Exprimă-ţi opinia liber. Creează sau semnează o petiţie online.
Prima pagina » Petitii online » Anularea salariilor nomenclaturii BOR de la buget !
image

Petitie: "Anularea salariilor nomenclaturii BOR de la buget !"

Facebook share

Statul Roman acorda in mod necuvenit, salarii, clerului superior al Bisericii Ortodoxe Romane, respectiv calugarilor, incepand cu rangul de staret de manastire si pana la patriarh.
Conform Regulamentului, BOR este o institutie autocefala, independenta si de sine statatoare.
Conform canoanelor acestei institutii, ca legi fundamentale religioase, nici un calugar care a depus Votul monahal de Saracie, nu este indreptatit sa primeasca remuneratie din partea Statului, nefiind persoana de Stat, si nici din partea Bisericii.
Asimilarea acestor persoane ca functionari de stat si remunerarea acestora ca atare, a fost o procedura de coabitare comunista, prin care s-au adus prejudicii grave Poporului Roman si clerului regular preotesc, conform surselor CNSAS.
Aceste personaje sunt intretinute efectiv de institutia Bisericii, care le-a creat ultraprivilegii de existenta, in raport cu situatia actuala dezastruoasa, financiara si morala a Poporului Roman.
De aceea consider ca aceste remuneratii sunt o frauda nationala si o sfidare fara echivoc a Poporului Roman, adevaratul proprietar al Bisericilor din Romania.
In consecinta va rog sa binevoiti a cerceta aceasta situatie hilara si a dipune stoparea imediata a salariilor necuvenite, cat si recuperarea acestora, din 1948 pina la data curenta.
Cuantumul acestor remuneratii, se ridica la cateva sute de milioane lei lunar.
Tara, copiii orfani, batranii si pensionarii, fostii CAP-isti, ocnasii politici, eroii revolutiei si alte categorii defavorizate au nevoie de acesti bani pentru supravietuire !
Asa sa va ajute Dumnezeu!

Cu deosebita stima 17 Februarie 2009
Preot Gabriel Mascas
Fost Dizident in "Miscarea Goma 77"
Presedintele Sindicatului Clerului "Solidaritatea"

02/04/2009

Autor:  
Destinatar: Prim ministru Emil Boc
Petitie si semnaturi in format: XLSxls   PDFpdf
*Stiri, informatii in legatura cu petitia:
*Cod validare:
 =