Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Fumez tigari de contrabanda fiindca refuz sa fiu luat de prost! Statul este ca un traficant de droguri fara sc...
image

Petitie: "Fumez tigari de contrabanda fiindca refuz sa fiu luat de prost! Statul este ca un traficant de droguri fara scrupule"

Facebook share

Fumez ţigări de contrabandă, când am ocazia. Şi-mi doresc permanentizarea ocaziei. Cine are chef să fie scandalizat de afirmaţie, e pe socoteala lui şi mă interesează prea puţin.
Fumez ţigări luate de te miri unde fiindcă, fumând, nu accept să fiu tratat drept prost. Fumatul nu este sinonim cu prostia. Refuz să fiu tâlhărit pe faţă de statul român. Care se comportă ca un dealer de droguri fără scrupule. Dar dacă un dealer care se joacă discreţionar cu preţurile este înlăturat, la un moment dat, inevitabil de altul ce vinde la un preţ mic, nu aşa se întâmplă pe piaţa ţigărilor, unde statul are un spaţiu discreţionar de desfăşurare prin taxe şi suprataxe.
Fumez şi cumpăr de unde este mai ieftin. Este normal ca în România să fie cele mai scumpe ţigările din Europa, raportat la salarii? Refuz, fumând, cât pot, să subvenţionez cu accize, zilnic, incompetenţa şi corupţia clasei politice. Este o reacţie naturală, logică, de bun-simţ, faţă de nesimţirea statului. De tâlhăria lui. Cum se poate spune altfel în situaţia în care, din cele 20 de ţigarete ale unui pachet, 13 reprezintă accizele şi taxele, 3 sunt contravaloarea TVA, una este profitul comerciantului şi doar 3 reprezintă costurile şi profitul producătorului?
Da. Fumez ţigări de contrabandă. Ca o reacţie de apărare. În antiteză cu politica statului din domeniu, contrabanda este binefăcătoare. Salutară.
Da. Fumez ţigări de contrabandă. Iar contrabanda mă apără de abuzul financiar al guvernului.
Ca să nu existe contrabandă, taxele trebuie să fie decente. Restul e demagogie.
Sunt sigur că nu sunt singurul care gândeşte aşa…
Semnaţi alături, ca să n-aibă impresia guvernanţii că păstoresc doar o turmă de necuvântătoare!
Alexandru Petria
ziarist şi scriitor

08/03/2010

Autor:  
Destinatar: Catre clasa politica
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =