Prima pagina » Petitii online » Petitie pentru expulzarea Ambasadorului Ungariei la Bucuresti

Petitie: "Petitie pentru expulzarea Ambasadorului Ungariei la Bucuresti"

Aceasta petitie este gandita ca un raspuns fata de activitatea Ambasadorului Ungariei la Bucuresti care incalcand toate tratatele internationale in vigoare, inclusiv Conventia de la Viena care reglementeaza statutul diplomatilor straini, precum si tratatul bilateral dintre Romania si Ungaria, a nesocotit statul de drept roman prin urmatoarele actiuni publice:

- in calitatea sa oficiala de Ambasador al Ungariei, a sustinut public autonomia teritoriala a judetelor Mures, Harghita si Covasna, denumite in mod artificial "Tinutul Secuiesc";

- in calitatea sa oficiala de Ambasador al Ungariei, a sustinut public eliminarea Art. 1 din Constitutia Romaniei care prevede foarte clar: "România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil."

- in calitatea sa oficiala de Ambasador al Ungariei, a nesocotit public suveranitatea Romaniei incercand sa impuna actualei clase politice, modificari ale Constitutiei care ar avantaja statul ungar in intentia sa de asimilare a Transilvaniei.

Avand in vedere aceste aspecte, va invit sa semnati aceasta petitie in cazul in care considerati ca actiunea de expulzare al Ambasadorului Ungariei ar fi potrivita si in acest fel Romania ar arata ca nu accepta si nu tolereaza lipsa de respect fate de cetatenii romani, fata de legile statului si mai ales fata de istoria acestei tari.

Multumesc!

08/02/2013