Prima pagina » Petitii online » Incalcarea actului democratic prin constitutie - impotriva sustinerii bisericii din bugetul public

Petitie: "Incalcarea actului democratic prin constitutie - impotriva sustinerii bisericii din bugetul public"

Este o mare nedreptate ca, în timp ce Biserica a adunat averi colosale, personalul preoţesc şi auxiliar să fie plătit din bugetul public... actul credinţei este o problemă personală a fiecăruia dintre noi. Iar credinţa îşi are locul la biserică şi nu în şcoli. Dacă s-ar desfiinţa orele de religie, care nu sunt altceva decât surse de venituri suplimentare pentru familiile de preoţi, n-ar mai fi nevoie de scoaterea din programa şcolară a unor discipline.
Prin Constituţie, Biserica este despărţită de stat. Şi, atunci, de ce este finanţată de stat în dauna unor nevoi publice cum ar fi sănătatea?
Credinţa este o nevoie spirituală, nu o stiinta si nici macar o pseudo-stiinta care nu trebuie amestecată cu învăţătura şcolară. Credinţa se poate primi şi înţelege doar la biserică şi în familie.
Dacă enoriaşii vor biserică din zece în zece case, să pună ban peste ban şi să le construiască. Dar nu sunt de acord ca din impozitele şi taxele pe care eu le plătesc pentru a avea copiii mei şi a altora asigurate condiţii minime de învăţământ, de a avea eu, părinţii şi copiii condiţii egale de tratament medical, de a avea o armată capabilă să mă apere, de a primi părinţii şi bunicii mei la timp pensia pentru care au muncit ca nişte robi zeci de ani.
Accept solidaritatea socială până la credinţă. Credinţa, aşa cum am afirmat, este o nevoie personală de natură spirituală şi pentru asta trebuie să contribui separat la susţinerea duhovnicului.
- să fie scoşi din sistemul de plată bugetară. Le ajunge faptul că toate veniturile bisericii sunt scutite de orice plată de impozite şi taxe. Să scoată din programa şcolară orele de religie şi să lase religia pe seama preoţilor şi a bisericii. Si cine vrea sa cotizeze sa o faca de buna voie la ce biserica doreste.. ce facem daca nu suntem adepti ai nici uneia dintre religii? Si de ce credeti ca religia ortodoxa este "cea dreapta" ? sau adevarata?
- să se interzică preoţilor să mai perceapă vreo taxă de botez, cununie, înmormântare sau orice alt serviciu religios. Sunt plătiţi de la buget, atunci această cheltuială publică să se regăsească în servicii gratuite. Şi dacă tot vrea Biserica să fie părtaşă la banul public, atunci să fie impozitate toate veniturile sale, urmând a se supune controlului Fiscului aşa cum o facem cu toţii.
- sa nu mai aduc aminte ca procentul de "mana de lucru" in Romania este de aproape 50%.. restul de 50% fiind doar consumatoristi care nu produc nimic si zau ca pe fondul crizei era exact ce ne lipsea! Bine ar fi sa se reorienteze spre locuri de munca care ajuta la cresterea PIB, asa cum am facut si noi "oile", fiindca de asta avem nevoie, nu de locuri in Rai!

14/02/2010

Autor: