Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » SOS - Numerotarea buletinelor de vot, a proceselor verbale, a listelor suplimentare si a declaratiilor pe prop...
image

Petitie: "SOS - Numerotarea buletinelor de vot, a proceselor verbale, a listelor suplimentare si a declaratiilor pe proprie raspundere, modificarea stampilelor de vot, masuri anti-frauda electorala"

Facebook share

Pentru eliminarea fraudei electorale, a votului multiplu, se propune modificarea si completarea Legii electorale existente, astfel:
1. Numerotarea tuturor buletinelor de vot! Atat cele atribuite sectiilor de votare din tara, cat si a celor de la sectiile de votare din Diaspora.
2. Numerotarea buletinelor de vot se va face cu cifre arabe, de la nr. 1 la nr. N, Unde N reprezinta numarul ultimului buletin de vot.
3. Numerotarea proceselor verbale incheiate dupa numararea buletinelor de vot, incheiate intr-un singur exemplar pentru fiecare membru al sectiei de votare. Fiecare PV va fi semnat si stampilat fata-verso, de catre fiecare membru al sectiei.
4. Numerotarea listelor suplimentare, in sectiile in care exista. Daca intr-o sectie de votare nu vor exista liste suplimentare, acest fapt se va mentiona pe procesele verbale incheiate si eliberate fiecarui membru al sectiei de votare, inclusiv observatorilor, acolo unde exista.
5. Numerotarea declaratiilor Tip, pe proprie raspundere, din sectiile speciale.
6. Dublarea membrilor sectiilor de votare speciale, precum si dublarea cabinelor de votare, pentru diminuarea/eliminarea cozilor si a timpilor mari de asteptare!
7. Propunem ca stampilarea proceselor verbale, a buletinelor nule/anulate si a declaratiilor pe proprie raspundere din sectiile speciale, precum si a listelor suplimentare, sa se faca cu o alta stampila. Adica cu stampila proprie, a fiecarui delegat/membru, a partidelor politice in sectiile de votare. Mai exact, aceste stampile trebuie sa aiba inscriptionat nr. sectiei de votare + sigla partidului. Exemplu: S.V. nr.210 - PNL+sageata! S.a.m.d.
Iar stampila cu inscriptia "Votat" sa fie folosita doar de votanti, in cabina de vot. Urmand ca imediat sistarii procesului de votare, acestea sa fie sigilate si depuse la BEC odata cu Procesele Verbale.
- Urmand ca fiecare presedinte al sectiei de votare, sa aiba stampila proprie, cu inscriptia "Presedinte S.V. nr. 210"
- Niciun PV incheiat, nicio lista suplimentara si nicio declaratie pe proprie raspundere, nu vor fi legale, daca nu vor contine semnaturile si stampilele tuturor membrilor sectiei de votare, inclusiv a presedintelui.
8. Procesul de votare sa inceapa simultan la ora locala 7 AM si sa se incheie simultan la ora locala 7 PM, asa cum se procedeaza in multe tari. Oricine doreste sa voteze, o poate face in intervalul de 12 ore.

SPERAM CA PRIN ADOPTAREA SI APLICAREA ACESTOR MASURI, DE INDATA, SE VOR ELIMINA MULTE TENTATIVE DE FRAUDE ELECTORALE.

TOTI ROMANII DE BINE, SUNT RUGATI SA SEMNEZE ACEASTA PETITIE. PENTRU CA NE PASA!

Cu respect,
Adrian Stasek -Bucuresti
20.12.2009.

20/12/2009

Autor:  
Destinatar: Parlamentul Romaniei - Presedintele Senatului, Presedintele Camerei Deputatilor, Guvernul Romanie, Primul Ministru
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =