Comentarii "Joan Baez merită Premiul Nobel pentru Pace", pagina 1

Autorul petiției (15 Martie 2013, 22:40)
Completare subietc petiție
Joan Baez are o inimă care ar cuprinde întreaga omenire. Cântecele celebrei artiste au izvorul în muntii de aspirații dar și de suferință umană planetară cu cele mai înalte vârfuri apărute (din neant sau ceață) din păcate în ultimul secol. Contribuția marei artiste la pacea mondială nu o poate măsura nimeni. Cred că fără sacrificiile generației tinerei Joan Baez ar mai fi fost milioane de vieți curmate în numai câțiva ani. Este vorba de combatanți care-și apărau țara, copii, femei, bărbați, bătrâni sau tineri toți din teritoriul agresat și pustiit de bombe inclusiv chimice dar și de combatanți agresori cărora li s-a inoculat că luptă pentru democrație, etc. Dar acea generație a mai mișcat ceva în conștiinta popoarelor privind pacea. Din păcate majoritatea popoarelor acceptă să fie guvernate de conducatori aroganți sau slugi care participă la politici invizibile și dăunătoare planetei.
Consider că de pe lista premiaților Nobel la pace din ultimii 40 de ani lipsește Joan Baez. Comitetul din Norvegia care se ocupă de singura categorie (PACE, de celelalte se ocupa Suedia) de premiu Nobel n-ar trebui să fie indiferent la sacrificiul pentru pace (și implicit pentru nonviolență) făcut de Joan Baez și de generația sa.
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
LICA (18 Martie 2013, 22:20)
Pe forumuri și nu numai, se remarcă și opinii în f...
Pe forumuri și nu numai, se remarcă și opinii în favoarea tezei că militarii au, într-adevăr, pensii nesimțite și, mai ales, nemeritate.
În contextul acestei discuții publice, vă propun o epistolă a unui militar român, adresată concetățeanului său, tot român, dar civil.

Dragă Civilule,

Știu că ai fi vrut să fii ca mine și, pentru că nu ai putut, acum, la pensie, vrei să fiu eu ca tine. Însă, nu se poate, pentru că noi am fost și suntem diferiți, așa cum doi frați sunt diferiți, chiar dacă au fost făcuți de aceiași mamă și din același tată și chiar dacă se iubesc unul pe altul, ca frații.
Când am ales să mă înscriu la liceul militar, știam că voi avea parte atât de casă și masă gratuite, cât și de școală de cea mai bună calitate posibilă. La fel, știai și tu același lucru. Faptul că nu ai venit să fii coleg cu mine de bancă înseamnă fie că nu ai vrut, în sensul că nu ți-au trebuit nici gratuitățile și nici învățătura oferite de Armată, fie că nu ai putut, în sensul că nu ai avut meritele necesare pentru admitere. În niciuna dintre aceste două situații, nu ai însă cum să te compari cu mine și să zici că am fost egali vreun moment. Dacă tu ai ales să mergi la un liceu mai bun și să te pregătești pentru o viață mai îndestulată decât îmi promitea mie milităria, cinste ție! Dacă ai rămas mai modest decât mine, asta este! Nu ai de ce să fii invidios. Nu ai putut mai mult.
Când am ales să merg la o școală militară, cum le zicea pe vremea aceea, știam că voi primi casă și masă gratuite, dar și o mică soldă, alături de instruirea necesară formării mele ca militar de carieră (Ofițer, Maistru Militar sau Subofițer).
Mai știam că, pentru a avea studii superioare, va trebui să muncesc mai mult de cinci ani ca locotenent și locotenent major, să cresc în ierarhia militară și să îndeplinesc anumite condiții profesionale care să mă califice opentru a studia în Academia Militară, cum îi zicea pe atunci instituției de învățământ superior militar. Și mai știam că prima mea soldă ca militar de carieră (Ofițer, Maistru Militar sau Subofițer) va fi mai mare decât salariul mediu pe economie. La fel știai și tu. Dacă ai ales să nu fii coleg cu mine de pluton în școala militară, să facem împreună instrucție de dimineața până seara iar, uneori, și noaptea, și să învățăm meseria armelor la clasă, fie nu ai vrut, fie nu ai putut. Dacă ai ales să te pregătești în facultate sau într-o școală civilă care să îți dea o meserie mai bună decât cea a armelor și mai bine plătită, atunci cinste ție! Dacă ai fi vrut să fii la fel de bine plătit ca mine dar nu ai îndeplinit condițiile de pregătire, pentru că nu ai putut, atunci asta este! Nu ai de ce să fii invidios pe mine că eu am vrut și am putut.
Când am ales să fiu militar de carieră (Ofițer, Maistru Militar sau Subofițer) știam că nu voi putea fi și soldat, în același timp. Am făcut și eu instrucția soldatului, la vremea mea, în școala militară, dar apoi am devenit comandant și nu mai puteam fi, totodată, și executant. La fel, știai și tu că, dacă nu vei vrea sau nu vei putea să te faci militar de carieră (Ofițer, Maistru Militar sau Subofițer), va trebui să faci armata ca soldat, fiindcă așa era pe vremea noastră. Deci, indiferent cât de grea sau de ușoară ți-a fost armata pe care ai făcut-o ca soldat, indiferent dacă ai învățat din serviciul militar ceva ce ți-a fost de folos în viață sau doar a fost o etapă urâtă și inutilă din existența ta, nu ai de ce să te compari cu mine, pentru că nu am fost egali. Eu eram comandantul iar tu subordonatul, pentru că așa a fost și este în armată. Iar tu știai asta dinainte de a ți se întâmpla.
Când am jurat să îmi apăr Țara chiar și cu prețul vieții, prin Țară înțelegându-te și pe tine, știam că bătea războiul la ușă, atât cel Rece, cât și cel cald din Mediterană sau din Orientul Apropiat. La fel știai și tu, dar nu ai venit lângă mine, să apărăm Țara împreună, cu prețul vieții. Ai rămas mai departe civil și ai contat pe mine să mă ocup de treaba asta. Atunci parcă era bine că nu suntem egali. Și, parcă, solda mea, ceva mai mare decât salariul mediu pe economie, nu era chiar atât de mare încât să plătească prețul vieții tale. Pentru că, dacă era, ai fi venit lângă mine. Tot așa, nu ai fi zis că am o soldă nesimțită atunci când am scos oameni de sub dărâmături, la cutremur, ori de sub ape, la inundații, cand zburam la 10.000 de metri in stratosfera, ziua si noaptea sau in largul Marii negre pe aprige furtuni, pe tanc sau pe afetul tunului ...
De altfel, nu am auzit pe nimeni să zică despre militari că au solde nesimțite. Pentru că nimeni nu vrea să îi supere pe militari, atâta vreme cât este nevoie de ei în societate și ceea ce fac ei nu este la îndemâna oricui, fie că nu vor, fie că nu pot alții să facă ce fac ei, militarii.
Însă, dragă civilule, când eu, militarul de carieră (Ofițer, Maistru Militar sau Subofițer), nu îți mai sunt de folos, când am ieșit „la pensie”, se schimbă treaba!
De noi, ăștia, pensionarii, nu mai ai nevoie, nu-i așa?
Și, parcă, ne plătești prea degeaba o pensie nesimțită.
Și, în plus, ți se pare că trăim cam mult după ce am ieșit la pensie, la o vârstă mult prea fragedă.
Dacă ești cinstit cu tine însuți și dacă ți-a mai rămas un pic de rușine din aia ancestrală, din care este alcătuit mortarul construcției societale românești, atunci poate te oprești o clipă și asupra acestui adevăr, că noi doi nu am fost, nu suntem și nu vom putea fi niciodată egali, nici ca membri ai societății, nici ca pensionari.
Cu cele mai bune gânduri,
Militarul de carieră (Ofițer, Maistru Militar sau Subofițer) român în rezervă sau în retragere
P.S.: Slava eternă eroilor patriei care s-au jertfit in războaiele pentru apărarea fiintei nostre nationale … dar, si celor care au vegheat zi si noapte, iarna si vara, la fruntariile terestre, navale sau aeriene, chiar si fara sa fie razboi !

Sa nu-i uitati domnilor civili, caci fara ei nu mai erati astazi romani liberi !

Cu deosebit respect,
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Banceanu Vasile (19 Martie 2013, 16:45)
Lică termină cu isteria și nu mai agresa peste tot
În ultimii 23 ani peste o mie de miliarde de euro s-a furat din țară care are și circa 150 miliarde datorie la FMI, Banca Mondială, etc. Dar nu mai are populație (5 milioane exod, sporul este de mult negativ, copii degenerați prin malnutriție, beție,etc.), industrie, agricultură, sistem bancar, flotă maritimă și aeriană, resurse strategice acaparate pe nimic de hasburgi-OMV, și nu numai, etc.!
După lovitura antiromanească din Decembrie 1989, armata (complice la lovitură), a fost repede desființată și redusă la tăcere. De ce? Simplu, pentru ca nu cumva să "întoarcă armele" și să devină o piedecă la trădarea țării și predarea acesteia fără o minimă rezistență la străini. Pentru a părăsi repede și masiv armata (redusă la circa o sută de mii de "profesionisti") majoritatea militarilor, în jurul vârstei de 45-50 ani, au primit pensii consistente (față de restul pensionarilor țării) după ce au fost mituiți cu zeci de salarii "compensatorii".
Azi, unii din militarii profesioniști fără speranță față de viitorul familiei lor
(datorită salariului de mizerie de acasă) , își pun viața în joc pentru numai 2000 $ pe lună, devenind astfel mercenari (imparia față de salariul altor militari străini) în teatre de război străine de interesul națiional. Zeci dintre aceștia au fost aduși deja în coșciug acasă la familiile lor îndoliate pe viață.
Actuala armată are inflație de generali făcuți, în majoritatea lor, pe "meritele" din decembrie 1989, sau pe criteriile slugărniciei și obedienței față de trădătorii țării. Aceștia calcă în picioare sacrifiiciile a milioane de români care după ce-au îndurat foamea, setea, frigul, armamentul superior al agresorului,
etc. (tot datorită jigodiilor și trădătorilor din armată care o jecmăneau ca lacustele,etc.) au înălbit pământul țării pentru ca noi să ajungem generații de nimic, chiar trădătoare! Așa a fost la 1866, 1877, la 1916, 1940, 1944, 1989, etc.
În prezent țara este deja cucerită, dar nu s-a văzut nicăieri un soldat
inamic cu pușca îndreptată spre noi. Ce ziceți viteji generali ai țării ? Culmea unii militari pensionați și compensați au ajuns lozincari pe străzi pentru USL/fesenism / "gașca Iliescu" dar și pentru ca pensiile unora să revină la sute de milioane (deși în prezent au peste 30 milioane) față de 3-5 milioane a
sutelor de mii de români!
Românii sunt discriminați și la momentul pensionării. Majoritatea sunt furați prin mecanismele create de Legea 19/2001 (de pe vremea trădătorului Năstase - aplaudat la ieșirea din mica pușcărie, de toți lingăii libidinoși ce apar zi de zi și pe ecrane- care a semnat vânzarea pe nimic a petrolului, și nu numai, Sidex, alte combinate strategice,etc.) iar minoritatea de hoți, trădători de țară, etc. (pe care-i căinează cei de teapa lui Lică, Dogaru, etc.) sunt pensionați cu o lege specială. Dar românii discriminați sunt coresponsabili de ceea ce s-a întâmplat cu țara (și implicit cu viitorul), cu ei și cu ai lor, în ultimii 23 de ani. Cu așa "români liberi" (după Lică/Vasile/?) fără viață și speranță cum va evolua țara?
Raspunde    Comentariu nou     Recomanda:
Pentru LICA-Dogaru-sialtii (30 Martie 2013, 20:34)
Discriminarea românilor de către o "elită" cu Lege specială de pensionare