Prima pagina » Petitii online » Persecutii cu substrat religios in Romania istorica si in zilele noastre

Petitie: "Persecutii cu substrat religios in Romania istorica si in zilele noastre"

In ciuda vorbelor frumoase destre Romania, cultivate prin educatie, ea nu a fost, nu este si nu va fi - "Raiul pe Pamant". Diverse persecutii, suferinte, stigmatizari, abuzuri...au avut la baza conceptii, motivatii de diferite genuri inclusiv spirituale, religioase. Exista oameni care cred ca tot ceea ce spun este perfect. Nu au nimic de corectat. Nimic de reprosat. Poate ca altii ii vor ajuta sa vada dincolo de cercul lor de legi, reguli, prejudecati, conceptii,...aducatoare de suferinta unor oameni care traiesc si ei ce pot la un moment dat intr-un anumit context.
Cum s-a purtat Voda cu aproapele sau, dar pretinsul "slujitor" al lui Dumnezeu? Dar "poporul dreptmaritor crestin"?
Au existat situatii istorice in care impresiile pozitive au fost inlocuite de altele deosebit de rele. Unii si-au dat arama pe fata intr-un mod neasteptat de urat.
Cum te judeca "lumea" este ceva si ceea ce crede Dumnezeu despre tine poate fi altceva.
Iti place sau nu, totul este trecator. Fariseii au alte pareri.

05/02/2016

Autor: Vocea Electronica