Prima pagina » Petitii online » Doreşti să se anuleze alegerile locale din 05.06.2016 şi să se repete in două tururi de scrutin?

Petitie: "Doreşti să se anuleze alegerile locale din 05.06.2016 şi să se repete in două tururi de scrutin?"

După cum bine ştim Duminică 5 iunie 2016 ne-am ales primarii, însă ştim foarte multe persoane ce nu au fost mulțumite că aceste alegeri se organizează într-un tur de scrutin. Deasemenea sunt şi persoane ce sunt mulțumite cu această forma a alegerilor(într-un tur de scrutin). Acele persoane sunt în marea majoritatea lor din rândul vechilor primari ce şi-au depus candidatura pentru înca un mandat şi sunt favorizati . De ce ? Pentru că ei sunt cunoscuți mult mai mult decât un candidat ce se prezintă in fața alegătorilor pentru prima dată. O altă problemă este aceea de a lăsa pe cel ce "cumpară votul" să ne conducă. Cum facem asta? Simplu !Cel ce ofera "cadouri electorale"primeşte cele mai multe voturi(de şi sunt interzise prin lege "cadourile electorale" înca se mai poartă dar nu se pot demonstra pentru că nici un cetațean ce a primit "cadou electoral " nu a avut sau nu are curajul nebun de a spune DA,MI S-A DAT MITA! ,din păcate). Dar cadourilea astea costă şi bani cu nemiluita nu se mai oferă pentru campaniile electorale aşa că viitorii aleşi locali se descurca cu resurse proprii dar si alea au o limită ca doar nu or avea o" masină de făcut bani " acasă. Părerea mea pentru un tur de alegeri se descurc pentru două tururi de alegeri nu prea cred. Aici sper că intervine spiritul civic al cetateanului in cel de al 2-lea tur de scrutin şi să voteze pe cine merită cu adevărat.

NU POT EI FURA CÂT PUTEM NOI VOTA !!!!!!

07/06/2016

Categorie: Politica.