Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Salvati Turnul IFMA din Bucuresti!
image

Petitie: "Salvati Turnul IFMA din Bucuresti!"

Facebook share

Stimati concetateni!
Consider ca Turnul IFMA Bucuresti (turnul inalt, de la Podul Grant, al Fabricii de Ascensoare IFMA - detinuta in prezent de "omul de afaceri" Ion Tiriac), este un obiectiv turistico-strategic de importanta nationala!
A fost construit intre 1986-1988, la cerinta "toarsului" nicolae ceausescu, pentru a se incerca ascensoarele ce urmau a fi montate la casa Poporului. N-a mai apucat sa fie folosit, ramanand in "paragina". Pe el, stau doar reclame si sustine statia de emisie-receptie radioamatori R2X, si nu numai.
Turnul IFMA Bucuresti este o structura din beton armat turnat continuu, in cofraje glisante. Este poate cea mai rezistenta structura din beton armat la seisme puternice, fiind incastrat in teren cam un sfert din cat are inaltimea.
Are peretii grosi de 80cm, chiar 1m.
Este o atractie pentru Bucuresti, un simbol.
Din pacate, unele "minti (i)luminate", au hotarat sa-l demoleze, sa se construiasca un mall in locul lui (de parca n-ar fi arhi-suficiente mall-uri....). Presupun ca la dimensiunile sale constructive, numai demolarea si transportul molozului ar costa enorm, poate mult mai mult ca "mall-ul" care s-ar construi acolo.
Propun deci amenajarea lui ca Obiectiv Turistic, pentru vizitatorii Bucurestiului: panorama este de exceptie, nu-s prea multe locuri publice de unde sa poate fi admirata o asemenea priveliste.
Daca tot se face mall, sa se pastreze Turnul, si sa poata fi oferita si varianta vizitarii lui, in cadrul mall-ului (va asigur ca ar atrage multi clienti). Ca idee, cine cumpara ceva, cu bonul, sa aiba dreptul de a vizita Turnul! :) Sau daca nu, sa plateasca un bilet la o suma modica. Asa, am impaca ambele variante.
Rog sustinere ferma din partea a cat mai multi dintre Dvs.!

Va multumesc anticipat!
Laurentiu

05/01/2011

Autor:  
Destinatar: Primaria Capitalei
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =