Prima pagina » Petitii online » Interziceti programul PNDL platit din taxe si impozite locale si inlocuiti cu programe europene la care platim...

Petitie: "Interziceti programul PNDL platit din taxe si impozite locale si inlocuiti cu programe europene la care platim taxa anuala la bugetul UE de doua miliarde de euro"

Exemplu concret cca 25% din aceste fonduri sunt canalizate catre programul POCU unde sunt perfectionari ,intalniri ,schimburi de experienta, consiliere someri ,cercetari fara rezultate etc etc
In schimb domenii vitale sunt subfinantate sau niste conditii foarte greu de indeplinit
Daca proiectele s-ar fi realizat prin fondurile europene economia tarii ar fi fost de peste 1,7 miliarde de euro si nu ii durea capul pe guvernanti de unde sa ia bani ca sa astupe gaurile
Trebuie interzis acest program guvernamental , netransparent ,, la discretia baronilor locali , in timp ce noi platim doua miliarde de euro pe an la bugetul UE si cand sa ne luam acesti bani de la UE, apelam la PNDL
Dar trebuie mentionate doua lucruri
-in primul rand ajutate primariile pentru asi intocmi singure cererile de finantare si studiile de fezabilitate pentru a le depune la programele finantate cu fonduri euroene
-in al doilea rand europarlamentarii romani sa nu doarma in fotoliile de la Bruxell pe 15-20.000 de euro pe luna si sa se zbata ca fondurile alocate sa fie pe domenii necesare tarii ,sa creeze locuri de munca, sa creeze unitati industraile si nu programe care taie frunza la caini
-mare bucurie era pe timpul lui Basescu Voda Lacusta ca uite la POSDRU lucreaza 20.000 de oameni , dar nu s-a intrebat unde s-au dus banii si in mod concret ce s-au relizat cu cei 4-5 miliarde de euro tocati in perioada 2007-2014, bani cu care se puteau construi doua autostrazi (desigur 25% s-au intors in tarlie bogate UE, prin asa numitele parteneriate cu firme de traditie din Occident sau alte trucuri)
Am patit precum Imperiul Spaniol care avea cantitati uriase de aur provenite din America de Sud si s-au dus ca apa de ploaie de pe acoperis

29/11/2019

Autor: Balici Mihai