Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » STOP BLOCURI INTRE CASE
image

Petitie: "STOP BLOCURI INTRE CASE"

Facebook share

Cu ajutorul acestei petitii incercam sa atragem atentia celor in masura sa stopeze abuzurile care se comit la fiecare sedinta de consiliu in cadrul Primariei Sector 1, Bucuresti.

Haideti sa facem cunoscuta cauza noastra si sa spunem toti intr-un glasSTOP CONSTRUIREA BLOCURILOR INTRE CASE.Abuzul in serviciu, lipsa de respect pentru locuitori este o practică obisnuită în cadrul primăriei sectorului 1.

Lipsa de respect față de cetățeni și lege se practică cu zâmbetul pe buze. Desconsiderarea celor care cer respectarea legii îmbracă forme hilare, primitive, votul consilierilor locali împotriva legii având explicații halucinante în mințile bolnave de putere ale acestora “a fost un vot politic…… dați-ne în judecată dacă nu vă convine”.

Adică legea se poate încălca dacă e vorba de politică, adică tu cetățeanule care plătești impozite și taxe suportă și aleargă pe treptele tribunalelor cu legea în mână, pentru că eu reprezentantul tău în primărie, membru unui partid, vreau să demonstrez celorlalti reprezentanți ai tăi, membrii partidului de opozitie, că am încă putere, și nu îmi pasă ce spune legea. Trist și strigător la cer, frustrant.

Asta au făcut în Ședința consiliului local al sectorului 1 din data 09.07.2019 cei 13 consilieri locali membrii ai PSD, care au votat împotriva doleanțelor celor 300 de locuitori din Bdul Apicultorilor care au depus contestație la primărie având in vedere ridicarea ilegală a unui imobil cu 6 etaje pe calcanul unei case cu 1 etaj, flancată și la cealaltă limită a proprietății de un bloc tot de 6 etaje. Au votat împotriva avizului negativ al Direcției juridice din cadrul Primăriei sect.1 (Anexa nr.1).

Au votat împotriva avizului negativ al Comisiei de urbanism din cadrul Primăriei sect.1 (Anexa nr.2). Au votat chiar dacă secretarul ședinței Consiliului local a subliniat în cadrul ședinței (se poate verifica in inregistrarea video a acesteia) că nu va semna procesul verbal avand în vedere că PUD –ul pentru adresa B-dul Apicultorilor nr.44 nu respectă prevederile legale.

Au votat aprobarea unui plan urbanistic de detaliu pentru construirea unui bloc cu 6 etaje în condițiile în care Planul urbanistic zonal (PUZ) era expirat din 2013, iar conform Planului urbanistic general (PUG) în vigoare regimul de înălțime pentru respectiva zonă este de 2 etaje.


Au votat încălcând prevederile art.48 din Legea nr. 350/2001, potrivit căreia PUD-ul este un act administrativ individual destinat să reglementeze amănunțit prevederile stabilite prin PUG sau PUZ, neputând modifica planuri de nivel superior (PUZ sau PUG), lucru subliniat și de Decizia civilă nr.1755/09.04.2019 a Curții de apel București (ANEXA nr.3) și în Expunerea de motive (ANEXA nr.4) semnată de Petruța Ulmeanu – administratorul public al Sectorului 1 delegat să semneze în numele primarului Sectorului 1.


În cazul de față PUZ-ul fiind expirat trebuia să reglementeze PUG-ul care pentru zona respectivă este L1e -Anexa nr.5 (regim de înălțime P+2, retrageri fata de vecinătăți la o distanță egală cu jumătatea înălțimii imobilului care se construiește).

Și asta se repetă.....se repeta la nesfârșit in sectorul 1, unde aleșii apără interesele unui grup de cetățeni de etnie romă care construiește blocuri între case, prin votul unor PUD-uri care nu respectă prevederile legale, iar oamenii alergă cautându-și dreptatea prin tribunale (vezi blocurile construite în strada

Amintirii și pe alte străzi din cartierul București Noi și pentru care locuitorii se judecă de cativa ani), grup care nu se sfiește sa recurgă la amenințări când întampină rezistență din partea cetățenilor prejudiciați.

Domnul primar Tudorache a promis în alegeri că nu se vor mai construi blocuri între case, chiar și-a făcut reclamă în presă ca au votat o reglementare care să interzică acest lucru....minciuni, minciuni, minciuni.....praf în ochii electoratului, domnul primar nu este în stare nici măcar să urmarească respectarea legii, in forma ei cea mai simplă, în cadrul primăriei pe care o păstorește. O păstorește, dar nu în interesul cetățeanului.....

13/07/2019

Autor: ONCIU CRISTIAN
Destinatar: DANIEL TUDORACHE
Categorie: .
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =