor Costea Marius si Todorescu Alexandru
Inainte sa comentati de profesori sau de numarul de clase invatati sa scrieti in limba romana, pentru ca se vede din ceea ce spuneti ca aveti unele lipsuri.
Nu au decat sa desfiinteze scolile de arte si meserii (de unde previn cei doi domni mentionati mai sus probabil) si nu liceele de elita.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vasile Vasile (11 Februarie 2010, 21:28)
Doamnei Magdalena Otan
Numai din apelativul "bai" imi dau seama cata cultura detineti si fara putina minte nu e de mirare ca nu s-a ales nimic de dumneavoastra. Ati face un mare serviciu tarii sa plecati. Drum bun si cale batuta.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Lascu Iulia (11 Februarie 2010, 21:50)
pentru Florentina carmen
Imi cer scuze ca ma adresez asa la adresa ta/dumneavoastra, ma consider o persoana cu bun simt insa comentariu dumneavoastra m-a deranjat foarte mult. Sunt de la Liceul Gr Moisil si in primul rand faptul ca habar nu aveti si aveti pareri preconcepute denota ignoranta dvs, daca chiar v-ati documenta, ati afla ca avem rezultate la nivel international si national la olimpiade si multi dintre absolventii nostrii sunt la facultati cu prestigii internationale si nu numai in domeniul informaticii si matematicii. Chiar daca exista si exceptii, referindu-ma strict la profesorii de la noi din liceu, acestia sunt niste oameni extraordinari cu valori morale si carora le pasa cu adevarat de viitorul nostu, aceasta pe langa bagajul foarte mare de cunostinte in domeniul lor. Ei nu ne invata doar materiile, ci si cum sa devenim oameni de calitate. In al doilea rand, daca ati avut ghinionul sa intalniti cazuri mai putin fericite, asta nu inseamna ca trebuie sa generalizati, va rog informati-va inainte sa postati pe un site o afirmatie!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Kali (11 Februarie 2010, 21:53)
Idiocratie
Nu doresc sa intru in polemica cu cei care ne considera milogari, banuiesc ca si ei au terminat un liceu. Acum cateva mii de ani niste ,,prosti" "numiti romani au creat un mare Imperiu. Iata ce spuneau ei despre invatatura:
1.Sapientiam et doctrinam stulti despiciunt.
2.Beatus homo qui invenit sapientiam.
3.Doctrinam magis quam aurum eligite.
4.Stultitia colligata est in corde pueri et virga disciplinae fugabit eam.
5.Quod in iuventute discimus in matura aetate nescimus.
Ati inteles? Sunt sigur ca nu! Iata traducerea truditorilor;
1.Prostii dispretuiesc intelepciunea si invatatura.
2.Fericit este omul care a gasit intelepciunea.
3.Alegeti mai degraba invatatura decat aurul.
4.Prostia este fixata in inima copilului si nuia invataturii o va alunga.
5.Ceea ce nu invatam la tinerete nu stim la varsta matura.
Si in incheiere; Quot capita tot sententiae. sau Cate capete, atatea pareri exista. Exista democratie. Sau emisiuni cu Nikita. Noapte buna Romania! Viitor de aur ai! sau de manele.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Lascu Iulia (11 Februarie 2010, 21:57)
pentru Magdalena Otan
Ma scuzi ca ma exprim mai in limba ta, dar am o intrebare. Esti inginera chimista cum a fost Dna Ceausescu, cu doar doua clase, autoproclamata? Ca dupa cum scrii, nu prea imi pare ca ai multe clase ( imi cer scuze ca am folosit termeni asa de elevati si ca scriu corect)
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Lascu Iulia (11 Februarie 2010, 22:01)
restructurare
consider parerea Cristinei S pertinenta si ar fi bine daca s-ar face asta, insa trebuie sa recunoastem, sistemul romanesc de invatamant este si el corupt si sumtem in situatia ca dintre 2 rele sa-l alegem pe cel mai mic mai nou cam in toate domeniile
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Lascu Iulia (11 Februarie 2010, 22:17)
pentru cei cu pareri contrare petitiei
Va asigur ca daca ar fii asa groaznici si inutili profesorii liceelor specificate, elevii nu ar sustine petitia sau ar fi indiferenti, informati-va inainte sa judecati!
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Vera Dionisie (11 Februarie 2010, 22:38)
Vrem schimbare !
Este degradat rau invatamantul si coruptia si clase inutile nu sustinem si nici profesorii care nu asi fac treaba Asta este sistemul Adica se vrea REFORMA si voi nu vreti ??? Care sunt bunii raman fara frica Este vorba de comasare si restructurarea personalului didactic Cui ai este frica ca piere?? si pleaca Fiecare cum asi rezolva cu directorii de scolii Nu sustinem clase mici pe banii nostri Atatea valorii in colegile astea de suntem ultimii de la coada in LUME la ce calitate asa ca nu mai vorbitii .Porfesorii vor lucra mai mult cu elevii mai mult .Ce atata scandal Au semnat multi aici pentru o nota buna si sa se dea bine cu profesorii.
Se vrea multe dar fara sacrificii .Este inadmisibil clase mici profesorii multi fara rezultate fara calitate .Ce este in societate ?? ce ne-a oferit acestia ???
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Iordache Stefan (11 Februarie 2010, 22:52)
masura buna
Masura de comasare a claselor este foarte buna si in plus as propune amintirea in cartea de istorie a scolilor de prestigu care se vor desfiinta.
Daca adunam doua scolii de prestigiu realizam una de SUPER -PRESTIGIU
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Lascu Iulia (11 Februarie 2010, 23:06)
doamnei vera dionisie
doamna, nu exista profesori care nu "asi" fac treaba si nici nu sunt "bunii" ca sa ramana fara frica, ideea e ca nu vor pleca numai cei mai putini buni, pt ca noi la mate si info nu avem profesori care nu sunt competenti, dar care in urma acestor hotarari vor fi dati afara pur si simplu, fara a se mai tine cont de competente, doar de bani.
Deci forma corecta este: nu exista profesori care isi fac treaba, cu "i" nu "a", si nu sunt "buni", nu "bunii", deoarece este adjectiv, nu substantiv. Ati fi stiut aceste lucruri daca ati fi avut macar 8 clase, tind sa fiu de acord cu Vasile
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Savoiu Paul (11 Februarie 2010, 23:11)
Este corect sa dispara din profii din sistem
ASA ESTE DE BUNA DE AM RAMAS CORIGENT VARA ASTA LA CLASA x-A LA LOGA si nu este calitate si nu asi mai dau intersul profesorii Este fals ce se semneaza
Si mama mea este profesor dar nu ai sustin la ce doresc ei nu este corect Trebuie cei batrani s aplece sa lase tinerii cu ideii noi si proaspetii la minte normali
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
POPOVICI DORICA (11 Februarie 2010, 23:12)
EXISTA DE LUCRU SI LA SATE
Fratilor, nu va mai plangeti ca nu s-au terminat posturile.De lucru se gaseste numai sa cauti.Domnilor si doamnelor va ganditi ca la sate sunt clase pline cu elevi si cu profesori adusi din pensie?Credeti-ma ca sunt suplinitori iar voi frecati menta fara sa simtiti gustul navetei.Va este greu sa va deplasati?Hai sa vedem care din acesti profesori sunt de acord sa predea informatica sau matematica la BELINT de exemplu.NICIUNUL!!!!! Pentru ca s-au invatat sa nu renunte la nimic si sa primeasca tot ce vor.Clasa copilului meu este la sat si nu au profesori ca le este greu sa aruce bani pe abonamente.Atunci guvernul de ce ar mai plati niste paraziti sustinuti de niste caini?Dupa cum stiti cu totii Parazitii se instaleaza in corpul care il primeste si il suporta dar....cand acest corp nu mai suporta ,nu mai poate scapa de el numai cu hingherii(adica guvernul)La rupt oase cu ei ca matematica cine vrea sa invete invata si la arte plastice.Prin faptul ca creati impresia ca sunteti cei mai buni nu faceti altceva decat sa jigniti profesorii(colegii vostri) de la alte scoli.Jos cu voi ca este criza si in invatamant.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Iulia (11 Februarie 2010, 23:20)
pt Savoiu Paul
La cum scrii, nici nu ma mir ca esti corigent, tocmai acest fapt demonstreaza ca sunt competenti, invata si tu sa folosesti din cand in cand "i" in loc de "a" si adjectivele se scriu cu un singur "i" din cate stiu eu, aia care nu e corigenta
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda: